Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:50 uur

Oekraïne lijkt slag om Charkov te hebben gewonnen: Russische troepen worden teruggeduwd naar grens

Gazet van Antwerpen

14/05/2022 - 11:12

Oekraïne lijkt de slag om Charkov, de tweede grootste stad van het land, gewonnen te hebben. Dat zegt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). De Russische troepen worden teruggeduwd naar de grens.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïne lijkt slag om Charkov te hebben gewonnen (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne lijkt de slag om Charkov, de tweede grootste stad van het land, gewonnen te hebben. Dat zegt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). De Russische troepen worden teruggeduwd naar de grens.
  [naar artikel]
 2. Heeft Oekraïne slag om stad Charkov gewonnen? Russische troepen trekken zich terug, zeggen analisten (14/05/2022 - VRT NWS)
  Oekraïne lijkt de slag om Charkov, de tweede stad van het land, te hebben gewonnen. Dat concludeert de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Volgens analisten van het ISW trekken de Russische troepen zich terug uit het gebied rond de stad die al sinds het begin van de oorlog onder vuur lag.
  [naar artikel]
 3. Oekraïense troepen die Charkov verdedigen, "opgerukt tot aan Russische grens" (16/05/2022 - VRT NWS)
  Oekraïense troepen die de stad Charkov verdedigen, zijn opgerukt tot aan de Russische grens. Dat zegt althans de gouverneur van de provincie Charkov. Verderop in het oosten richtte het Russische leger zich de voorbije uren vooral op de regio Donetsk. Op verschillende plaatsen zijn militaire en burgerlijke doelwitten bestookt.
  [naar artikel]
 4. Oekraïense troepen stoten vanuit Charkov door naar Russische grens (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense leger meldt dat het minstens op één plaats in de regio Charkov is doorgestoten tot aan de Russische grens, een succes voor zijn tegenoffensief met symboolwaarde.
  [naar artikel]
 5. LIVE. Oekraïense troepen bereiken vanuit Charkiv de Russische grens (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne zegt dat troepen tijdens hun tegenoffensief bij de Oost-Oekraïense stad Charkiv de grens met Rusland hebben bereikt. Het Oekraïense leger heeft de afgelopen dagen al gemeld dat Russische troepen bij Charkiv geleidelijk worden teruggedrongen. Burgemeester Ihor Terekhov zei zaterdag tegen de BBC dat het Oekraïense leger de Russen uit de stad heeft verdreven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 6. Oekraïense troepen naderen tot aan de Russische grens: wat is nu de volgende stap? (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense troepen zijn in het noorden van hun land opnieuw genaderd tot aan de Russische grens. In hun vizier komt nu de Russische stad Belgorod, een draaischijf voor het Russische leger. Tactisch lijkt het interessant om daar een aanval op te plegen, maar komt het er ook van? Kolonel Roger Housen wikt en weegt de opties van de Oekraïners.
  [naar artikel]
 7. Oekraïne zegt Russische troepen weer grens over gedreven te hebben in noordoosten (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne is erin geslaagd om de Russische troepen in de buurt van Charkiv zodanige verliezen toe te brengen dat ze zich teruggetrokken hebben over de grens met Rusland. Dat meldt de Generale Staf van de Oekraïense strijdkrachten “op basis van beschikbare informatie”.
  [naar artikel]
 8. Russische troepen rukken op en "grote hoeveelheid" geleverde wapens vernietigd: de oorlog in het oosten van Oekraïne (27/04/2022 - VRT NWS)
  In het oosten van Oekraïne hebben de Russische troepen verschillende dorpen ingenomen in de regio van Charkov en in de Donbas, zo meldt het Oekraïense ministerie van Defensie. Ook is een "grote hoeveelheid" wapens geleverd door de VS en Europa vernietigd door een raketaanval, laat het Russische ministerie van Defensie weten. In Rusland, net over de grens met Oekraïne, is een munitiedepot in brand gevlogen. De Oekraïense regering bevestigt, noch ontkent dat zij erachter zit.
