Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]
Eieren in de koelkastdeur bewaren zou niet de beste optie zijn, zelfs al wordt daar vaak in een eirekje voorzien. Integendeel, de eieren zouden daar sneller rotten en dat door de wisselende temperaturen waarmee ze geconfronteerd worden. [naar artikel]
Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar niet alles... [naar artikel]
De 37-jarige Ilona Tiemen uit het Nederlandse Nieuw-Vennep was 16 weken in blijde verwachting van haar derde kindje, toen ze merkte dat haar buik platter was dan hij zou moeten zijn. Als spoedverpleegkundige besefte ze dat er iets grondigs mis was. Een echo bevestigde haar pijnlijke vermoeden: ze was haar kindje verloren. Ze bewaarde de overleden foetus in een bakje water in haar koelkast. “Nu kon ik goed afscheid nemen”, vertelt ze aan RTL Nieuws. [naar artikel]
Verschillende wijkteams van de Antwerpse politie hielden zaterdagavond en -nacht een controle tegen overlast rond de Bredabaan. Daarbij werden onder meer twee vermoedelijke dealers opgepakt. Bij huiszoekingen bleek één van hen wel erg begaan met de versheid van zijn producten, hij bewaarde de cannabis in de koelkast. [naar artikel]
Je kent het wel: in een hoekje van de koelkast vind je regelmatig nog ergens een verdroogd stuk fruit of een verschrompelde paprika. Die verdwijnen per direct in de vuilnisbak. “Nochtans kan een Belgisch huishouden jaarlijks tot 370 euro besparen door die ijskast regelmatig te herschikken én de juiste voeding erin te bewaren", vertelt Laurine Poortmans van Too Good To Go. Samen met microbioloog Frank Devlieghere deelt ze 5 concrete tips om daar succesvol werk van te maken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.