Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Met dit trucje krijg je wijn snel fris

24/11/2016 - 16:13
"Stel: je krijgt gasten over de vloer, ze zijn een half uur eerder dan voorzien en je wijn is nog niet koel. Geen reden tot paniek, vinden ze bij de Amerikaanse lifestylesite Pure Wow. Met een beetje water en een snufje zout, schenk je in een mum van tijd alsnog frisse wijn in hun glas."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met dit trucje krijg je wijn snel fris (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Stel: je krijgt gasten over de vloer, ze zijn een half uur eerder dan voorzien en je wijn is nog niet koel. Geen reden tot paniek, vinden ze bij de Amerikaanse lifestylesite Pure Wow. Met een beetje water en een snufje zout, schenk je in een mum van tijd alsnog frisse wijn in hun glas. [naar artikel]


2. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


3. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


4. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


5. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


6. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


7. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak? (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]


8. Boter nog hard? Met dit trucje krijg je ze snel gebruiksklaar (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Recepten vragen wel eens om "boter op kamertemperatuur", maar dat merk je natuurlijk pas als je eraan wil beginnen. Even smelten in een pannetje of... [naar artikel]


9. TIPS. Een fris biertje voor onder vrienden in je bubbel, kruiden voor een fris gezicht (28/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen. [naar artikel]


10. Fris opstaan en de hele dag fris blijven? Hou dan rekening met deze 4 factoren: “Ontbijt met koolhydraten” (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niemand verlaat ‘s ochtends graag zijn warme bed, maar in deze tijden van koude nachten en donkere ochtenden is opstaan toch nét dat beetje lastiger. Laat de wetenschap een handje helpen: onderzoekers ontdekten vier factoren die je helpen fris wakker te worden en dat ook te blijven - of je nu een ochtendmens of avondpersoon bent. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!