Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
Steeds meer frituristen leveren frietjes aan huis. Het aantal frituren dat aangesloten is bij koerierdiensten of online bestelsystemen is de laatste jaren meer dan verdubbeld. Frietzaken willen zo een betere service aan de klant aanbieden. Dat is ook het geval bij Frituur Nummer 13 in Hasselt. [naar artikel]
In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]
Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]
Samen frietjes bakken. Het was voor radiopresentatrice Anke Buckinx (39) en haar mama Rina Vandeurzen (64) een magisch moment in frituur Fritstyle in Zonhoven afgelopen donderdag. Al was het maar omdat beide een flashback kregen naar een tijd toen Rina nog zelf frituur uitbaatte. De quality-time kwam tot stand in het kader van ‘Schatten voor Altijd-actie’ van Joe. Als eerste proeven deed Lou, de dochter van Anke. [naar artikel]
Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]
Frituur Lutselus in Diepenbeek gooit vier maandagen op rij de deuren open voor veganisten. Met een aangepast assortiment en met frietjes die in plantaardige olie worden gebakken. De eerste editie bleek alvast een groot succes. De frituur zat vol met veganisten en vegetariërs die voor één keer wel eens naar de frituur konden. [naar artikel]
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]
Het Gentse taxibedrijf V-tax levert sinds de zomer ook pakjes en de dienst is door de coronadrukte nu een groot succes. “De plannen zijn van voor de pandemie maar nu is het een goede zaak, thuislevering is erg populair.” [naar artikel]
Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Het Nieuwsblad. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Frietjes! Wie lust ze niet? Heerlijk bij tomaat-garnaal, met een biefstuk, bij kip aan het spit of gewoon zo met lekker veel mayonaise. En ook: helemaal vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek. [naar artikel]
Heb jij je al eens afgevraagd hoe frietjes met chocoladesaus smaken? In frituur Den Heiberg in Itegem kan je het nu proeven. Wat als je de twee beste Belgische lekkernijen zou combineren? Dat vroegen frituuruitbaters Giovanni van Thielen (30) en Joke Verboom (36) zich af alvorens ze begonnen te experimenteren. “We gaan frietjes serveren met chocoladesaus. […] [naar artikel]
Zanger en televisiepersoonlijkheid Sergio moet afvallen, op doktersadvies. Een opdracht die voor hem makkelijker gezegd is dan gedaan, want hij is al sinds kinds af aan verslaafd aan frietjes. “Elke keer als ik een frituur passeer, is het een gevecht met mezelf”. In Showbits vertelt Sergio hoe hij dat vermageren precies aanpakt. [naar artikel]
Tijdens ‘Week van de Friet’ ontmoet comedian Jeroen Verdick verschillende BV’s in hun favoriete frituur. Een plek waar ze ongegeneerd zichzelf zijn en bestellen waar ze zin in hebben. Zo krijgt Jeroen inzicht in het hoofd en de maag van de BV in kwestie. Samen brengen ze een ode aan onze nationale trots, frietjes van de frituur. Tiktokker Nicolas Caeyers keert voor de beste frieten terug naar zijn ‘hometown’ Opwijk. [naar artikel]
Frituur Cité bakt vandaag frietjes voor de getroffen families van de dodelijke brand in Beringen, vorig weekend. [naar artikel]
Ben je vegan maar snak je toch naar een portie frietjes met een bicky van de frituur? Dan kan je voortaan terecht in Leuven, waar een vegan frituur met liefst 37 speciale snacks de deuren opent. Inspiratie vonden ze bij het Hasseltse restaurant Lento. “We serveren stoofvlees, maar ook kroketjes van bospaddenstoelen.” [naar artikel]
Jo Hens (33) achter de toog van een frituur, frietjes bakkend. Bij Miranda nog wel, zijn frituur uit Familie bestaat dus echt.De dertigste verjaardag van de VTM-soap is een goed excuus om samen met de Antwerpse acteur naar zijn stamfrituur in Kontich te trekken. Jo toont zich ook met de keuze voor zijn andere favoriete plekken een echte bourgondiër. En zijn geadopteerde hond Andy, die ons op een deel van de tocht vergezelt, heeft nu al de aard van het baasje. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.