  [naar artikel]
 9. BEKIJK - Platgebombardeerde stad en voortdurend schoten en raketten: BBC-ploeg hele dag in het zog van 22e bataljon in Charkov  (18/03/2022 - VRT NWS)
  Een ploeg van de BBC heeft een hele dag het 22e bataljon gevolgd dat zwaar strijd levert tegen Russische troepen in en rond Charkov. De tweede stad van Oekraïne ligt al weken zwaar onder vuur van Russische beschietingen en raketten. Maar haar inwoners en de Oekraïense troepen geven zich niet gewonnen. Een ploeg van de BBC registreert het gevecht en de vernielingen en de gevaren vanop de eerste rij.
  [naar artikel]
 10. Oekraïense troepen stoten door tot Russische grens: “En laat daar nu net een érg interessant doelwit zijn” (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense troepen zijn in het noorden van hun land opnieuw genaderd tot aan de Russische grens. In hun vizier komt nu de Russische stad Belgorod, een draaischijf voor het Russische leger. Tactisch lijkt het interessant om daar een aanval op te plegen, maar komt het er ook van? Kolonel Roger Housen wikt en weegt de opties van de Oekraïners.
  [naar artikel]
 11. Dit gebeurde vannacht: Russische troepen landen in Charkov, Kiev en andere steden opnieuw gebombardeerd (02/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De afgelopen nacht kregen hoofdstad Kiev en andere Oekraïense steden te maken met bombardementen. Ook heeft Wit-Rusland aangekondigd extra troepen naar de Oekraïense grens te sturen. Een overzicht:
  [naar artikel]
 12. Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari Oekraïne maakt zich zorgen dat Rusland in januari een grootschalig offensief zal lanceren. Aan de Oekraïense grens hebben zich zo’n 94.000 Russische troepen verzameld. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne warmt dag na dag verder op. De situatie aan de Oekraïense grens ziet er steeds grimmiger uit. Het Russische leger heeft ongeveer 94.000 troepen verzameld […] Lees dit artikel: Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari
  [naar artikel]
 13. Washington ziet Russische troepen nog altijd toestromen aan grens met Oekraïne (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland blijft troepen sturen naar de grens met Oekraïne. Dat is alvast wat de Verenigde Staten zeggen te observeren. "We blijven zien dat extra capaciteit zich verplaatst van andere regio's naar de grens met Oekraïne en naar Wit-Rusland, ook in de voorbije 24 uur", heeft Pentagonwoordvoerder John Kirby gezegd.
  [naar artikel]
 14. Russische troepen vertrekken van bij Oekraïense grens na militaire oefeningen (15/02/2022 - Knack)
  Russische troepen gaan terugkeren naar hun thuisbasis nu ze hun oefeningen hebben afgerond aan de Oekraïense grens. Dat heeft de Russische minister van Defensie Igor Konasjenkov dinsdag gezegd. Eenheden in de zuidelijke en westelijke districten zijn al begonnen met het inladen van hun materiaal zodat ze kunnen vertrekken, klinkt het nog.
  [naar artikel]
 15. Oekraïense overheidswebsites krijgen grote cyberaanval te verduren net nu 100.000 Russische troepen klaarstaan aan grens (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn gehackt, en dat net op het moment dat 100.000 Russische troepen klaarstaan aan de grens. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en van Buitenlandse Zaken kregen een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools te zien. Daarin stond dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. Volgens de Oekraïense inlichtingendiensten (SBU) is er voorlopig echter nog geen lek ontdekt. De aanval is nog niet opgeëist.
