Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
Voor de tweede keer in minder dan een maand tijd hebben medewerkers van Natuurpunt rauw vlees gevonden in het Kastanjebos in Herent. De natuurvereniging vreest dat het mogelijk gaat om vergiftigd vlees dat daar is neergelegd om vossen te vergiftigen. Een onderzoek moet uitmaken of het vlees effectief vergiftigd is. [naar artikel]
In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. [naar artikel]
Anno 2019 zijn er (weer) steeds meer mensen die enkel rauw eten. Voedsel dat bij de bereiding niet is gekookt, gebakken of gebraden en daarom meer... [naar artikel]
In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is vorig weekend voor de allereerste keer een Vegan Foodfestival georganiseerd. Maar het blije gebeuren is echter verstoord door een ‘anti-veganist’ die voor de ogen van festivalgangers een bebloed rauw stuk vlees kwam opeten voor de ingang. [naar artikel]
Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is rauw vlees invriezen een goede zaak. Het kan namelijk jaarlijks honderden ernstige ziektegevallen met een toxoplasmose-infectie voorkomen. Het Nederlandse onderzoeksinstituut zegt dat we een zogeheten Toxoplasma-infectie, kunnen voorkomen door rauw vlees geruime tijd in te vriezen vooraleer we het opeten. Zo vriezen we bijvoorbeeld americain préparé, […] Het bericht Daarom vries je rauw vlees beter even in verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) raadt af om rauw gehakt te eten. Die raad geef het FAVV sowieso, maar het risico op een infectie is met de zaak rond het vlees van slachterij Veviba nog wat groter geworden. [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Natuurpunt Herent heeft melding gekregen over stukken rauw vlees die vlakbij een wandelweg in het Kastanjebos lagen. De natuurorganisatie denkt dat het vlees vergiftigd is en dient om vossen of andere dieren te doden. De voorzitter van Natuurpunt Herent Patrick Luyten zegt wel dat het enkel om een vermoeden gaat. Ze waarschuwen wel voor de mogelijke gevolgen voor vossen, roofvogels en honden. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
Enkele weken geleden kreeg Natuurpunt Herent een melding binnen van stukken rauw vlees die gevonden zijn vlakbij een wandelweg in het Kastanjebos is Herent. Dit weekend werd er opnieuw rauw vlees gevonden. “Tweede ontdekking op vrij korte tijd op 300 meter afstand van de vorige vondst [naar artikel]
Huishoudens met kinderen, zieken, senioren en vrouwen die in verwachting zijn, kunnen hun huisdieren beter geen rauw vlees geven als hart en pens,... [naar artikel]
Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt met een reeks tips in verband met voedselbereiding tijdens de hittegolf. Want overal te lande worden dezer dagen de barbecuestellen buitengehaald om voedsel in open lucht te bereiden. Dat vergt echter bepaalde maatregelen om ziektes te voorkomen. Goede praktijken beginnen al bij het winkelen, […] Het bericht Barbecueën en picknicken in deze hitte: zo doe je het goed verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Die zomerse tomaten- of komkommersalade voor bij de barbecue recht uit de koelkast opdienen? Niet doen, zo zegt The Messy Chef Jelle Beeckman. [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]
Een barbecue is niet compleet zonder dessert, maar het hoeven niet altijd marshmallows te zijn. De mierzoete sponsjes die krokant worden boven het vuur zijn zonder twijfel de makkelijkste nagerechtoptie voor bij de barbecue. Toch zijn er nog een hoop andere, wellicht iets originelere desserts die je makkelijk bereidt met behulp van een vuurtje. Bij […] Het bericht Deze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hoewel we graag kwistig zijn met de kaas die we over onze spaghetti strooien, hebben we altijd nog een deel over om in de koelkast te bewaren. Toch zien we die kaas snel slecht worden, net zoals bijvoorbeeld overschotten van feta of parmezaan. Hoe houd je die zo lang mogelijk schimmelvrij en eetbaar? Kaasexpert Fréderic Van Tricht legt uit. [naar artikel]
In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. [naar artikel]
De bewoners van dagverzorgingscentrum De Linde sloten de zomer af met een lekkere barbecue. De bewoners hielpen mee de salades te maken en Heyvis-koks Freddy en Vanessa bakten het vlees. Het eten werd erg gesmaakt. [naar artikel]
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.