Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Applicatie Too Good To Go redde al 7,7 miljoen maaltijden van de vuilbak: “Lekker eten voor een derde van de prijs”

24/05/2022 - 17:52
"Vuilbakken vol afgedankte Panos-broodjes op de Antwerpse Meir stoten op kritiek. “Voedselverspilling”, luidt het oordeel op sociale media. Nochtans bestaat er een app die zulke praktijken tegengaat: Too Good To Go redde in de voorbije vier jaar al 7,7 miljoen maaltijden in België."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gentse app Too Good To Go redde in 3,5 jaar tijd 5 miljoen maaltijden van vuilnisbak (12/08/2021 - VRT NWS)

De Gentse gratis applicatie Too Good To Go heeft sinds haar opstart 3,5 jaar geleden maar liefst vijf miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered in België. Dat is geweldig nieuws voor het klimaat, want hierdoor is even veel CO₂ uitgespaard als 13.000 vluchten van Brussel naar New York. “Nergens wordt de app zo veel gebruikt als in Antwerpen en Oost-Vlaanderen”, zegt Dorien Janssens van Too Good To Go. [naar artikel]


2. De man die 250.000 maaltijden van de vuilnisbak redde (03/03/2019 - De Tijd)

08:12 Brood, taarten of maaltijden kopen voor een derde van de prijs? Het kan via Too Good To Go. De app heeft als doel voedsel te redden van de vuilnisbak en heeft al 360.000 gebruikers. Jonas Malisse is d... [naar artikel]


3. 15.000 maaltijden van de vuilbak gered dankzij app tegen voedselverspilling (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde... [naar artikel]


4. App Too Good To Go redt 1 miljoen maaltijden (16/09/2019 - Metro)

Voedselverspilling is niet meer van deze tijd en dus steken steeds meer initiatieven de kop op die ons aansporen om minder eten in de vuilnisbak te kieperen. Een daarvan is de app Too Good To Go. Die werd anderhalf jaar geleden in België geïntroduceerd en wist op die tijd al een miljoen maaltijden te redden. Het […] Het bericht App Too Good To Go redt 1 miljoen maaltijden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. 'Winst maken of impact hebben hoeft geen dilemma te zijn' (11/02/2021 - De Tijd)

09:00 Het van oorsprong Deense Too Good To Go redde al meer dan 60 miljoen maaltijden van de vuilnisbak, via zijn app die handelaren met overschotjes verbindt met klanten die op zoek zijn naar een goede dea... [naar artikel]


6. 'Lekker eten voor 3 euro? Onmogelijk' (24/08/2016 - De Standaard)

Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]


7. Met deze app kan je overschotten van restaurants of supermarkten kopen aan democratische prijs (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Supermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs. [naar artikel]


8. App tegen voedselverspilling slaat niet aan in Limburg (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Too Good To Go, de gratis app tegen voedselverspilling heeft op 3,5 jaar maar liefst 5 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Limburg vertegenwoordigt met 200.000 maaltijden nog geen vijf procent van het totale aantal. Volgens de initiatiefnemers zijn er nog te weinig Limburgse handelaars aangesloten. Viswinkel Vandermaesen in Genk is dat wel, en redt wekelijks een 15-tal maaltijden uit de vuilnisbak. [naar artikel]


9. Goedkoop eten in Hasselt en Genk dankzij app tegen voedselverspilling (31/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Met de app "Too Good To Go" wordt voedselverspilling tegengegaan. De app is hip in Hasselt en in Genk. Zaakvoerders kunnen hun eten alsnog verkopen voor het de vuilbak ingaat. De klanten krijgen het eten dan ook goedkoper. Het eethuisje Smaak in Hasselt gebruikt de app en biedt porties aan voor 4,60 euro in plaats van 10,50 euro. [naar artikel]


10. Hier kan je lekker tafelen binnen je budget: “Veel bekende Limburgers komen hier over de vloer” (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Prijs-kwaliteit, hot issue in de horeca. Overal hoor je dat de prijzen sinds corona fel gestegen zijn. Goed nieuws: in Belbu op de Hasseltse Havermarkt kan je ook zonder een aanslag op je budget lekker gaan eten. Geen haute cuisine, gewoon degelijke bistrogerechten. [naar artikel]


11. Met nieuwe grootkeuken mikt Covida op dubbel zoveel maaltijden: “Ook koken voor partners” (01/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De nieuwe centrale keuken van zorgorganisatie Covida bereidt elke dag 750 maaltijden, maar kan op termijn 1.200 maaltijden aan. “Al blijven maaltijden op maat van onze Covida-cliënten onze prioriteit”, benadrukt Covida-directeur Ann Willen. [naar artikel]


12. Een op de vijf maaltijden eten we buitenshuis (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

We eten steeds meer maaltijden die buitenshuis zijn bereid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van IRI GIRA Foodservice. [naar artikel]


13. App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden van de vuilnisbak (13/06/2018 - Het Nieuwsblad)

De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan. [naar artikel]


