Temperaturen die stijgen richting 30 graden Celsius? Dat betekent veelvuldig barbecueën en picknicken. Maar hoelang mogen je etenswaren in de zon... [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Onder de noemer #2kmsamenaantafel zal de Turnhoutsebaan op 31 maart worden getransformeerd tot een gigantisch openluchtrestaurant. Op de baan wordt een tafel van maar liefst twee kilometer opgebouwd. Het district doet hiermee een gooi naar het Belgisch record. [naar artikel]
Knack neemt het eetgedrag van de Belg onder de loep. Wat eten we en hoe goed is dat voor ons? We bundelen het bestaande onderzoek. [naar artikel]
Na tien loodzware dagen in de Ronde van Spanje mogen de renners vandaag genieten van een welverdiende rustdag. Voor velen de uitgelezen kans om [naar artikel]
Tijdens de vakantieperiode legt VTM elke week een bekend gezicht op de rooster. Deze week is het de beurt aan Evi Hanssen. Zij vertelt wat vakantie... [naar artikel]
De barbecue voor de buurtbewoners van de Poperbosstraat in Torhout eindigde voor Jasper Vangheluwe, secretaris van de plaatselijke N-VA, in het ziekenhuis. Hij werd geslagen door een agressieve gast. “Ik zie zelf geen enkele reden waarom ze dit gedaan hebben.” [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op om voorzichtig te zijn met rauw vlees op de barbecue. "Bij een barbecue staat het vlees vaak warm te worden wanneer het al gebakken is. Dan is de kans groot dat er zich bacteriën op ontwikkelen", waarschuwt de dokter. Hoe slecht is rauw vlees eigenlijk voor onze gezondheid? En hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? [naar artikel]
Temperaturen die stijgen richting 30 graden Celsius? Dat betekent veelvuldig barbecueën en picknicken. Maar hoelang mogen je etenswaren in de zon... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.