De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]
Dankzij een speciale rolstoel voor kleine hondjes kan Vlaamse reus Flip uit Berchem weer lopen. Het konijn heeft een zware vorm van artrose. “Zo’n rolwagen werkt niet voor elk konijn”, zegt dierenarts Annelies Dietens van dierenartsencentrum Trigenio in Nijlen, waar Flip in behandeling is. “Maar voor Flip wel en hij heeft er plezier in. Flip is een superpatiënt.” Bij Petorthopedics uit Deurne dat de rolwagen leverde klinkt dezelfde reactie. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze daar een rolwagen voor een konijn leverden en op maat afstelden, “al zijn het toch vooral honden en af en toe een kat.” [naar artikel]
Tot maandagavond loopt het culinaire festival Antwerpen Proeft. Tientallen chefs pakken er uit met hun mooiste en lekkerste creaties. Dit jaar [naar artikel]
Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. “Soms ben ik ’s avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen.” Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. “Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel.” [naar artikel]
Nog plaats op uw bucketlist voor 2022? Misschien kan u een bezoekje aan Ibiza en meer bepaald ‘SubliMotion’ toevoegen. Want dat restaurant op het Spaanse vakantie-eiland is volgens een nieuwe ranglijst meteen het allerduurste ter wereld, aan een prijskaartje van ruim 1.500 euro per persoon. Al is de Vlaamse superfoodie Flip Dejaeghere (50) — die wereldwijd de beste restaurants bezoekt — minder onder de indruk: “Meer Cirque du Soleil dan lekker eten.” [naar artikel]
Je collega’s, je kiest ze niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Op De Dag van de Collega beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie vragen over lastige ergernissen op de werkvloer. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? “Praat vooral niet over je frustratie met andere teamgenoten.” [naar artikel]
De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51). Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]
Antwerpen telt sinds maandag twee nieuwe sterrenrestaurants en dat zal de metropool geweten hebben. De telefoons van zowel Franq als Nathan staan roodgloeiend. “Ik zag mijn familie al maar vijf keer per maand. Nu gaan ze moeten komen eten om me nog te zien.” [naar artikel]
Het was al acht jaar geleden dat Flip Kowlier (45) nog eens een soloplaat maakte. Met ‘September’ laat de West-Vlaming vandaag een nieuw arsenaal tongbrekers los op de wereld. Tijd voor een diepgaand gesprek, denken we dan. Over het begin van zijn carrière, ‘De Ideale Wereld’, zijn horlogeverzameling en de strijd tegen angsten en depressie. “Ik zal nooit meer naar sommige van mijn nummers luisteren, omdat ze mij ongemakkelijk maken.” [naar artikel]
Nog één keer slapen en dan weten we wie de nieuwe K3 wordt. Wordt de winnares de Vlaamse Amy of toch een van de drie Nederlandse kandidaten? Alain Vande Putte, tekstschrijver van K3, en voormalig choreografe Axana Ceulemans geven alvast hun mening. “Ik heb de afgelopen weken in de wandelgangen van Studio 100 verschillende Vlaamse namen gehoord die favoriet zijn.” [naar artikel]
Een maand na de uitreiking van de Michelinsterren weten we nu welke restaurants hun ster hebben behouden of zelfs een ster (bij) hebben gekregen. Maar waar halen de chefs nu al die ingrediënten waarmee ze haast magie creëren in hun keuken? Het Antwerps groothandelbedrijf Claessens is gespecialiseerd in groenten en fruit en levert aan verschillende sterrenrestaurants over heel België. En het leuke is dat ook de ‘gewone sterveling’ daar boodschappen mag doen, maar wat kost dat dan eigenlijk? Wij gingen eens binnenkijken in deze ‘sterrensupermarkt’. “Ik waarschuw je al: het is gevaarlijk om hier te komen winkelen. Je raakt verslaafd.” [naar artikel]
“Net een onderlegger.” “We kunnen er een kaartenhuis mee bouwen.” Maar ook: “Wow, is dat die plooibare? Mag ik eens?”. De Samsung Galaxy Z Flip... [naar artikel]
Samsung stelt twee nieuwe plooibare smartphones voor, aan een schappelijkere prijs dan de modellen van vorig jaar. Ook krijgen we nieuwe draadloze oortjes en een duo smartwatches voorgeschoteld. Wij gingen al aan de slag met de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3. [naar artikel]
