Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De 7 favoriete eetadresjes van chef Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend”

23/03/2022 - 16:52
"Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De 7 favoriete eetadresjes van Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


2. De favoriete adresjes van topchef Michaël Vrijmoed: “Prijs-kwaliteit is dit Gentse restaurant top” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed (**). [naar artikel]


3. Sterrenchef Michaël Vrijmoed: “Dat bakje friet ’s nachts probeer ik af te leren” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bloemkool, raap of aubergine, Michaël Vrijmoed weet er wel raad mee. Met hernieuwde energie staat de chef achter het fornuis van zijn Gentse tweesterrenrestaurant, dat al vaak werd geroemd om zijn speciale groentemenu. “Acht maanden lockdown hebben me geleerd dat er niks gaat boven mensen te zien genieten.” [naar artikel]


4. De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: “De americain vind je nergens verser dan hier” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen. [naar artikel]


5. Moet je de tomaat ontvellen? En hoe zit de verhouding tussen garnalen en mayonaise? Chef Piet Huysentruyt leert je de perfecte tomaat-garnaal maken (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]


6. Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.” [naar artikel]


7. 3 x gerechten vol nostalgie van sterrenchef Michaël Vrijmoed (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn kookboek ‘Vrijmoed Eenvoud’ grasduint chef Michaël Vrijmoed in zijn jeugdherinneringen. Tegelijk is het een ode aan zijn grote passie:... [naar artikel]


8. Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. “Koop in geen geval diepvriesgarnalen!” (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]


9. De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: “In dit visrestaurant serveren ze de lekkerste producten uit de zee” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen. [naar artikel]


10. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je al bij Brussles Airlines sinds 2013. De luchtvaartmaatschappij vraagt elk jaar een Belgische sterrenchef om het menu in de business class te verzorgen. Vanaf oktober is het de beurt aan Gentenaar Michaël Vrijmoed (43), hij volgt Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse op. “Het is een mooie uitdaging. Hopelijk vinden er op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


11. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu voor Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je bij Brussels Airlines al letterlijk en figuurlijk sinds 2013, met elk jaar een andere sterrenchef die hun business class menu verzorgt. Vanaf oktober mag Gentenaar Michaël Vrijmoed (43) die fakkel overnemen van Mario Elias van restaurant ‘Le Cor de Chasse’. “Hopelijk vinden op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


12. Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door” (16/09/2023 - Express)

Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […] [naar artikel]


13. Tomaat-garnaal opnieuw betaalbaar (14/10/2017 - VRT NWS)

De prijzen voor de grijze garnaal zijn in vijf weken tijd met 40 procent gezakt. Deze zomer bereikte de prijs recordhoogtes, waardoor een gewone tomaat-garnaal onbetaalbaar werd.  [naar artikel]


14. “Deze prijzen kunnen we onze klanten niet aandoen”: hoe zit het met garnaalkroketten en tomaat-garnaal aan de Belgische kust? (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. [naar artikel]


15. Paling in 't groen op 10.000 meter hoogte: Michaël Vrijmoed is nieuwe chef voor Brussels Airlines (04/09/2023 - VRT NWS)

Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]


16. Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes. [naar artikel]


17. De lekkerste tomaat-garnaal van Jeroen Meus (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een tomaat-garnaal is een van die typische klassiekers die zo eenvoudig mogelijk moet blijven, zonder fantasietjes. Alles valt of staat met de [naar artikel]


18. De 7 favoriete eetadresjes van Wim Ballieu: “Fans van garnaalkroketten moeten hier zeker eens passeren” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Vlaanderen behoort voor mij tot de culinaire wereldtop”, vertelt chef Wim Ballieu, bekend van zijn Balls & Glory en Wim’s Deli. “Ook wat bakken betreft, al wacht ik niet zo graag op eten: in mijn favoriete bakkerij omzeil ik de lange wachtrijen door via Deliveroo te bestellen”, lacht hij. Waar gaat hij in eigen land dan het liefst uit eten en waar bestelt hij zijn pistolets of frietjes? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadresjes in Sint-Gillis, Gent, Brussel, Etterbeek, Elsene en Marke. [naar artikel]


19. Garnalenschaarste dwingt horeca om kaart én prijzen te herzien: waar aan de kust kan je nog tomaat-garnaal eten en hoeveel betaal je? (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. [naar artikel]


20. Geproefd: Tomaat-garnaal met een creatieve twist (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Tomaat-garnaal, een typisch brasseriegerecht, en toch is het niet zo vanzelfsprekend om een topversie van die klassieker uit de Belgische keuken te vinden. Wij gingen eens proeven in De Zwaan in Godsheide. [naar artikel]


21. Tomaat-garnaal 2.0: met dubbel zoveel smaak dankzij twee verrassende twists (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Tomaat-garnaal is sowieso een rijkelijke lekkernij. Maar als je de tomaten rookt en de mayonaise vervangt door een frisse limoendressing, dan maak... [naar artikel]


22. Voor eens en altijd: zo maak je zelf de perfecte tomaat-garnaal” (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tomaat-garnaal is een Belgische klassieker die ‘s zomers helemaal tot zijn recht komt. Zoek de sappigste tomaten en verse garnalen bijeen en geniet... [naar artikel]


23. Stromae geniet van tomaat-garnaal in Knokke-Heist: “Normaal ben ik heel discreet over mijn gasten, maar nu wou ik toch graag een foto” (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Olivier Thiel van Brasserie Livingroom 102 in Knokke-Heist kreeg dinsdag onverwachts een wereldster over de vloer. De Belgische zanger Stromae kwam er genieten van een tomaat-garnaal. “Ik was al fan, maar na zijn bezoek nog een beetje meer”, zegt Olivier. [naar artikel]


24. Tomaat-garnaal met een Aziatische twist? Het verrassende recept van Seb en Simon uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Tomaat-garnaal is een oer-Belgische klassieker, maar met een paar simpele ingrepen transformeer je het tot een verrassend Aziatisch bordje. Getest... [naar artikel]


25. Twee Belgische restaurants in top 10 van beste groenterestaurants ter wereld (08/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!