Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt

23/12/2017 - 19:03
"Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


2. Jeroen Meus maakt spinazierösti met gerookte zalm (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]


3. Waar vind je de beste tonijn uit blik? Topchef Peter Goossens proeft grote verschillen (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]


4. Gerookte zalm uit de rekken gehaald (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Een slechter moment kan niet. Net voor de feesten wordt gerookte zalm van ‘Baltique’ en ‘Traiteur’ uit de rekken gehaald omdat er sporen van Listeria monocytogenes zijn ontdekt. [naar artikel]


5. Getest: klopt het gewicht van gerookte vis met wat vermeld staat op de verpakking? (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie een pakje gerookte vis koopt in de supermarkt, komt bedrogen uit. Want er zou vaak minder vis in zitten dan aangegeven op de verpakking. Dat beweerden toch enkele berichten in de media een tijdje terug. Maar klopt dat ook? Jan en Thomas van ‘Factcheckers’ nemen de proef op de som en wegen 100 pakjes gerookte vis uit al onze grote supermarkten. [naar artikel]


6. Salade met gerookte zalm teruggeroepen wegens listeria (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

De salade 'Garden' Norvégienne met gerookte zalm van het merk Sodebo wordt teruggeroepen van bij de consument wegens een mogelijke aanwezigheid van... [naar artikel]


7. Sterrenchef gaat op zoek naar beste salade van gerookte zalm, maar vindt weinig dat smaakt (24/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]


8. Delhaize waarschuwt voor verkeerde houdbaarheidsdatum van “bio gerookte zalm” (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De supermarktketen Delhaize heeft een verkeerde gebruiksdatum ontdekt op een lot “bio gerookte zalm”. Er is sprake van een uiterste gebruiksdatum 07/2017, terwijl dat 21/07/2017 moet zijn. [naar artikel]


9. Albert Heijn haalt maaltijdsalade met gerookte zalm uit de rekken (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Albert Heijn België heeft beslist om de maaltijdsalade met gerookte zalm, pasta, dille en mierikswortel uit de rekken te halen. De maaltijdsalade [naar artikel]


10. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 worsten voor op de barbecue. Deze supermarkt haalt de beste punten (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Eén van de eerste ingrediënten op het boodschappenlijstje van een BBQ-freak: braadworsten, natuurlijk. Maar in welke supermarkt vind je nu de... [naar artikel]


11. De perfecte lichte lentelunch! Fris komkommer-preisoepje gepimpt met gerookte zalm (19/04/2018 - De Morgen)

Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar. [naar artikel]


12. Sterrenchef proeft feesthapjes uit de supermarkt: welke scoren het best en welke serveer je beter niet? (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Chef Maarten Bouckaert van sterrenrestaurant Castor in Beveren-Leie proeft een selectie feesthapjes uit het ruime aanbod van zeven retailers. [naar artikel]


13. Food fight. Gerookte zalm vs. rundscarpaccio, wat is nu eigenlijk het gezondst? (27/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de rundscarpaccio of een bordje gerookte zalm. [naar artikel]


14. Topchef Peter Goossens koopt fraudeproces af (05/04/2019 - De Morgen)

Sterrenkok Peter Goossens (50) onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. Hoeveel dat hem zal kosten, is voor zover bekend nog niet beslist. [naar artikel]


15. Grillmaster proeft gemarineerde ribbetjes uit de supermarkt en deelt een 9/10 uit: “Het vlees blijft sappig” (24/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Supersappig en heerlijk mals. Voor echte vleesliefhebbers zijn gemarineerde ribbetjes zoals de hemel op aarde. Maar stel dat je geen tijd hebt om ze zelf te maken. In welke supermarkt koop je dan de lekkerste spare-ribs? Barbecuespecialist Peter De Clercq proefde voor ons ribbetjes in drie verschillende categorieën: honing, Provençaalse kruiden en pikant. Welke winkel komt als beste uit de test? “Hier heb je een perfect evenwicht tussen de pittigheid én de vleessmaak.” [naar artikel]


16. Onze huissommelier proeft 10 budgetchampagnes uit de supermarkt: “Amper 9,99 euro voor een heerlijke champagne” (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Spotgoedkope champagnes die soms zelfs onder de symbolische grens van 10 euro duiken? Was het enkele jaren geleden nog ondenkbaar, dan is het intussen vlak voor de feestdagen vaste prik in de supermarkt. Maar smaken ze ook lekker? Welke scoort het best, en welke zijn gebuisd? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia doet de test en proeft tien budgetchampagnes. [naar artikel]


17. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


18. Blijft Hof van Cleve drie sterren hebben als Peter Goossens ermee stopt? En hoe zullen het menu en de prijzen veranderen? (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar de kans lijkt groter dat je in 2023 de lotto wint dan dat je een tafeltje bemachtigt bij driesterrenchef Peter Goossens in zijn Hof van Cleve. “Er zal om gevochten worden", voorspelt culinair journalist Willem Asaert. Hoelang kan je nog bij de chef reserveren? Behoudt Hof van Cleve automatisch drie sterren of ‘neemt’ Goossens die ‘mee’? En wat betekent dit voor de prijzen van het menu? Willem Asaert legt uit. [naar artikel]


19. DE GROTE TEST. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


20. Peter Goossens op nummer 50 in lijst beste restaurants ter wereld (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Toprestaurant Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens staat op nummer 50 in de Top 50 van ‘s werelds beste restaurants. Dat is woensdag in Melbourne, Australië, bekendgemaakt. [naar artikel]


21. Onze biersommelier proeft de 9 goedkoopste pintjes uit de supermarkt: welke smaakt even lekker als Jupiler of Heineken? (13/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goed, dorstlessend pintje smaakt bij iedereen, maar de laatste jaren geraakte de verkoop een beetje in verval. Dat tij begint weer te keren en zowel supermarkten als brouwers zien het aandeel van de pils opnieuw stijgen. Tijd om de goedkoopste pintjes uit de supermarkt eens onder de loep te nemen. Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 9 soorten pintjes uit 7 supermarkten. Welke is je geld waard? En welke kan niet verder af staan van wat een échte pint moet zijn? [naar artikel]


22. Vitaminebom: soepje van rode biet mét zalm (04/07/2017 - De Morgen)

Op nog geen half uur tijd tover je dit Noors soepje vol vitaminen op tafel. Maak je kom soep Pinterestwaardig met een lepel zure room, reepjes gerookte zalm en wat blaadjes koriander. [naar artikel]


23. Onze huissommelier proeft 40 wijnen onder de 20 euro uit de supermarkt: “Amper 9 euro voor de beste witte wijn” (19/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Heb je wel zin in een lekkere fles wijn bij het kerstdiner, maar geen idee welke te kiezen uit het ruime assortiment in de supermarkt? Om je tijd én miskopen uit te sparen proefde onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 40 flessen - 20 rode en 20 witte - uit de supermarkt voor. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!