  [naar artikel]
 16. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky prijst “bovenmenselijke kracht” van Oekraïense troepen (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense strijdkrachten melden dat ze de afgelopen dagen in de regio Charkov verschillende dorpen hebben heroverd op de Russen. Volgens de VN zijn sinds het begin van de Russische invasie meer dan acht miljoen Oekraïeners in eigen land op de vlucht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe beelden tonen Russische troepen die richting grens met Oekraïne trekken. Dit moet u weten over de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden nu al meer dan 100.000 Russische troepen aan de grensregio met Oekraïne staan. De vrees bestaat dat de president van Rusland, Vladimir Poetin, het Oost-Europese land wil binnenvallen. Waarom is Oekraïne zo belangrijk voor Rusland? Bekijk het hierboven.
  [naar artikel]
 18. Tekenen van de-escalatie rond Oekraïne? Rusland zegt dat sommige troepen vertrekken bij grens (15/02/2022 - VRT NWS)
  Rusland zegt dat het een aantal van zijn troepen weghaalt van de grens met Oekraïne. Volgens een mededeling van het Russische ministerie van Defensie beginnen verschillende legereenheden vandaag terug te keren naar hun kazernes. Hoeveel militairen zouden worden teruggetrokken, is niet duidelijk. Intussen gaat het diplomatieke overleg over de spanningen rond Oekraïne nog door. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in Moskou een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 19. ‘Rusland komt met zwaar geschut en grote hoeveelheden tanks naar grens met Oekraïne’ (02/11/2021 - De Morgen)
  Rusland is volgens het Pentagon opnieuw bezig troepen samen te trekken langs de grens met Oekraïne. De situatie in het gebied is zeer gespannen na een recente Oekraïense aanval met een drone op stellingen van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 20. LIVE. “Russische straaljagers vanuit de Krim op weg naar Kiev en Charkov” - Von der Leyen spreekt zich uit voor toetreding van Oekraïne tot de EU (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische invasie in Oekraïne gaat de vijfde dag in. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land zondag ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd staat een zeldzame spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN gepland om de Russische aanval op Oekraïne te bespreken. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 21. Oekraïne lijkt slag om Charkiv gewonnen te hebben: Russisch leger trekt zich terug (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat Oekraïne de slag om de belangrijke noordoostelijke stad Charkiv gewonnen heeft. Dat meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW).
  [naar artikel]
 22. Oekraïne lijkt slag om Charkiv gewonnen te hebben: Russisch leger trekt zich terug (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat Oekraïne de slag om de belangrijke noordoostelijke stad Charkiv gewonnen heeft. Dat meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW).
  [naar artikel]
 23. BEKIJK - Oekraïners vernielen Russisch konvooi in tweede stad Charkov, straatgevecht met Russen gefilmd (27/02/2022 - VRT NWS)
  In Charkov, de tweede stad van Oekraïne, hebben Oekraïense strijders een Russisch konvooi vernield. Het is niet duidelijk of er ook slachtoffers zijn gevallen. De Oekraïense troepen filmden ook het straatgevecht.
  [naar artikel]
 24. Separatisten en Russische troepen lijken uit op inlijving zuiden Oekraïne (02/03/2022 - De Morgen)
  Pro-Russische separatisten en troepen van het Russische leger zijn bezig een reeks havensteden langs de zuidkust van Oekraïne in handen te krijgen. Dat lijkt een teken dat Moskou erop uit is een groot deel van het zuiden en oosten van Oekraïne in te nemen om die gebieden later in te lijven bij Rusland.
  [naar artikel]
 25. Escalatie in Oost-Oekraïne: pro-Russische rebellen en Oekraïens leger wijzen elkaar met de vinger (18/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft nog maar net beloofd om troepen weg te halen bij de Oost-Oekraïense grens en de situatie escaleert alweer. Pro-Russische rebellen en het Oekraïense leger beschuldigen elkaar ervan de wapenstilstand te hebben geschonden in de opstandige regio’s Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne. De NAVO, EU en VS vrezen een Russische inval.
