Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Wat wordt Het Streekproduct 2019? Dit zijn de finalisten

18/09/2019 - 07:35
"De kogel is door de kerk: sinds vanmorgen 6 uur zijn de finalisten van de wedstrijd Het Streekproduct 2019 officiëel bekend. Bij die finalisten..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat wordt Het Streekproduct 2019? Dit zijn de finalisten (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

De kogel is door de kerk: sinds vanmorgen 6 uur zijn de finalisten van de wedstrijd Het Streekproduct 2019 officiëel bekend. Bij die finalisten... [naar artikel]


2. Drie finalisten van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ zijn bekend Drie finalisten van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ zijn bekend (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Een spannende aflevering voor Madam P. en Table’O vanavond. Zij vochten immers voor het derde plekje in de finale: naast Karel & Birger en Yannick & Leena in Blankenberge. Eén duo kon hen nog vergezellen aan zee en ze zetten alles op alles om het hart én de maag van een 100-koppige volksjury weten te veroveren. Die zal na het proeven van beide menu’s zijn favoriet bekendmaken en zo een derde finalist bekronen [naar artikel]


3. Finalisten van ‘The Voice’ doen Carpool Karaoke met finalisten ‘The Voice Senior’ (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de grote finale is het tijd om stoom af te blazen voor de kandidaten van ‘The Voice’. Samen met de finalisten en de winnaar van ‘The... [naar artikel]


4. Binnenkort wordt onze vlaai een streekproduct: "In grootwarenhuizen verkopen ze niet de echte vlaai" (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)

De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]


5. Koffie uit Diest wordt na 100 jaar officieel streekproduct (18/02/2020 - VRT NWS)

Ze hebben er even op moeten wachten, maar koffiebranderij Stroobants uit Diest heeft eindelijk het label binnen van streekproduct. Stroobants koffie bestaat al 100 jaar en is al net zo lang een legende in de streek van Diest. Een van de criteria waar een streekproduct aan moet voldoen. [naar artikel]


6. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? Hier moet de populaire taart aan voldoen om het label te krijgen (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


7. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


8. Bilzense thee wordt dit weekend gelanceerd als nieuwste streekproduct (24/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Wie tijdens een mooie lentedag de morgenstond wil verwelkomen met een heerlijke tas thee, kan voortaan grijpen naar twee nieuwe Bilzense streekproducten. Er is ‘Blimkesthee’ en de ‘Bilzen Best Tea’. Beide geïnspireerd op de hoogstamfruitbomen van Alden Biesen en de bloemen- en kruidenpracht verbonden aan de Demerstad. [naar artikel]


9. Deze Kempense beenhouwer aast op erkenning van zijn vijfde streekproduct (04/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Beenhouwer Jef Janssens (75) uit Mol-Rauw, de koning van de streekproducten, broedt op een vijfde erkenning. Hij verkoopt al vier streekproducten, waaronder zijn bekende zwarte pensen, maar wil nu ook een aanvraag voor zijn ossenvlees indienen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!