De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
In Brugge werd vandaag een nieuw standbeeld ingehuldigd, genaamd "De Frieteters". Want waar snakt bijna 75 procent van de Belgen naar als ze terug komen uit het buitenland? Naar een pak goudgele, knapperige frietjes van de frituur, natuurlijk! Reden genoeg om onze nationale trots elk jaar een week lang extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar loopt de Week van de Friet van 28 november tot en met 5 december. [naar artikel]
Er zijn zo van die clichés waar je weinig tegenin kan brengen. In Frankrijk maken ze heerlijke wijn, de Nederlanders hebben de beste maatjes en België staat niet voor niks bekend om z’n friet. De Belgische frietkotcultuur gaat zelfs zo ver dat ze erkend werd als immaterieel cultureel erfgoed. Voor de twintigste keer organiseert VLAM […] Het bericht Vrouwen eten vaker frieten met hun handen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum […] Het bericht BIZAR. Streetartkunstenaars brengen ode aan frietjes tijdens ‘Week van de Friet’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne worden volgende week eventjes omgevormd tot frituur. ‘Douaniers’ zullen er op zoek gaan naar hongerige automobilisten en chauffeurs, die getrakteerd worden op een portie friet. De actie kadert in de Week van de Friet, die plaatsvindt van 27 november tot en met 3 december. [naar artikel]
De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Vandaag begint de ‘week van de friet’. Om de friet te promoten, duiken er in Middelkerke, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en op onverwachte plaatsen frietzakken op. Het is een campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) naar aanleiding van de 20e Week van de Frituur. De Belgische frietkotcultuur werd in 2017 erkend als immaterieel cultureel ergoed. [naar artikel]
Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne worden volgende week eventjes omgevormd tot frituur. “Douaniers” zullen er op zoek gaan naar hongerige automobilisten en chauffeurs, die getrakteerd worden op een portie friet. De actie kadert in de Week van de Friet, die plaatsvindt van 27 november tot en met 3 december. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]
Frituur Friet en Zo startte donderdagmorgen met het voorbakken van 310 porties friet en snacks voor het zorgpersoneel en de bewoners. Die frietjes en snacks werden in de loop van de dag afgeleverd bij Sint Oda in Overpelt. Een warm gebaar dat de bewoners en het zorgpersoneel van Sint Oda wel wisten te appreciëren. [naar artikel]
Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras... [naar artikel]
Het was een regenachtige zondagavond, maar toch stond er een lange rij Truienaars aan te schuiven bij frituur Casino op het Europaplein in Sint-Truiden. De reden? De bekende friturist Tjèn bakt al dertig jaar friet. En om dat te vieren, deelde hij gratis friet uit aan alle Truienaars. [naar artikel]
Welke bekende Vlaming(e) eet nogal graag frietjes en wie vindt zichzelf geen wilde furie? Doe de test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland. [naar artikel]
Niets dat meer ‘weekend’ schreeuwt dan het bestellen van een pak friet op vrijdagavond. Maar wat een verspilling als je toch nog wat van die frietjes moet weggooien. Kan je frietjes opnieuw krokant krijgen? En smaken ze dan nog even lekker? Onze journalist zocht drie manieren om erin te slagen én friturist Cindy Sanctorum van De Bosrand in Brugge legt uit hoe je ze opnieuw smaakvol maakt. [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
“Is het om mee te nemen of om hier op te eten?” Het regent dit weekend kwinkslagen bij banketbakkerij Kris uit De Klinge. De bakker verkoopt uitzonderlijk pakjes friet met mayonaise naar aanleiding van Vaderdag en de start van het EK voetbal. De frietjes zijn echter gemaakt van appels en de mayonaise is eigenlijk opgeklopte slagroom. [naar artikel]
Frietjes: wij Belgen eten ze graag en veel. Voor de helft van ons staan ze wekelijks op het menu, als deel van een traditiegebeuren met familie en vrienden. Dat blijkt uit een onderzoek van iVOX en Lutosa, producent van Belgische diepvriesfrietjes. België heeft wafels, stoofvlees en bier, maar op de goudgele lekkernijen zijn we het […] Het bericht Belg wil frieten uitroepen tot cultureel erfgoed verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Deze week staat in teken van onze gouden, nationale trots: de friet. Naar aanleiding van de week van de friet VRT NWS de Vlaamse frituren en uw favoriete snacks op een rij. Meteen een gespreksonderwerp voor wie vanavond naar de frituur trekt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.