Het zuivelschap puilt uit, met nieuwe hippe merken en gezonde kreten. Foodjournalist Marie Louise Schipper probeert orde in de chaos te scheppen. [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
Uitstekende timing: net nu we nog aan het nahikken zijn van de overdosis kreeft, kalkoen en cava, brengt Teun van de Keuken Dit is geen dieetboek uit. Puur voor de wetenschap – en zodat u het niet zelf hoeft te doen – onderwierp hij zijn lichaam aan zeven van de populairste diëten. Zijn doel: uitkomen bij een gebalanceerd eetpatroon dat u een leven lang kunt volhouden. ‘Geen enkel dieet werkt, want zo kan een mens niet leven.’ [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Foodies en gezondheidsbloggers drinken het steeds vaker: kefir. Deze koolzuurhoudende melkdrank moet bijdragen aan de goede werking van... [naar artikel]
Yoghurt, skyr, kefir ... Het is niet eenvoudig om in de zuivelafdeling de bomen door het bos nog te zien. Maar wat is nu het verschil tussen de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.