De Gentse gratis applicatie Too Good To Go heeft sinds haar opstart 3,5 jaar geleden maar liefst vijf miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered in België. Dat is geweldig nieuws voor het klimaat, want hierdoor is even veel CO₂ uitgespaard als 13.000 vluchten van Brussel naar New York. “Nergens wordt de app zo veel gebruikt als in Antwerpen en Oost-Vlaanderen”, zegt Dorien Janssens van Too Good To Go. [naar artikel]
08:12 Brood, taarten of maaltijden kopen voor een derde van de prijs? Het kan via Too Good To Go. De app heeft als doel voedsel te redden van de vuilnisbak en heeft al 360.000 gebruikers. Jonas Malisse is d... [naar artikel]
De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde... [naar artikel]
Voedselverspilling is niet meer van deze tijd en dus steken steeds meer initiatieven de kop op die ons aansporen om minder eten in de vuilnisbak te kieperen. Een daarvan is de app Too Good To Go. Die werd anderhalf jaar geleden in België geïntroduceerd en wist op die tijd al een miljoen maaltijden te redden. Het […] Het bericht App Too Good To Go redt 1 miljoen maaltijden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
09:00 Het van oorsprong Deense Too Good To Go redde al meer dan 60 miljoen maaltijden van de vuilnisbak, via zijn app die handelaren met overschotjes verbindt met klanten die op zoek zijn naar een goede dea... [naar artikel]
Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]
Supermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs. [naar artikel]
Too Good To Go, de gratis app tegen voedselverspilling heeft op 3,5 jaar maar liefst 5 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Limburg vertegenwoordigt met 200.000 maaltijden nog geen vijf procent van het totale aantal. Volgens de initiatiefnemers zijn er nog te weinig Limburgse handelaars aangesloten. Viswinkel Vandermaesen in Genk is dat wel, en redt wekelijks een 15-tal maaltijden uit de vuilnisbak. [naar artikel]
Met de app "Too Good To Go" wordt voedselverspilling tegengegaan. De app is hip in Hasselt en in Genk. Zaakvoerders kunnen hun eten alsnog verkopen voor het de vuilbak ingaat. De klanten krijgen het eten dan ook goedkoper. Het eethuisje Smaak in Hasselt gebruikt de app en biedt porties aan voor 4,60 euro in plaats van 10,50 euro. [naar artikel]
Prijs-kwaliteit, hot issue in de horeca. Overal hoor je dat de prijzen sinds corona fel gestegen zijn. Goed nieuws: in Belbu op de Hasseltse Havermarkt kan je ook zonder een aanslag op je budget lekker gaan eten. Geen haute cuisine, gewoon degelijke bistrogerechten. [naar artikel]
De nieuwe centrale keuken van zorgorganisatie Covida bereidt elke dag 750 maaltijden, maar kan op termijn 1.200 maaltijden aan. “Al blijven maaltijden op maat van onze Covida-cliënten onze prioriteit”, benadrukt Covida-directeur Ann Willen. [naar artikel]
We eten steeds meer maaltijden die buitenshuis zijn bereid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van IRI GIRA Foodservice. [naar artikel]
De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan. [naar artikel]
“Altijd lekker eten en drinken, dat houdt een mens jong”, zo sprak Julien Gielen toen hij vorig jaar uitgebreid gevierd werd voor zijn honderdste verjaardag. En inderdaad, Julien houdt woord. Opnieuw feest dus, nu omdat hij 101 kaarsjes mocht uitblazen. Voor het lekker eten en drinken had woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Nieuwerkerken gezorgd, waar Julien verblijft. Zowel zijn medebewoners als genodigden kregen heerlijke taart en koffie voorgeschoteld. Maar de 101-jarige had ook zelf iets in petto. Om het personeel te bedanken voor de goede zorgen, trakteerde Julien, met de hulp van zijn mantelzorgster, uitgebreid op pralines en speculoos. [naar artikel]
“In Hollywood zijt ge nóóit zeker.” Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) vertelden het in elk interview, vandaag krijgen ze dat recht in hun gezicht. Hun superheldenfilm ‘Batgirl’ zal niet in de cinema komen, noch te zien zijn via streaming. Bijna 90 miljoen euro en máánden werk de vuilbak in voor “een strategische keuze, maar geen afbreuk van hun werk” zegt producent Warner Bros. [naar artikel]
Wekelijks geeft Gazet van Antwerpen op vrijdag een voordeel aan alle abonnees. Deze week: Ga lekker uit eten met 2 voor de prijs van 1 én krijg er een gratis aperitief bovenop. Abonnees kunnen gedurende de hele zomer 4 keer genieten van dit voordeel. [naar artikel]
“In Hollywood zijt ge nóóit zeker.” Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) vertelden het in elk interview, en woensdag kregen ze dat recht in hun gezicht. Hun superheldenfilm ‘Batgirl’ zal niet in de cinema komen, noch te zien zijn via streaming. Bijna 90 miljoen euro en máánden werk de vuilbak in voor “een strategische keuze”, zegt producent Warner Bros. ‘Batgirl’ is daarmee een van de duurste geannuleerde filmprojecten ooit. Wat betekent dit nu voor hun carrière? [naar artikel]
Michelin heeft 20 nieuwe Bib Gourmand-restaurants opgenomen in hun lijst. Wie lekker wil gaan eten, maar graag een mooie prijs-kwaliteitsverhouding heeft dus geluk. Bij Bib Gourmand Benelux 2019 krijgen enkel de etablissementen met een driegangenmenu onder de 37 euro een kans. [naar artikel]
Gault&Millau heeft negen woonzorgcentra in Vlaanderen onder de loep genomen, op vraag van cateraar Aramark uit Braine l’Alleud. Wat blijkt? De maaltijden zijn er van topkwaliteit. “Een aangename en verzorgde thuiskeuken”, zo omschrijft cateringinspecteur Willem Asaert het. Een opsteker dus voor de woonzorgcentra, maar hoe maak je een gerecht smaakvol als de meeste bewoners nauwelijks zout of suiker mogen eten? [naar artikel]
Het Algemeen Ziekenhuis in Turnhout biedt voortaan voedseloverschotten aan op de app Too Good To Go, om voedselverspilling tegen te gaan. De maaltijden van de cafetaria die op het einde van de dag over zijn, worden voor een lagere prijs verkocht. De opbrengst gaat naar een partnerziekenhuis in Congo. "Normaal gooien we de overschotten in de vuilnisbak, maar dat is zonde", zegt Hetty Voeten van het AZ Turnhout. [naar artikel]
Het bekende eetcafé Assurance op de Vrijheid in Arendonk gaat volgende maand opnieuw open. De nieuwe uitbaters willen er een trendy café-restaurant van maken met een vaste formule waarbij je gedurende 2,5 uur gastronomisch kunt tafelen voor een vaste prijs van 39 euro. [naar artikel]
Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.” [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.