  [naar artikel]
 26. Overzicht vannacht: bombardementen op Kiev en andere steden, Russische luchtlandingstroepen landen in Charkov (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen nacht kregen hoofdstad Kiev en andere Oekraïense steden te maken met bombardementen. Ook heeft Wit-Rusland aangekondigd extra troepen naar de Oekraïense grens te sturen.
  [naar artikel]
 27. BEKIJK - Rudi Vranckx aan de frontlijn bij Charkov, waar een omaatje en smeulende puinhopen getuigen over de strijd (08/05/2022 - VRT NWS)
  VRT NWS-oorlogsverslaggever Rudi Vranckx brengt een bezoek aan de grens tussen Oekraïne en Rusland in een dorpje dat nog maar net bevrijd is van Russische soldaten. Het gebied tussen de stad Charkov, in het oosten van Oekraïne, en de grens is uitgestorven. Kraken, een nationalistisch bataljon dat strijdt aan het front van Charkov, toont Vranckx en zijn ploeg puinhopen van recent vernielde gebouwen. Ze zijn op hun hoede, want scherpschutters liggen op de loer en drones hangen in de lucht.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Explosies in meerdere Oekraïense steden, Russische troepen arriveren in kustplaatsen (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin kondigt een militaire operatie aan in de Donbas-regio in het oosten van Oekraïne, de facto een oorlogsverklaring. Eerder deze week kreeg hij al toestemming van het parlement om troepen naar Oekraïne te sturen. • Kort na de aankondiging zijn in meerdere steden in Oekraïne, waaronder hoofdstad Kiev en Charkov, explosies te horen: een anonieme NAVO-medewerker zegt aan persbureau Reuters dat “het erop lijkt dat de Russische invasie in Oekraïne begonnen is”. • Eerder deze week erkende Poetin al de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • De Verenigde Staten, de EU-lidstaten en andere landen zoals Canada en Australië zijn daarop overgegaan tot sancties tegen Rusland. • De Oekraïense Veiligheidsraad heeft de noodtoestand afgekondigd en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging
  [naar artikel]
 29. Begin van de-escalatie? Rusland roept deel van troepen terug aan grens met Oekraïne (15/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische minister van Defensie heeft zonet aangekondigd dat een deel van de troepen die gestationeerd zijn aan de grens met Oekraïne teruggeroepen worden naar hun basissen. Hun militaire oefeningen zijn afgerond, waardoor de terugkeer kan worden. De andere militaire oefeningen gaan wel nog onverminderd voort, klinkt het verder.
  [naar artikel]
 30. Factcheck: nee, dit zijn geen Oekraïners die Russische troepen toejuichen (14/04/2022 - Knack)
  Op Facebook doet een video de ronde waarin Oekraïners Russische troepen zouden verwelkomen met vlaggen en gejuich. Het filmpje werd echter niet gemaakt in Oekraïne, maar in Rusland. Het gaat om Russische burgers in de regio rond Koersk, die naar Oekraïne vertrekkende soldaten uitwuiven.
  [naar artikel]
 31. Deel van Russische troepen vertrekt van bij Oekraïense grens nu militaire oefeningen afgerond zijn (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russische troepen gaan terugkeren naar hun thuisbasis nu ze hun oefeningen hebben afgerond aan de Oekraïense grens. Dat heeft de Russische minister van Defensie Igor Konasjenkov dinsdag gezegd. Eenheden in de zuidelijke en westelijke districten zijn al begonnen met het inladen van hun materiaal zodat ze kunnen vertrekken, klinkt het nog. Elders gaan de militaire oefeningen onverminderd verder.
  [naar artikel]
 32. Rusland zegt (opnieuw) dat het troepen terugtrekt, maar in Oost-Oekraïne loopt de spanning op (18/02/2022 - VRT NWS)
  Volgens Rusland en zijn persbureau Interfax worden momenteel grote groepen troepen en materieel teruggetrokken uit de buurt van de grens met Oekraïne. Onder meer vanop de Krim zouden soldaten vertrekken. Maar in het oosten van Oekraïne beschuldigen de pro-Russische rebellen en het Oekraïnse leger elkaar van oplopende spanning vannacht.