14. Julien blaast 101 kaarsjes uit: “Lekker eten en drinken houdt een mens jong” (12/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Altijd lekker eten en drinken, dat houdt een mens jong”, zo sprak Julien Gielen toen hij vorig jaar uitgebreid gevierd werd voor zijn honderdste verjaardag. En inderdaad, Julien houdt woord. Opnieuw feest dus, nu omdat hij 101 kaarsjes mocht uitblazen. Voor het lekker eten en drinken had woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Nieuwerkerken gezorgd, waar Julien verblijft. Zowel zijn medebewoners als genodigden kregen heerlijke taart en koffie voorgeschoteld. Maar de 101-jarige had ook zelf iets in petto. Om het personeel te bedanken voor de goede zorgen, trakteerde Julien, met de hulp van zijn mantelzorgster, uitgebreid op pralines en speculoos.   [naar artikel]


15. Bijna 90 miljoen in de vuilbak, niemand krijgt ‘Batgirl’ van Adil & Bilall te zien: “In Hollywood ben je nóóit zeker” (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

“In Hollywood zijt ge nóóit zeker.” Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) vertelden het in elk interview, vandaag krijgen ze dat recht in hun gezicht. Hun superheldenfilm ‘Batgirl’ zal niet in de cinema komen, noch te zien zijn via streaming. Bijna 90 miljoen euro en máánden werk de vuilbak in voor “een strategische keuze, maar geen afbreuk van hun werk” zegt producent Warner Bros. [naar artikel]


16. Ons voordeel: In deze restaurants kan je met 2 eten voor de prijs van 1 (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wekelijks geeft Gazet van Antwerpen op vrijdag een voordeel aan alle abonnees. Deze week: Ga lekker uit eten met 2 voor de prijs van 1 én krijg er een gratis aperitief bovenop. Abonnees kunnen gedurende de hele zomer 4 keer genieten van dit voordeel. [naar artikel]


17. Bijna 90 miljoen in de vuilbak, niemand krijgt ‘Batgirl’ van Adil & Bilall te zien: “Nieuwe CEO wil het merk beschermen” (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

“In Hollywood zijt ge nóóit zeker.” Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) vertelden het in elk interview, en woensdag kregen ze dat recht in hun gezicht. Hun superheldenfilm ‘Batgirl’ zal niet in de cinema komen, noch te zien zijn via streaming. Bijna 90 miljoen euro en máánden werk de vuilbak in voor “een strategische keuze”, zegt producent Warner Bros. ‘Batgirl’ is daarmee een van de duurste geannuleerde filmprojecten ooit. Wat betekent dit nu voor hun carrière? [naar artikel]


18. KAART. Op deze Limburgse adresjes kan je lekker, maar goedkoop gaan eten volgens Bib Gourmand (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Michelin heeft 20 nieuwe Bib Gourmand-restaurants opgenomen in hun lijst. Wie lekker wil gaan eten, maar graag een mooie prijs-kwaliteitsverhouding heeft dus geluk. Bij Bib Gourmand Benelux 2019 krijgen enkel de etablissementen met een driegangenmenu onder de 37 euro een kans. [naar artikel]


19. Gault&Millau beoordeelt nu ook... rusthuismaaltijden: “Onze senioren zijn dol op tafelen, dus dan kan het maar beter lekker zijn” (24/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gault&Millau heeft negen woonzorgcentra in Vlaanderen onder de loep genomen, op vraag van cateraar Aramark uit Braine l’Alleud. Wat blijkt? De maaltijden zijn er van topkwaliteit. “Een aangename en verzorgde thuiskeuken”, zo omschrijft cateringinspecteur Willem Asaert het. Een opsteker dus voor de woonzorgcentra, maar hoe maak je een gerecht smaakvol als de meeste bewoners nauwelijks zout of suiker mogen eten? [naar artikel]


20. AZ Turnhout biedt voedseloverschotten aan op app Too Good To Go: "Zonde om in vuilnisbak te gooien" (03/08/2021 - VRT NWS)

Het Algemeen Ziekenhuis in Turnhout biedt voortaan voedseloverschotten aan op de app Too Good To Go, om voedselverspilling tegen te gaan. De maaltijden van de cafetaria die op het einde van de dag over zijn, worden voor een lagere prijs verkocht. De opbrengst gaat naar een partnerziekenhuis in Congo. "Normaal gooien we de overschotten in de vuilnisbak, maar dat is zonde", zegt Hetty Voeten van het AZ Turnhout. [naar artikel]


21. “Hier kan je lekker én veel eten”: 2,5 uur gastronomisch tafelen voor vaste prijs van 39 euro (16/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het bekende eetcafé Assurance op de Vrijheid in Arendonk gaat volgende maand opnieuw open. De nieuwe uitbaters willen er een trendy café-restaurant van maken met een vaste formule waarbij je gedurende 2,5 uur gastronomisch kunt tafelen voor een vaste prijs van 39 euro. [naar artikel]


22. “Om 10 uur wil ik al een pak friet.” Q-dj Maarten Vancoillie worstelt met gezond eten tijdens shiftwerk (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.” [naar artikel]


23. Smikkelen en smullen in het ziekbed: het kán. Dit ziekenhuis helpt patiënten erbovenop met lekker eten (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!