“Sterrenrestaurants dwingen je vaak in het keurslijf van een menu met een minimum aantal gangen. Bovendien is voor álle tafelgasten de keuze hetzelfde. Daar hou ik niet van”, vertelt ‘De zevende dag’-anker en journaliste Lisbeth Imbo (46). “Soms heb ik gewoon zin in een goed glas met wat bar bites.” Aan die laatste wens voldoen haar 7 favoriet eetadressen zeker, met stad Gent in de glansrol. [naar artikel]
Nu Hertog Jan in Zedelgem ermee ophoudt is Peter Goossens alleenheerser in België. Volgens de nieuwe Michelingids toch. Zijn Hof van Cleve in Kruishoutem is voortaan het enige restaurant in ons land met drie sterren. In Antwerpen is er wél goed nieuws. De prille restaurants Nathan en Franq krijgen allebei een ster en brengen zo het aantal sterrenrestaurants in de stad op 12. [naar artikel]
Krijgt mijn vagina rimpels? Kan mijn spiraal uitvallen? Kan veel seks kwaad als ik zwanger ben? Het zijn vragen die we niet snel durven stellen tijdens een doktersbezoek met de benen open, maar gynaecoloog Mieke Kerkhof beantwoordt ze met plezier. Ze gunt ons een blik achter het gordijntje en deelt de 11 meest opvallende vragen die ze al kreeg tijdens consultaties. “Soms blijft een condoom met cockring achter in de vagina.” [naar artikel]
Flip Kowlier brengt na lange tijd in maart 2022 opnieuw een soloalbum uit. De titeltrack daarvan heet ‘September’ en is sinds vandaag, donderdag, te beluisteren. “Ik heb september altijd een speciale maand gevonden. Het is zowel het eind- als het beginpunt van iets”, legt de Izegemnaar uit. [naar artikel]
Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. “Soms ben ik ’s avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen.” Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. “Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel.” [naar artikel]
Sylvia Van Driessche (45) is getrouwd met tv-maker Jelle De Beule, mama van drie en schrijfster van ‘Een hele lieve fuck you’ – een succesvol fictieboek over #metoo. In haar column mijmert ze deze week over haar eerlijkheid. “Ik twijfel al langer of de waarheid vertellen altijd een goed idee is. Behalve in rechtszaken natuurlijk, en wanneer je kinderen opvoedt.” Want soms is Sylvia pijnlijk eerlijk, met alle gevolgen van dien. Al kan haar man er ook wat van. “Ik herinner me al die keren dat hij mijn nieuwe outfits ruïneerde door ze te vergelijken met iets.” [naar artikel]
Al 35 jaar fileert Jan Segers de actualiteit. Soms scherp, soms giftig, de laatste tijd mag het al eens om te lachen zijn. Maar wat als hém de vragen worden gesteld? Dan zijn er niet eens zestien nodig om achter de criticus de zachte, empathische mens te ontwaren. “Mijn hersenbloeding heeft me begripvoller gemaakt voor de kwetsbaarheid van gewone mensen. Maar niet voor de onwaarschijnlijke stilstand van dit land.” [naar artikel]
Al 35 jaar fileert Jan Segers de actualiteit. Soms scherp, soms giftig, de laatste tijd mag het al eens om te lachen zijn. Maar wat als hém de vragen worden gesteld? Dan zijn er niet eens zestien nodig om achter de criticus de zachte, empathische mens te ontwaren. “Mijn hersenbloeding heeft me begripvoller gemaakt voor de kwetsbaarheid van gewone mensen. Maar niet voor de onwaarschijnlijke stilstand van dit land.” [naar artikel]
Weet u wat een bottle flip is? Nee? Dan moet u dringend meegaan met uw tijd. Want de bottle flip is al een paar weken een echte hype op het internet en heeft nu ook de scholen bereikt. De bottle flip is een flesje water dat je in de lucht gooit, in de hoop dat het dan blijft rechtstaan. [naar artikel]
‘Ik ben 86 en woon hier al 60 jaar’ of ‘zal mijn nieuwe zaak zo'n verhuis wel overleven?’ Het zijn slechts twee van de vele vragen waar de Houthalenaren aan de Noord-Zuidverbinding mee kampen. Twee kilometer aan onteigeningen is immens, maar het goede nieuws is dat de jarenlange onzekerheid wegvalt. Er wordt gesloopt en in 2026 gaat de spade in de grond. Tegelijk vragen velen zich af wat die toekomst nu exact brengt. “Ik investeerde drie jaar geleden 200.000 euro in mijn nieuwe zaak. Wat nu?”, zegt Sanne (31) van Optiek Pollers. [naar artikel]
Hij schreef twee decennia belpopgeschiedenis. Maar de voorbije jaren kwam er geen hoofdstuk meer bij. Al broedt Flip Kowlier op nieuw werk. ‘Acht jaar afwezigheid is echt wel voldoende geweest.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.