Het wordt tijdens het verlengd weekend zonnig en warm weer. Ideaal weer voor een barbecue, een bezoekje aan de speeltuin met een kinderen of een ijsje op de zeedijk. Maar mag dat wel, met de huidige maatregelen? Wij geven u de antwoorden. [naar artikel]
Het kwik stijgt de komende dagen tot 33 graden in ons land. In ons kot blijven hoeft gelukkig niet meer, maar toch is nog niet alles mogelijk. Met hoeveel mogen we aan het barbecueën gaan? Mogen we picknicken en ijsjes eten in een park? En verkoeling zoeken, mag dat in zee of in een zwemvijver? [naar artikel]
Het wordt een hele week heerlijk warm, en dan moet de echte zomervakantie nog beginnen. Ideaal weer om te gaan zwemmen of barbecueën, daarom dat de Lokale Politie Antwerpen een aantal zaken duidelijk wil maken. Wat kan en wat mag niet? Een overzicht: [naar artikel]
Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen. [naar artikel]
Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken. [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist enkele versoepelingen van de coronamaatregels aan te kondigen en een tijdskader te schetsen waarin bijkomende versoepelingen in de toekomst mogelijk zijn. Maar hoe werkt die buitenbubbel precies? Kunnen we weer barbecueën? En kan ik weer trainen met mijn basketbalploeg? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u hier. [naar artikel]
De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips. [naar artikel]
Op geld besparen we allemaal graag, maar op smaak liever niet. Deze vijf nieuwe gerechten van het HLN Eten-weekmenu voorzien in beide noden: betaalbaar en tegelijkertijd nog lekker. De kippenworstjes zijn ideaal voor de kinderen, de aardbeienmuffins neem je vrolijk mee naar het werk en die salade met burrata? Die schreeuwt zomer uit. Aan tafel! [naar artikel]
Van gezellig barbecueën in ontbloot bovenlijf tot vuur aanwakkeren met een haardroger, welke ideeën zijn goed of past u beter niet toe? [naar artikel]
Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]
Het zonnige weer is ideaal om de fiets weer vaker uit te halen. Helemaal hot bent u vandaag met een elektrisch exemplaar. Maar aan het gemak van zo’n fiets hangt doorgaans een hoog prijskaartje. Als u niet wil sparen tot de zomer weer voorbij is, is de uiterst voordelige fietslening ideaal. [naar artikel]
Een restaurant in Londen is met een opmerkelijk concept op de proppen gekomen. Wie zijn eigen tafel meebrengt, krijgt een gratis etentje. Met het concept wil het pop-up restaurant Trattoria BIRRA MORETTI vrienden weer dichter bij elkaar brengen. Het vereist immers wel wat teamwork om een tafel te verhuizen. Alle soorten tafels zijn welkom: vierkante, […] Het bericht BIZAR. Naar dit restaurant moet je je eigen tafel meebrengen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Knack neemt het eetgedrag van de Belg onder de loep. Wat eten we en hoe goed is dat voor ons? We bundelen het bestaande onderzoek. [naar artikel]
Precies 51 uur, 51 minuten en 51 seconden bakten ze lekkere hapjes op de barbecue. Daarmee verpulverden Björn Bouquiaux en Jo Vinck in Oetingen het wereldrecord ‘barbecueën in team’ met liefst tien uur. [naar artikel]
“Samen koken en samen eten is veel gezelliger dan alleen. Zien eten, doet eten”, lacht Monique. In woonzorgcentrum Prinsenpark wordt er niet alleen lekker gekookt door het keukenteam, maar ook door de bewoners zelf. Iedere afdeling heeft wel een eigen kook- of bakclub. Samen toveren ze de lekkerste gerechtjes en gebakjes op tafel. [naar artikel]
Op geld besparen we allemaal graag, maar op smaak liever niet. Deze vijf nieuwe gerechten van het HLN Eten-weekmenu voorzien in beide noden: betaalbaar en tegelijkertijd nog lekker. De quiche is ideaal voor op een snelle dag en die gevulde zoete aardappels? Die maken iedereen instant blij. Aan tafel! [naar artikel]
Een zestigjarige Indiase man heeft zijn vrouw doodgeschoten omdat zijn eten nog niet op tafel was gezet. Ashok Kumar, woonachtig in de grote stad [naar artikel]
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]
Noodplanning & Crisisbeheer Limburg heeft vandaag een officieel verbod ingesteld op kampvuren. Andere risicovolle activiteiten, zoals barbecueën, worden sterk ontraden. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in de hele provincie. [naar artikel]
Het prachtige weer vandaag was voor iedereen wellicht een aangename verrassing, maar voor veel ouders was het extra welkom. De communiefeesten komen eraan en de drukker wacht op de foto's voor de kaartjes. De jongste weken was het weer niet echt ideaal om foto's te maken. De zon bracht dus redding en in hun beste kleedje of pak stonden vanmiddag de communicanten voor de lens in het Vrijbroekpark in Mechelen. [naar artikel]
Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Een kat uit China zal niet snel meer eten van tafel stelen, althans dat hoopt haar baasje. Het diertje rook iets lekker in een potje en kwam met haar hoofd vast te zitten. Het duurde zeker een kwartier voordat haar baasje dat door had en haar kon helpen uit deze benarde situatie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.