Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag"

19/02/2020 - 11:06
"Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gurbet van frituur De Lange Friet uit Gent eet elke dag frietjes: "Vroeger zelfs twee keer per dag" (06/11/2023 - VRT NWS)

De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]


2. Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet (10/10/2017 - VRT NWS)

Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne.  [naar artikel]


3. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


4. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


5. Hoezo, french fries? De Belgische friet trekt op wereldtournee (16/05/2018 - De Morgen)

Hoezo, french fries? Met een promotour probeert de Belgische friet voet aan grond te krijgen in Zuidoost-Azië, momenteel het territorium van Uncle Sam. "Zelfs frieten van Belgische makelij worden hier soms onder Amerikaanse vlag verkocht." [naar artikel]


6. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


7. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


8. Van stoofvlees met friet tot scampi diabolique: Jeroen Meus over populairste recepten bij 2.000e "Dagelijkse kost"  (19/11/2019 - VRT NWS)

Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]


9. Twee mannen getuigen in spraakmakende "Leaving Neverland" over Jacksons misbruik: "Dít is hoe je je liefde toont" (01/03/2019 - VRT NWS)

Volgende week wordt de controversiële documentaire "Leaving Neverland" over het vermeende kindermisbruik door popzanger Michael Jackson uitgezonden. De twee mannen - Wade Robson en James Safechuck - die getuigen, hebben op BBC hun verhaal geschetst. "Elke keer ik bij hem was, elke keer ik bij hem logeerde, misbruikte hij me", klinkt het.   [naar artikel]


10. Gentse studenten krijgen pakje friet als ze niet wildplassen (11/10/2018 - VRT NWS)

In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen. Elke 100ste plasser die gebruik maakt van de wc, wordt getrakteerd. De "beste WC-madam van Gent" overhandigt zo 20 pakjes friet. [naar artikel]


11. Gentse snackbar 't Hoekske (die 24 op 24 open was) sluit na 32 jaar en laat mooie verhalen na: "Broodje martino op huwelijksnacht" (25/02/2021 - VRT NWS)

Een van de bekendste snackbars uit Gent, ’t Hoekske, moet na 32 jaar noodgedwongen sluiten. De zaak was 24 op 24 open en was dé plaats voor studenten om na een stevig nachtje doorzakken een broodje te verorberen, of zelfs een biefstuk-friet. Radio 2 Oost-Vlaanderen nam de tijd om samen met klanten van 't Hoekske herinneringen op te halen. [naar artikel]


12. Jozef (65) zamelt geld in voor tandimplantaten: "Ik wil pijnvrij biefstuk-friet eten" (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Al sinds zijn dertiende sukkelt Jozef Cuyvers (65) uit Neerpelt met zijn gebit. Door de speciale structuur van zijn kaken, tanden en mond past [naar artikel]


13. Nederland viert 150 jaar friet: "90 procent kans dat het toen een Belgische frituur was" (30/09/2019 - VRT NWS)

Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht. [naar artikel]


14. BV: "Ik eet elke week vier à vijf keer friet" (11/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Welke bekende Vlaming(e) eet nogal graag frietjes en wie vindt zichzelf geen wilde furie? Doe de test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland. [naar artikel]


15. Markante plekken: de iconische sociale woontoren "Ieder Zijn Huis" in Evere (15/06/2018 - VRT NWS)

In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: sociale woontoren "Ieder Zijn Huis" in Evere. [naar artikel]


16. Twee keer per dag een match tussen een DNA-spoor en een dader (21/06/2017 - De Redactie)

"Vergelijk het met het gooien van een dobbelsteen", zegt Jan De Kinder, directeur van het NICC: "Elke keer dat er een staal wordt opgenomen, heb je één kans op de zes om te weten te komen om wie het gaat". [naar artikel]


17. "Koffiekoeken op zaterdagochtend en biefstuk-friet in de namiddag": het Sportpaleis maakt zich klaar voor 24 UUR LIVE (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]


18. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


19. Al Pacino speelt in nieuwe HBO-film 'Paterno': "Acteren is soms heel complex" (12/05/2018 - De Morgen)

Na tientallen rollen op tv, het witte doek en op de planken boeit het acteerproces Al Pacino nog altijd mateloos. "Het blijft elke keer een ontdekkingsreis." [naar artikel]


20. "Koffiekoeken op zaterdagochtend en biefstuk-friet in de namiddag": in het Sportpaleis maakt iedereen zich klaar voor 24 UUR LIVE (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]


21. 5 maaltijdkoeriers in Gent betrapt op identiteitsfraude: "Soms is er zelfs sprake van mensenhandel" (28/01/2022 - VRT NWS)

Bij een gezamelijke actie van de Gentse politie, de sociale - en arbeidsinspectie zijn 5 maaltijdkoeriers betrapt op identiteitsfraude. "We tillen zwaar aan de feiten, de mensen die de koeriers uitbuiten zullen voor de rechter komen", zegt arbeidsauditeur Danny Meersschaut. "Dit is sociale fraude, uitbuiting en soms zelfs mensenhandel." [naar artikel]


22. ‘De Bachelorette' en mama Elke zijn twee handen op één buik: "Ik hoop maar dat Elkes hart niet wéér wordt gebroken" (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Of ze het nu horen wil of niet: Els Vandecaetsbeek (57) weet letterlijk álles - "zelfs verhalen over seks" - over het leven van haar jongste dochter, 'Bachelorette' Elke Clijsters (36). Toch was die innige band tussen beiden ooit een pak killer. "Die twee jaar waarin we niet met elkaar babbelden: ik vind dat nog altijd vreselijk." [naar artikel]


23. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar” (05/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!