Nog een kleine maand pruttelen en VTM serveert 'Mijn keuken mijn restaurant'. Een nieuw programma gebaseerd op de succesrecepten van 'De beste... [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Op 15 december zal chef Marcelo Ballardin (42) zijn laatste service draaien in zijn restaurant Oak in de Hoogstraat in Gent. Dat bleek geen eenvoudige beslissing, want achter huisnummer 167 begon het tien jaar geleden met een droom en veel passie. “We verhuizen zowel om praktische als om creatieve redenen”, klinkt het. Voor zijn nieuwe spannende avontuur trekt hij gelukkig niet ver weg. [naar artikel]
07:00 Met de verhuizing komt het kader van Oak in Gent op hetzelfde hoge niveau als de gerechten, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Op donderdag 27 oktober organiseerde Gemeentelijke Basisschool De B@S!S in Alken 'Halloween for kids'. [naar artikel]
Een nieuwe week, een nieuwe Foodtruck in het Kaffee van Antwerpen. En vandaag is dat Foodies on Tour: zij bereiden heerlijke quiches, soepen en ‘daily specials’. Het Kaffee gaat open vanaf 16u, de eerste 125 gasten krijgen een gratis gerechtje. Vandaag op het menu: overheerlijke champignonsoep en een pasta met kalkoenragout. [naar artikel]
Toen de 28-jarige Kremena Despinova op zoek ging naar alternatieve proteïnen, kwam ze uit bij... insecten. De Bulgaarse fitnessfanate [naar artikel]
Of je nu als moslim meedoet met de Ramadan of als niet-moslim gewoon lekker wil eten, bij de superpopulaire Marokkaanse kokkin Choumicha vind je zeker lekkere gerechtjes om zomerse avonden meer kleur en smaak te geven. Tijdens de Ramadan geven we je wekelijks 7 van haar gerechten om zo de week door te komen. Hierboven ontdek je alvast hoe je Kiptajine met Makfoul kan bereiden. Verder kan je deze week samen met Choumicha lekkere pizza Calzone, lamskoteletten met tomatenconfituur, cake en nog veel meer maken. Ontdek alle gerechtjes hieronder. Smakelijk!! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.