“Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen. [naar artikel]
Proef eens van een bakje friet met... chocoladesaus. Frydate, een hypermoderne frituur in Knokke-Heist, pakt uit met een smakelijke primeur. Uitbater Philippe Andries en topchocolatier Dominique Persoone sloegen de handen in elkaar en ontwierpen de Choclàtansaus. En het resultaat is verbazingwekkend geslaagd. “Ik haalde de figuurlijke mosterd in Mexico”, vertelt Persoone. [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]
“Vlaanderen behoort voor mij tot de culinaire wereldtop”, vertelt chef Wim Ballieu, bekend van zijn Balls & Glory en Wim’s Deli. “Ook wat bakken betreft, al wacht ik niet zo graag op eten: in mijn favoriete bakkerij omzeil ik de lange wachtrijen door via Deliveroo te bestellen”, lacht hij. Waar gaat hij in eigen land dan het liefst uit eten en waar bestelt hij zijn pistolets of frietjes? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadresjes in Sint-Gillis, Gent, Brussel, Etterbeek, Elsene en Marke. [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.” [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]
Huismerken doen steeds meer hun best om zo goed mogelijk op het originele product te lijken. Ook onze favoriete hazelnootpasta ontsnapt daar niet aan. Maar is een pasta van een huismerk wel net zo lekker als Nutella? Dominique Persoone, Best Chocolatier of 2023 by Gault&Millau, proeft, vergelijkt én deelt zijn recept om zelf de allerlekkerste hazelnootpasta te maken. “De ingrediënten van Nutella zijn geen geheim.” [naar artikel]
Topchocolatier Dominique Persoone heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een onbekende vrouw die telefonisch een van zijn winkelbediendes “terroriseerde en kleineerde”. “Het is een psychopate, ik heb er geen ander woord voor. Gelukkig hebben we opnames kunnen maken.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]
17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone (54) heeft het hart op de tong. Zijn ontmaagding op het strand met een tien jaar oudere vrouw, cocabladeren smokkelen, tequilafeestjes en BV-korting: er blijft weinig onbesproken als hij antwoordt op onze 11 stoute vragen. “Op de luchthaven stopten de douane en politie me en namen ze mug-shots.” [naar artikel]
Hij heeft twee winkels en een productiesite waar alles samen 43 man werkt, een cacaoplantage in Mexico, een project met een chocoladefabriek in Congo en tussen al dat werk door komt hij ook nog op tv en geeft hij demonstraties. Hoe chocolatier Dominique Persoone (53) dat allemaal combineert? “Met de hulp van mijn vrouw en zoon, onze drie honden, een goeie aperitief en de wekker.” [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]
Op restaurant eten, doen we allemaal wel eens graag, maar ken je deze verborgen plekjes al? Elke week duiken we in de favoriete eetadresjes van enkele BV’s. Deze week aan de beurt: de stad Antwerpen. We zetten 10 restaurants op een rijtje waar je in de koekenstad met veel plezier een tafeltje reserveert tijdens dit verlengde weekend. “Deze plek is al jaren mijn favoriet in de Scheldestad en stelt écht nooit teleur.” [naar artikel]
Wereldster Billie Eilish (21), die vorig weekend op Pukkelpop speelde, nam tijdens haar verblijf in ons land de tijd om wat lokale specialiteiten te proeven. Zo kocht ze onder meer vegan pralines bij niemand minder dan Dominique Persoone (54). “Een hele eer”, reageert hij trots. [naar artikel]
Prijs-kwaliteit. Mocht er een volkslied der übervrekken zijn, dan kwam die woordencombinatie geheid in het refrein. Het is hun dooddoener bij elke discussie: “Zelfs al smaakt het goedkoopste merk niet zo lekker – wat wij al betwijfelen – dan nog maakt de prijs álles goed.” Je hoort het ze zo zeggen. Maar is dat zo? Wij schotelden topchocolatier Dominique Persoone de favoriete producten van onze redactie voor met daarnaast het A-merk. Twee vragen: wat is het lekkerste én wat is de beste koop? [naar artikel]
18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone is woensdag op bezoek geweest bij de paus in Rome. Die uitnodiging kwam er nadat Persoone tijdens een congres in de Belgische ambassade van de Heilige Stoel ging getuigen over zijn sociaal project met cacaoboeren dat hij in Afrika opzette. En aangezien de chocolatier gehoord had dat de paus een “zoetemond” is, maakte hij van de gelegenheid gebruik om een zakje lekkere pralines te overhandigen. “‘Santo Padre’ moet je hem noemen. Ik heb geoefend, want ik zat met ‘Santa’ van ‘Santa Claus’ in mijn hoofd”, lacht Persoone. [naar artikel]
De Vlaamse hoop in één grote hoop miserie: ruim drie jaar nadat hij zijn chocoladefabriek opstartte aan de rand van het Congolese Virungapark, kon Dominique Persoone voor het eerst terug naar de plek. “Ik zag en voelde nog nooit zoveel angst bij mensen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.