Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Elke week verdwijnt meer dan één slager in België

12/10/2019 - 16:36
"Op vijf jaar tijd is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Elke week verdwijnt meer dan één slager in België (12/10/2019 - Het Nieuwsblad)

Op vijf jaar tijd is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een vermindering van 20 procent, blijkt uit een analyse zaterdag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van de cijfers van statistiekbureau Statbel. [naar artikel]


2. Elke week verdwijnt in ons land een slager (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


3. Elke week verdwijnt een slager (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)

[naar artikel]


4. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Elke week sluit ambachtelijke slager de deuren. “Nochtans kan je goed je boterham verdienen” (28/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]


6. Elke week sluit een ambachtelijke slager voorgoed. “Zes dagen op zeven meer dan dertien uur werken: de jongere generaties denken daar anders over” (28/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]


7. Slager uit Sint-Truiden is roekeloze klanten beu : "Elke dag zie ik klanten zonder mondmasker" (01/04/2021 - VRT NWS)

Johan Stevens van slagerij Johan & Jeannine in Sint-Truiden is het beu dat klanten geen mondmasker dragen in zijn winkel. Elke dag moet de slager wel iemand aanmanen om het masker op te zetten of correct te dragen. Daarom plaatste hij grote, fluogele affiches op zijn etalageramen. [naar artikel]


8. Elke week verdwijnt er een slagerij in Vlaanderen: “Het is een té hard leven” (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)

De slagerij bloedt. Elke week verdwijnt er één in Vlaanderen, en de komende jaren zal de kaalslag nog sneller gaan. Met dank aan onze supermarktgemakzucht en onze zinkende vleesappetijt. Maar er zijn er die standhouden. Door terug naar de roots te gaan: door beesten te kweken, ze zelf te slachten en te verkopen in een ouderwetse beenhouwerij. Of omgekeerd: door van hun slagerij een gesofisticeerd maaltijdbedrijf met twintig man personeel te maken. “Het is nu dat we moeten sparen, want onze winkel krijgen we aan de straatstenen niet meer verkocht.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!