Yoghurt, skyr, kefir ... Het is niet eenvoudig om in de zuivelafdeling de bomen door het bos nog te zien. Maar wat is nu het verschil tussen de... [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het zuivelschap puilt uit, met nieuwe hippe merken en gezonde kreten. Foodjournalist Marie Louise Schipper probeert orde in de chaos te scheppen. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Kombucha, kefir en miso zijn in de supermarkt te vinden. Allemaal gefermenteerd voedsel, net als zuurkool en yoghurt. Maar hoe begin je zelf met... [naar artikel]
Foodies en gezondheidsbloggers drinken het steeds vaker: kefir. Deze koolzuurhoudende melkdrank moet bijdragen aan de goede werking van... [naar artikel]
Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
Een nieuw schooljaar betekent voor veel kinderen een nieuwe schooltas. Maar welke kies je dan uit? «Een rugzak is ergonomisch de beste keuze, maar... [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.” [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari proeft voor ons twaalf volle yoghurts uit de supermarkt. Zij gaat op zoek naar een romige yoghurt, mooi vast, licht zuur en met een heerlijke volle smaak. [naar artikel]
Niets zo vervelend als een misselijk gevoel terwijl je sport. Het spreekt voor zich dat je ervoor (en erna) best geen hele menu van de McDonalds verorbert. Deze voedingsstoffen geven je lichaam een boost Havermout Niets is zo makkelijk te bereiden als een kommetje havermout of granola. Die bevatten volle granen, zoals haver, en voorzien […] Het bericht Dit kan je het beste eten en drinken voor het sporten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Geen yoghurt, wel yog. Zo zal het Nederlandse Abbot Kinney’s voortaan zijn veganistische product noemen, nadat de Belgische en Nederlandse zuivelindustrie het gebruik van de term ‘yoghurt’ onrechtmatig noemde. ‘Het zijn hopeloze achterhoedegevechten van de melklobby.’ [naar artikel]
Wat vind je van deze combinatie? Een zelfgemaakte crumble én een zelfgemaakte frozen yoghurt is heel makkelijk om klaar te maken en is echt niet veel werk. Op de dag van de frozen yoghurt zijn we er van overtuigd dat er geen overschot zal zijn. [naar artikel]
Buitenverlichting is niet enkel prettig om je tuin ook in de winter te kunnen bewonderen, het verhoogt ook de veiligheid rond je woning. Maar hoe kies je de beste verlichting voor jouw tuin? [naar artikel]
Er bestaan verschillende soorten yoghurt, in alle maten en smaken. Maar wat La Laitière nu op de markt brengt, geloof je nooit... [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Grijp jij voor jouw ontbijt ook steevast naar een potje magere yoghurt?Want ja, dat klinkt gezond. Zeker als er met koeienletters 0 procent vet op... [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte Griekse yoghurt van alle mogelijke huismerken. Glimlachte bij momenten tevreden, maar weigerde ook eens resoluut een tweede hap te nemen. Na het proeven, ging hij met zijn lepel nog even door een potje van het A-merk Oîkos. Niet om die yoghurt punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? “Als je de rekenmachine bovenhaalt, begint zelfs een echte fan te twijfelen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.