In Gent stonden vanmiddag enkele topchefs in de potten te roeren in de sociale restaurants. Door te koken met voedseloverschotten konden mensen met een beperkt budget er voor amper 3 euro genieten van een sterrenmaaltijd. Met succes: voor de Parnassuskerk stond vandaag een lange wachtrij om te proeven van de kunsten van Kobe Desramaults. [naar artikel]
Tachtig medewerkers van het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) kregen dinsdagmiddag een maaltijd voorgeschoteld van tweesterrenrestaurant Slagmolen uit Oudsbergen. [naar artikel]
Onder een blakerende zon stonden 300 Limburgers zaterdag in de rij voor een afhaalmaaltijd. Niet dat ze anders geen eten hadden, maar ze hadden wel goesting. De menu’s waren gemaakt door sterrenchefs. [naar artikel]
Kabeljauw met witte wijnsaus en asperges: een gerecht dat op het menu van menig toprestaurant staat. En perfect voor een portie zelfverwennerij... [naar artikel]
Radiomaker Linde Merckpoel ging dineren bij Hof van Cleve, het restaurant waar sterrenchef Peter Goossens vandaag voor het laatst aan het roer staat. Merckpoel vertelt ons over haar bezoek bij "The Godfather van de Belgische gastronomie". [naar artikel]
Na 11 weken zijn de cafés en restaurant weer open in Nederland. Ook bioscopen, concertzalen en musea mogen weer bezoekers ontvangen. Toch blijven er beperkingen gelden: zo moet 1,5 meter afstand gehouden worden en mogen er maximaal 30 mensen in de horecazaken binnen, en dat enkel na reservatie. "Er is geen massale overrompeling", zegt VRT- journalist Marijn Trio vanuit Maastricht. [naar artikel]
Als de coronacrisis verder positief evolueert en de café's weer open mogen, zou dat wel eens voor een extra grote drukte kunnen zorgen. Sinds 13 maart zijn alle cafés in ons land gesloten. En dat zorgt voor een groot gemis bij mensen die graag genieten van een gezellige babbel met een pintje. "Ik verwacht dat we meer op café zullen gaan na deze crisis al vrees ik de eerste dagen voor een overrompeling", zegt bierliefhebber Wanne Madalijns uit Halle. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
De tijd dat alleen Sherlock Holmes na de Gentse Feesten een restaurant vond dat open is, ligt duidelijk achter ons. Zeker jonge horeca-ondernemers zien steeds vaker brood in de weken na de wilde tiendaagse. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.