In maart volgend jaar verliezen we in Vlaanderen de enige vrouwelijke sterrenchef die we rijk zijn. Karen Keygnaert sluit dan restaurant A’Qi in Brugge om een meer toegankelijk concept te openen. De ster die de zaak vijf jaar lang had, verhuist niet mee. [naar artikel]
Heerlijke taco’s, een portie bitterballen of enkele kaaskroketten eten: de meeste mensen gaan er niet meteen voor naar de kerk maar vanaf nu vrijdag kan je het wel in Diest. De Sint-Barbarakerk, ook wel bekend als de Kruisherenkerk, in de Guido Gezellestraat wordt vanaf dan twee maanden lang een soort van pop-up restaurant. De stad wil op die manier haar erfgoed in de kijker zetten, enkele lokale ondernemers staan in voor de culinaire kant van het verhaal. Zondagevents: 6 maart: familiebrunch met BUTAN, NOOI en Stuckens 27 maart: diner met Antidoot 3 april: ontbijt met klassieke muziek Meer informatie over onder meer het menu vind je hier. [naar artikel]
Zijn restaurant Castor in Beveren-Leie was nog geen jaar open, toen sterrenchef Maarten Bouckaert (40) in 2016 meteen al 16/20 kreeg van GaultMillau en een eerste ster van Michelin. Zijn weg naar de culinaire top is ronduit indrukwekkend. Maar liefst 15 jaar trok hij van het ene toprestaurant naar het andere om bij te leren, van Frankrijk, tot Engeland en Spanje. “Het maakte mij niet uit dat ik er in het begin tomaten moest pellen, zolang ik maar in de keuken binnen raakte en kon rondkijken.” Het straffe verhaal van een perfectionist die álles over heeft voor zijn passie, zelfs een jaar in een rusthuis wonen. [naar artikel]
De laatste culinaire roadtrip van persfotograaf Yorick Jansens krijgt een verrassend vervolg. Sterrenchef Ralf Berendsen was aangegrepen door zijn verhaal en nodigt hem uit voor een etentje. [naar artikel]
Basisschool De Zonnebergen heeft de krokusvakantie vrijdag lekker ingezet. Ouders kregen een culinaire praline van sterrenchef Axel Colonna-Cesari. Het was meteen het startschot van de Kom op tegen Kanker-actie. [naar artikel]
Chef Philippe Heylen (27) van restaurant Eed in Leuven heeft stress. “Altijd in de week voor de uitreiking van de Michelinsterren. Want het is geen kwestie van ze te houden. Je moet ze verdienen, elk jaar opnieuw.” Voor hem zou het maandag de vijfde bekroning zijn. De eerste keer was in 2018. Hij was toen 23 en de jongste Belgische sterrenchef ooit. “De erkenning van Michelin verandert alles.” [naar artikel]
In de voormalige The Upper Room Bar van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is donderdagmiddag Untitled geopend. Deze bar moet de meer toegankelijke versie worden van het toprestaurant van sterrenchef Nick Bril. Onze culinaire journalist reserveerde donderdag als eerste klant een stoel aan de marmeren bar, voor een fractie van de prijs van bij The Jane. [naar artikel]
Kinderen in de Verenigde Staten tekenen nu vaker een vrouwelijke wetenschapper dan in de afgelopen decennia. Uit een nieuwe studie blijkt dat in de jaren 60 en 70 minder dan 1 procent van de kinderen een vrouw tekende, als hen gevraagd werd een wetenschapper te tekenen. Tussen de jaren 80 en nu is dat gestegen tot 28 procent. Opvallend is wel dat het bijna alleen meisjes zijn die vrouwelijke wetenschappers tekenen. [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]
De elekriciteitsfactuur wordt alweer duurder, in de Waalse supermarkten zijn vanaf 1 maart geen dunne plastic zakjes meer te vinden om fruit en groenten te verpakken en wie geen Nederlands kan en toch het rijexamen wil afleggen, kan dat vanaf woensdag enkel nog doen met de hulp van een beëdigde tolk Duits, Engels of Frans. [naar artikel]
De bekende Britse sterrenchef Heston Blumenthal heeft uitgehaald naar mensen die foto’s nemen van hun maaltijd voor ze ervan beginnen te eten. Volgens hem is het belangrijker dat je in het moment leert te leven. [naar artikel]
Smaak Boetiek PAPS van de Westelse sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets is vrijdag officieel geopend. Klanten kunnen voortaan op de Markt in Berlaar terecht voor delicatessen en topproducten. De gelijknamige bistro opent woensdag. [naar artikel]
Maart staat voor de deur en die nieuwe maand brengt enkele veranderingen met zich mee. Dit is nieuw vanaf donderdag. [naar artikel]
De drie bibliotheken van Pelt zijn vanaf 20 maart een aantal dagen gesloten om dan om te vormen naar het centraal bibliotheeksysteem in Vlaanderen. Die van Overpelt in Palethe heropent vanaf 25 maart om 16 uur, de bib van Neerpelt in de Norbertinessenlaan vanaf 26 maart en de uitleenpost Sint-Huibrechts-Lille vanaf 27 maart. [naar artikel]
Het Belgische leger krijgt vanaf eind maart een vrouwelijke generaal. Lutgardis Claes zal de eerste tweesterrengeneraal zijn sinds Danielle Levillez twee jaar geleden met pensioen ging. [naar artikel]
Meerdere ngo’s hebben hun activiteiten in Afghanistan voorlopig opgeschort na de aankondiging door de taliban dat vrouwelijke medewerkers niet meer naar het werk mogen komen. “We kunnen kinderen, vrouwen en mannen in noodsituaties niet bereiken zonder onze vrouwelijke werknemers”, zeggen de ngo’s Care, Save the Children en de Norwegian Refugee Agency (NRC) zondag in een gezamenlijke mededeling. [naar artikel]
Met deze app zal het niet meer nodig zijn om te praten als je de hulpdiensten wil bereiken, een belangrijke oplossing voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakprobleem. [naar artikel]
De Mechelse ondernemers achter Kingslize Pizza gaan de culinaire toer op. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver creëerde voor de keten van pizzeria’s met vestigingen in heel Vlaanderen een dansende pizza. “Wij tillen zo onze pizza naar een hoger niveau”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane. [naar artikel]
Magdalena Andersson is enkele uren nadat ze werd verkozen tot eerste vrouwelijke premier van Zweden afgetreden. De Groenen trokken hun steun in voor de moeizaam tot stand gekomen regeringscoalitie, waardoor er geen meerderheid meer is in het parlement. [naar artikel]
Krijg je, net als zo’n 2,3 miljoen landgenoten uit 125.000 bedrijven, ecocheques van je werkgever? Dan kan je daar vanaf 1 maart een pak meer producten en diensten mee kopen. Vorig jaar werd voor net geen 350 miljoen euro aan aankopen betaald met ecocheques bij de intussen 12.000 verkooppunten. Maar wat kan je er zoal mee kopen? Wat verandert in maart? En moet elke handelaar ecocheques aanvaarden? [naar artikel]
Ze bestaan nog, de gocarts waarbij je ouderwets moet trappen. Maar op de zeedijk zijn ze serieus in de verdrukking. Zowat de helft rijdt nu elektrisch. Het gaat niet alleen sneller, belangrijker nog: de kindchauffeurs moeten geen voet uitsteken. “De kinderen zijn het gewoon geworden om achter hun Playstation te zitten. Ze hebben geen zin meer om te trappen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.