De kogel is door de kerk: sinds vanmorgen 6 uur zijn de finalisten van de wedstrijd Het Streekproduct 2019 officiëel bekend. Bij die finalisten... [naar artikel]
Een spannende aflevering voor Madam P. en Table’O vanavond. Zij vochten immers voor het derde plekje in de finale: naast Karel & Birger en Yannick & Leena in Blankenberge. Eén duo kon hen nog vergezellen aan zee en ze zetten alles op alles om het hart én de maag van een 100-koppige volksjury weten te veroveren. Die zal na het proeven van beide menu’s zijn favoriet bekendmaken en zo een derde finalist bekronen [naar artikel]
Op de dag van de grote finale is het tijd om stoom af te blazen voor de kandidaten van ‘The Voice’. Samen met de finalisten en de winnaar van ‘The... [naar artikel]
De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]
Ze hebben er even op moeten wachten, maar koffiebranderij Stroobants uit Diest heeft eindelijk het label binnen van streekproduct. Stroobants koffie bestaat al 100 jaar en is al net zo lang een legende in de streek van Diest. Een van de criteria waar een streekproduct aan moet voldoen. [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Wie tijdens een mooie lentedag de morgenstond wil verwelkomen met een heerlijke tas thee, kan voortaan grijpen naar twee nieuwe Bilzense streekproducten. Er is ‘Blimkesthee’ en de ‘Bilzen Best Tea’. Beide geïnspireerd op de hoogstamfruitbomen van Alden Biesen en de bloemen- en kruidenpracht verbonden aan de Demerstad. [naar artikel]
Beenhouwer Jef Janssens (75) uit Mol-Rauw, de koning van de streekproducten, broedt op een vijfde erkenning. Hij verkoopt al vier streekproducten, waaronder zijn bekende zwarte pensen, maar wil nu ook een aanvraag voor zijn ossenvlees indienen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.