Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]
Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]
"AIRrepublic", het nieuwe restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, heeft meteen een Michelinster in de wacht gesleept. Herman ontving eerder al een Michelinster voor de Resto-Bar "Pure C" in hetzelfde Cadzand, die hij ook dit jaar behoudt. En zijn restaurant "The Jane" in Antwerpen heeft twee Michelinsterren. [naar artikel]
In de Noorse hoofdstad Oslo wordt om 11 uur bekendgemaakt wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede wint. Wie zijn de kanshebbers om deze prestigieuze prijs in de wacht te slepen? We zetten de grootste kanshebbers op een rij, in de wetenschap dat we de voorbije jaren al elke keer fout gokten. [naar artikel]
Tim Declercq won vandaag zijn derde Kristallen Zweetdruppel. Morgen wordt de Jongere van het Jaar bekendgemaakt. Henri Vandenabeele, Thibau Nys, Jordi Meeus en Arnaud De Lie zijn de grootste kanshebbers om de prijs in de wacht te slepen. Ontdek de winnaar morgenochtend op HLN.be! [naar artikel]
Hij werd beloond met een derde Michelinster in volle lockdown. Intussen is bijna een jaar gepasseerd en staat hij 25 jaar achter zijn stoof. Maar het feestje om dat te vieren wordt tegengehouden door de restricties van corona. Chef Viki Geunes is blij met de erkenning, maar hoopt op een leven zonder Covid. [naar artikel]
Maandag wordt in Bergen de Michelingids voorgesteld, de Rode Bijbel van de gastronomie. Spannend. Wie krijgt zijn eerste ster? En wie zijn tweede of zelfs derde? Wij wagen ons aan een gokje en tippen de Limburgse kanshebbers. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens 'La Liste', verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft maandag na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. [naar artikel]
Een Michelinster op de dag dat het restaurant exact vijf jaar bestaat, vorig jaar in november overkwam het de uitbaters van het Hasseltse restaurant Ogst. Enkele maanden later draait de zaak op volle toeren. “De komst van de Michelinster brengt een ander cliënteel naar de zaak”, klinkt het. [naar artikel]
Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe, Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen. [naar artikel]
Acht jaar nadat hij zijn laatste Michelinster én vervolgens ook zaak achterliet in Frankrijk, heeft Wout Bru (53) opnieuw een ster beet. Voor Le Grand Verre in Durbuy, een zaak van Marc Coucke. “Ik zei anderhalf jaar geleden tegen Marc: ‘Komaan, laat ons nog één keer strijden voor een gastronomisch restaurant.’ Een ster halen is toch het hoogste wat je als kok kan bereiken? Zelfs op mijn 53ste doet het nog zeer veel met me. Ik ben hier maar wat fier op.” [naar artikel]
Nu dan maar. Pep Guardiola is naar verluidt moe. Pep Guardiola loopt nerveus rond. Ongeduld is het. Acht jaar wachten op een nieuwe Champions... [naar artikel]
Arsenal FC, trots van Londen. Vijftien jaar op rij in de Champions League, voor het dertiende jaar op rij in de tweede ronde. Maar volgend jaar is de club er misschien niet meer bij. Acht jaar wacht Arsenal nu al op een prijs, de topspelers gaan lopen. Een transferbudget van 80 miljoen volgende zomer moet verder afglijden voorkomen. [naar artikel]
Château Neercanne in Maastricht moet na 34 jaar zijn Michelinster inleveren. Ook Bretelli in Weert, Aubergine in Steyl en Cucina del Mondo in Heerlen moeten hun ster inleveren. Het verlies van vier sterren voor Nederlands-Limburg overschaduwt de vreugde over de twee nieuwe sterren voor Sabero in Roermond. [naar artikel]
Bijna 70 jaar geleden werd voor de eerste keer een Limburgse zaak beloond met een Michelinster, iets wat zelfs koning Boudewijn niet ontging. Maar hoe ver heeft onze provincie het sindsdien geschopt in de befaamde Michelingids? En wie maakt er maandag kans op een (nieuwe) ster? [naar artikel]
Een veganistisch restaurant in het zuidwesten van Frankrijk is voor het eerst bekroond met een Michelinster. ‘Het voelde alsof ik door een trein werd geraakt.’ De restaurantorganisatie Michelin heeft voor het eerst een Michelinster gegeven aan een restaurant dat alleen maar veganistische producten serveert. Naast de klassieke Michelinster won eigenaar en chef-kok Claire Vallée met […] The post Eerste veganistisch restaurant bekroond met Michelinster in Frankrijk appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]
Ons land is een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Naast Peter Goossens van Hof Van Cleve sleept nu ook Viki Geunes van het Antwerpse toprestaurant Zilte een felbegeerde derde ster in de wacht. Le Pristine van Sergio Herman, ook in Antwerpen, krijgt een eerste ster. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de virtuele uitreikingsceremonie vanuit Bergen. [naar artikel]
Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Belgische chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”. [naar artikel]
15:01 De 26-jarige Mallory Gabsi, die amper een jaar geleden zijn eigen restaurant in Parijs heeft geopend, verovert zijn eerste Michelinster. Hij krijgt ook de titel Jonge Chef van het Jaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.