Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe krijg je frietjes thuis even krokant als in de frituur?

06/05/2022 - 17:09
"Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vrijdag frietjesdag: in deze frituren eten 17 Vlaamse (sterren)chefs graag hun frietjes. “Hier zijn ze perfect van grootte en enorm krokant” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]


2. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


3. Geen kartonnen bakjes meer bij deze frituur: “Zo blijven ze veel langer warm, en krokant” (12/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]


4. Vettige vrijdag: frietjes over vanavond? Zo kan je ze de dag erna toch nog lekker krokant opeten (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets dat meer ‘weekend’ schreeuwt dan het bestellen van een pak friet op vrijdagavond. Maar wat een verspilling als je toch nog wat van die frietjes moet weggooien. Kan je frietjes opnieuw krokant krijgen? En smaken ze dan nog even lekker? Onze journalist zocht drie manieren om erin te slagen én friturist Cindy Sanctorum van De Bosrand in Brugge legt uit hoe je ze opnieuw smaakvol maakt. [naar artikel]


5. Van de beste frikandel speciaal tot de meest krokante frietjes: in deze frituren eten deze 17 Vlaamse (sterren)chefs de lekkernijen het liefst (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]


6. Opvallende coronasamenwerking: taxibedrijf en frituur leveren samen frietjes aan huis in Zaventem (20/03/2020 - VRT NWS)

Frituur Pat@friet en Taxi Walter uit Zaventem leveren samen frietjes aan huis. Klanten kunnen hun bestelling online plaatsen en voor 5 euro extra worden de frietjes thuis geleverd met de taxi. "Da's ook veiliger voor de friturist en zo kunnen we nog een kleine beetje blijven werken", vertelt de uitbater van het taxibedrijf. [naar artikel]


7. Zijn frietjes uit Airfryer echt zo krokant als uit gewone friteuse? En zijn ze gezonder? (08/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Knapperige frietjes, krokante kip en zelfs groenten: met dank aan de airfryer kan je tegenwoordig heel wat gerechten klaarmaken zonder olie. Maar zijn die frietjes wel echt zo krokant en lekker als uit een gewone friteuse? En is frituren zonder olie echt zoveel gezonder? Wij vergeleken de twee toestellen met elkaar. [naar artikel]


8. Hasseltse frituur levert frietjes aan huis: “Vanaf dag één groot succes” (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]


9. 9 soorten diepvriesfrieten getest door Luc Bellings: welke zijn even lekker als frietjes van de frituur? (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]


10. Voor de durvers: Lanakense frituur serveert frieten met Nutella (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)

In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]


11. Deze frituur bant kartonnen bakjes en levert frieten... op hete platen: “Zo blijven ze lekkerder” (12/04/2024 - Het Nieuwsblad)

De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]


12. VIDEO. Beringse frituur pakt uit met unieke installatie: “Meer dan enkel frietjes bakken” (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]


13. Loempidel binnenkort in je frituur (11/03/2019 - Metro)

Een keuze maken in de frituur is voor velen niet gemakkelijk. Wie niet kan kiezen tussen een loempia en een frikandel hoeft binnenkort niet meer te panikeren. Er komt namelijk de Loempidel, die zoals de naam doet vermoeden een combinatie is van beide snacks. De creatie komt van het Limburgse snackbedrijf Vanreusel. De fabrikant belooft “de […] Het bericht Loempidel binnenkort in je frituur verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


15. De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


16. In Aarschot frietstad zijn niet één maar twee frituren vanaf vandaag beschermd als monument: “De meeste mensen gaan nog steeds het liefst frietjes halen aan een ‘barakske’” (10/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]


17. Frietjes met bacon, Brugge Kaas en tuinkers? Dit is niet je alledaagse frituur (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)

De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]


18. Vegan frituur in Diepenbeek groot succes: aanschuiven tot op straat (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Frituur Lutselus in Diepenbeek gooit vier maandagen op rij de deuren open voor veganisten. Met een aangepast assortiment en met frietjes die in plantaardige olie worden gebakken. De eerste editie bleek alvast een groot succes. De frituur zat vol met veganisten en vegetariërs die voor één keer wel eens naar de frituur konden. [naar artikel]


19. Jarige Frituur Falcon trakteert op frietjes (02/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]


20. De stemming voor Beste Frituur is geopend: dit was vorig jaar de winnaar in jouw gemeente (20/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Nieuwsblad. [naar artikel]


21. Welke aardappel kies je voor frietjes? En in welke olie bak je ze het best? HLN-chef Piet Huysentruyt tipt hoe je even lekkere frieten bakt als in de frituur (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


22. Geproefd: enige frituur voor vegans in Limburg is idee van slagerszoon (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Frietjes! Wie lust ze niet? Heerlijk bij tomaat-garnaal, met een biefstuk, bij kip aan het spit of gewoon zo met lekker veel mayonaise. En ook: helemaal vegan bij frituur Lutselus in Diepenbeek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!