  [naar artikel]
 33. Satellietbeelden tonen nieuwe Russische troepen en volledig veldhospitaal aan grens met Oekraïne (23/02/2022 - De Morgen)
  Op nieuwe satellietbeelden is te zien hoe aan de grenzen met Oekraïne steeds meer Russische troepen, voertuigen en infrastructuur wordt opgetrokken. Dat nu ook veldhospitalen met landingsplaatsen voor helikopters opgetuigd worden, doet experts het ergste vrezen.
  [naar artikel]
 34. Russisch leger valt Charkov aan: minstens 9 dodelijke slachtoffers, overheidsgebouw geraakt door raket (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn zeker tien dodelijke slachtoffers gevallen nadat Russische troepen de oostelijke Oekraïense stad Charkov hebben beschoten. Dat meldt burgemeester Ihor Terekhov. De informatie kon nog niet onafhankelijk worden geverifieerd.
  [naar artikel]
 35. Russisch leger valt Charkov aan: minstens 9 dodelijke slachtoffers, overheidsgebouw geraakt door raket (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn zeker negen dodelijke slachtoffers gevallen nadat Russische troepen de oostelijke Oekraïense stad Charkov hebben beschoten. Dat meldt burgemeester Ihor Terekhov. De informatie kon nog niet onafhankelijk worden geverifieerd.
  [naar artikel]
 36. Camerabeelden tonen hoe Russische leger massaal de grens oversteekt in Oekraïne (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bewakingsbeelden van onder andere aan de grens van de Krim met het vasteland van Oekraïne tonen hoe militaire voertuigen de grens oversteken. Op 24 februari vielen Russische troepen langs verschillende kanten haar buurland binnen.
  [naar artikel]
 37. Waarom treinen in Oekraïne tot nog toe zijn blijven rijden ondanks de oorlog (en dat nu wel eens kan veranderen) (25/04/2022 - VRT NWS)
  Rusland heeft zeker vijf knooppunten voor het spoorwegnet in Oekraïne gebombardeerd. Moskou wil zo verhinderen dat troepen en materieel naar het oosten worden verplaatst. Anderzijds lijkt de explosie van een brandstofdepot in Rusland zelf dan weer een poging van Oekraïne om de Russische troepen in het land met een lege tank te zetten.
  [naar artikel]
 38. Blinken eist onmiddellijk vertrek Russische troepen aan Oekraïense grens (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft dinsdag bij zijn Russische ambtsgenoot aangedrongen op “een onmiddellijke de-escalatie en de terugtrekking” van de Russische troepen aan de Oekraïense grens. Dat heeft het Amerikaanse ministerie bekendgemaakt in een persbericht na hun telefoongesprek.
  [naar artikel]
 39. De Russische invasie van Oekraïne in kaart gebracht: dit is de situatie in Kiev, Charkov en andere strategische steden (28/02/2022 - De Morgen)
  De oorlog in Oekraïne is ondertussen toe aan zijn vijfde dag. Russische troepen proberen het land nog altijd van drie kanten dieper binnen te dringen, waarbij de opmars niet overal even snel verloopt.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Zelensky prijst “bovenmenselijke kracht” van Oekraïense troepen - Senaat VS buigt zich over hulppakket van 40 miljard dollar (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense strijdkrachten melden dat ze de afgelopen dagen in de regio Charkov verschillende dorpen hebben heroverd op de Russen. Volgens de VN zijn sinds het begin van de Russische invasie meer dan acht miljoen Oekraïeners in eigen land op de vlucht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. “Zeven burgers gedood bij aanval op evacuatiebus nabij Charkov” (15/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bij beschietingen door Russische troepen op een evacuatiebus in Borova, in de Oekraïense regio Charkov, zijn donderdag zeven burgers om het leven gekomen, 27 andere burgers raakten gewond. Dat meldt het Oekraïense parket-generaal.
