Vandaag 1 oktober is het Wereldkoffiedag en hoe valt dat beter te vieren dan met drie herfstige en originele recepten van Valentine Wanders. Zij is de vrouw achter de Gentse koffiebar Het Moment en een van de topbarista’s die ons land rijk is. [naar artikel]
Wie herfst zegt, zegt appels en peren, vaak in zo'n grote hoeveelheden dat de enige optie lijkt om er een enorme pot appelmoes van te maken. Maar [naar artikel]
In het najaar kan je even goed genieten van (rijkelijk gevulde maaltijd)salades als in het hartje van de zomer. Met deze drie herfstproof recepten serveer je het beste van het seizoen in een fris bord vol kleur en vitamines. [naar artikel]
In de supermarkt, op de plaatselijke markt of bij de groenteboer: de pompoenen zijn terug van weggeweest. En voor wie zich afvraagt wat je met zo’n oranje gevaarte in de keuken aan moet, hebben onze chefs alvast enkele recepten op een rijtje gezet. Mét pompoen in de hoofdrol. [naar artikel]
Nu de herfst weer in het land is, is het tijd om volop quiche te beginnen maken. Ook andere (gezonde) comfortfood kan niet ontbreken op ons menu dit najaar. Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kiezen alvast samen vijf recepten waar je de herfst mee uit de startblokken kookt. En dat voor minder dan 25 euro. [naar artikel]
Wie vraagt op welke dag de herfst begint, zal bijna nooit “1 september” als antwoord krijgen. Op de schoolbanken leerden we allemaal over 21 september. Officieel gaat de herfst dit jaar zelfs pas in op 23 september. Maar toch is dat antwoord niet fout. “Voor weerkundigen begint het nieuwe seizoen écht op 1 september”, bevestigt Frank Deboosere. Maar hoe zit het dan met die andere data? En waarom dan precies vandaag? [naar artikel]
Ah, de herfst. Een explosie van kleuren, kastanjes bij de vleet en geurende koffietjes met kaneel. Maar ook sneller donker, grijze lucht en véél regen. Voor veel mensen is de herfst een sombere periode, het begin van een lange, uitzichtloze winter. Zou het deze keer anders kunnen? Master coach Heidi Gelders legt uit welke symbolische boodschap de herfst voor ons heeft en hoe we de lering van dit seizoen kunnen integreren in ons dagelijks leven. Wij maakten een lijstje met heerlijk herfstige activiteiten en drankjes, zodat je deze herfst kunt beleven als nooit te voren. “Een huildagje nemen is perfect oké, en zelfs gezond als je daar bewust voor kiest en dichtbij jezelf blijft.” [naar artikel]
Een eigen taart of koekje op tafel toveren: het geeft instant voldoening. Wie zin heeft in zo’n zoet geluksmomentje kan aan de slag met het nieuwe kookboek van Bake-Off Vlaanderen. [naar artikel]
Je kookt niet graag, maar wil toch gezond eten? Voedingsdeskundige Sabrine Zarti zat in hetzelfde schuitje en vond een oplossing. Ze bedacht snelle - zelfs wat luie - recepten, waarbij de oven eigenlijk het meeste werk doet voor je. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.