In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]
Een slechter moment kan niet. Net voor de feesten wordt gerookte zalm van ‘Baltique’ en ‘Traiteur’ uit de rekken gehaald omdat er sporen van Listeria monocytogenes zijn ontdekt. [naar artikel]
Wie een pakje gerookte vis koopt in de supermarkt, komt bedrogen uit. Want er zou vaak minder vis in zitten dan aangegeven op de verpakking. Dat beweerden toch enkele berichten in de media een tijdje terug. Maar klopt dat ook? Jan en Thomas van ‘Factcheckers’ nemen de proef op de som en wegen 100 pakjes gerookte vis uit al onze grote supermarkten. [naar artikel]
De salade 'Garden' Norvégienne met gerookte zalm van het merk Sodebo wordt teruggeroepen van bij de consument wegens een mogelijke aanwezigheid van... [naar artikel]
In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]
De supermarktketen Delhaize heeft een verkeerde gebruiksdatum ontdekt op een lot “bio gerookte zalm”. Er is sprake van een uiterste gebruiksdatum 07/2017, terwijl dat 21/07/2017 moet zijn. [naar artikel]
Albert Heijn België heeft beslist om de maaltijdsalade met gerookte zalm, pasta, dille en mierikswortel uit de rekken te halen. De maaltijdsalade [naar artikel]
Eén van de eerste ingrediënten op het boodschappenlijstje van een BBQ-freak: braadworsten, natuurlijk. Maar in welke supermarkt vind je nu de... [naar artikel]
Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar. [naar artikel]
Chef Maarten Bouckaert van sterrenrestaurant Castor in Beveren-Leie proeft een selectie feesthapjes uit het ruime aanbod van zeven retailers. [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de rundscarpaccio of een bordje gerookte zalm. [naar artikel]
Sterrenkok Peter Goossens (50) onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. Hoeveel dat hem zal kosten, is voor zover bekend nog niet beslist. [naar artikel]
Supersappig en heerlijk mals. Voor echte vleesliefhebbers zijn gemarineerde ribbetjes zoals de hemel op aarde. Maar stel dat je geen tijd hebt om ze zelf te maken. In welke supermarkt koop je dan de lekkerste spare-ribs? Barbecuespecialist Peter De Clercq proefde voor ons ribbetjes in drie verschillende categorieën: honing, Provençaalse kruiden en pikant. Welke winkel komt als beste uit de test? “Hier heb je een perfect evenwicht tussen de pittigheid én de vleessmaak.” [naar artikel]
Spotgoedkope champagnes die soms zelfs onder de symbolische grens van 10 euro duiken? Was het enkele jaren geleden nog ondenkbaar, dan is het intussen vlak voor de feestdagen vaste prik in de supermarkt. Maar smaken ze ook lekker? Welke scoort het best, en welke zijn gebuisd? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia doet de test en proeft tien budgetchampagnes. [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar de kans lijkt groter dat je in 2023 de lotto wint dan dat je een tafeltje bemachtigt bij driesterrenchef Peter Goossens in zijn Hof van Cleve. “Er zal om gevochten worden", voorspelt culinair journalist Willem Asaert. Hoelang kan je nog bij de chef reserveren? Behoudt Hof van Cleve automatisch drie sterren of ‘neemt’ Goossens die ‘mee’? En wat betekent dit voor de prijzen van het menu? Willem Asaert legt uit. [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Toprestaurant Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens staat op nummer 50 in de Top 50 van ‘s werelds beste restaurants. Dat is woensdag in Melbourne, Australië, bekendgemaakt. [naar artikel]
Een goed, dorstlessend pintje smaakt bij iedereen, maar de laatste jaren geraakte de verkoop een beetje in verval. Dat tij begint weer te keren en zowel supermarkten als brouwers zien het aandeel van de pils opnieuw stijgen. Tijd om de goedkoopste pintjes uit de supermarkt eens onder de loep te nemen. Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 9 soorten pintjes uit 7 supermarkten. Welke is je geld waard? En welke kan niet verder af staan van wat een échte pint moet zijn? [naar artikel]
Op nog geen half uur tijd tover je dit Noors soepje vol vitaminen op tafel. Maak je kom soep Pinterestwaardig met een lepel zure room, reepjes gerookte zalm en wat blaadjes koriander. [naar artikel]
Heb je wel zin in een lekkere fles wijn bij het kerstdiner, maar geen idee welke te kiezen uit het ruime assortiment in de supermarkt? Om je tijd én miskopen uit te sparen proefde onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 40 flessen - 20 rode en 20 witte - uit de supermarkt voor. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.