  [naar artikel]
 42. “Zeven burgers gedood bij aanval op evacuatiebus nabij Charkov” (15/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij beschietingen door Russische troepen op een evacuatiebus in Borova, in de Oekraïense regio Charkov, zijn donderdag zeven burgers om het leven gekomen, 27 andere burgers raakten gewond. Dat meldt het Oekraïense parket-generaal.
  [naar artikel]
 43. Satellietbeelden tonen Russische dreiging aan grens met Oekraïne (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn satellietbeelden opgedoken die tonen hoe massaal aanwezig de Russische troepen zijn aan de grens met Oekraïne. Momenteel is er nog geen sprake van een inval, maar wat de Russische president Poetin van plan is, daar is het nog raden naar.
  [naar artikel]
 44. Russische soldaten in Oekraïne steeds wanhopiger: takken en stro om niet gezien te worden (31/03/2022 - Express)
  Volgens militaire waarnemers die het conflict in Oekraïne nauwlettend hebben gevolgd, hebben Russische troepen, ondanks hun militaire superioriteit, een adembenemende mate van amateurisme aan de dag gelegd. Het nieuwste bewijs daarvan: Russische troepen in Oekraïne proberen door takken en stro te gebruiken hun tanks en andere gepantserde voertuigen te verbergen. Maar in de praktijk zal […]
  [naar artikel]
 45. Oekraïense leger blaast eigen spoorwegbrug op om Russische troepen af te houden (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïense speciale troepen hebben een spoorwegbrug opgeblazen in Loehansk, in het oosten van Oekraïne. Op die manier proberen ze de Russische aanvallende troepen, die vaak spoorwegen gebruiken om troepen en materiaal te vervoeren, af te houden. De brug ligt tussen Rubizhne en Severodonetsk en is in Russische handen. Severodonetsk is een strategisch gelegen stad in de Donbas-regio die Rusland al weken probeert te veroveren.
  [naar artikel]
 46. Oekraïense delegatie aangekomen aan de grens met Wit-Rusland voor vredesgesprekken met Rusland (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense delegatie is aangekomen bij de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland om daar vredesgesprekken met de Russische delegatie te starten. Dat melden de Oekraïense autoriteiten maandagochtend. Het belangrijkste punt op hun agenda, zeggen ze, is een onmiddellijk staakt-het-vuren en terugtrekking van de Russische troepen uit het Oekraïense grondgebied.
  [naar artikel]
 47. LIVE. “Russische gevechtsvliegtuigen vanuit de Krim op weg naar Kiev en Charkov” - Von der Leyen spreekt zich uit voor toetreding van Oekraïne tot de EU (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou gaan deze ochtend van start aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd staat ook een zeldzame spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN gepland om de Russische aanval op Oekraïne te bespreken. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 48. Washington steeds zenuwachtiger over Russische druk nabij Oekraïne (20/11/2021 - VRT NWS)
  "We maken ons ernstig zorgen over de Russische militaire activiteiten aan de grens met Oekraïne, zorgen die gedeeld worden bij onze Europese partners." Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd. Aan de grens met Oekraïne zouden intussen naar schatting 90.000 Russische militairen zijn. Oekraïne zelf vreest een inval. De Verenigde Staten moeten op zoek naar een gebalanceerd antwoord om een escalatie te vermijden.
  [naar artikel]
 49. LIVE: Russisch-Oekraïense gesprekken starten vandaag, Wit-Rusland zou troepen klaarstomen (28/02/2022 - Express)
  De Oekraïense president Zelenski start maandag aan onderhandelingen met een Russische delegatie. Zelenski verwacht zelf echter dat er geen grote doorbraak zal komen. De Oekraïners blijven stevig verzet bieden, terwijl het Russische leger hevig vecht om Charkov – de tweede grootste stad van Oekraïne – houdt Kiev stand. 06.42: Er zouden berichten zijn dat Wit-Rusland […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy