De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
Hoezo, french fries? Met een promotour probeert de Belgische friet voet aan grond te krijgen in Zuidoost-Azië, momenteel het territorium van Uncle Sam. "Zelfs frieten van Belgische makelij worden hier soms onder Amerikaanse vlag verkocht." [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
Volgende week wordt de controversiële documentaire "Leaving Neverland" over het vermeende kindermisbruik door popzanger Michael Jackson uitgezonden. De twee mannen - Wade Robson en James Safechuck - die getuigen, hebben op BBC hun verhaal geschetst. "Elke keer ik bij hem was, elke keer ik bij hem logeerde, misbruikte hij me", klinkt het. [naar artikel]
In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen. Elke 100ste plasser die gebruik maakt van de wc, wordt getrakteerd. De "beste WC-madam van Gent" overhandigt zo 20 pakjes friet. [naar artikel]
Een van de bekendste snackbars uit Gent, ’t Hoekske, moet na 32 jaar noodgedwongen sluiten. De zaak was 24 op 24 open en was dé plaats voor studenten om na een stevig nachtje doorzakken een broodje te verorberen, of zelfs een biefstuk-friet. Radio 2 Oost-Vlaanderen nam de tijd om samen met klanten van 't Hoekske herinneringen op te halen. [naar artikel]
Al sinds zijn dertiende sukkelt Jozef Cuyvers (65) uit Neerpelt met zijn gebit. Door de speciale structuur van zijn kaken, tanden en mond past [naar artikel]
Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht. [naar artikel]
Welke bekende Vlaming(e) eet nogal graag frietjes en wie vindt zichzelf geen wilde furie? Doe de test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland. [naar artikel]
In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: sociale woontoren "Ieder Zijn Huis" in Evere. [naar artikel]
"Vergelijk het met het gooien van een dobbelsteen", zegt Jan De Kinder, directeur van het NICC: "Elke keer dat er een staal wordt opgenomen, heb je één kans op de zes om te weten te komen om wie het gaat". [naar artikel]
Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Na tientallen rollen op tv, het witte doek en op de planken boeit het acteerproces Al Pacino nog altijd mateloos. "Het blijft elke keer een ontdekkingsreis." [naar artikel]
Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]
Bij een gezamelijke actie van de Gentse politie, de sociale - en arbeidsinspectie zijn 5 maaltijdkoeriers betrapt op identiteitsfraude. "We tillen zwaar aan de feiten, de mensen die de koeriers uitbuiten zullen voor de rechter komen", zegt arbeidsauditeur Danny Meersschaut. "Dit is sociale fraude, uitbuiting en soms zelfs mensenhandel." [naar artikel]
Of ze het nu horen wil of niet: Els Vandecaetsbeek (57) weet letterlijk álles - "zelfs verhalen over seks" - over het leven van haar jongste dochter, 'Bachelorette' Elke Clijsters (36). Toch was die innige band tussen beiden ooit een pak killer. "Die twee jaar waarin we niet met elkaar babbelden: ik vind dat nog altijd vreselijk." [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.