“Onder het motto #samensterk” trakteerden restaurants Barnaba uit Koersel en Tartufo uit Heusden-Zolder, zondagmiddag 150 verplegers en verpleegsters van het Sint-Franciscusziekenhuis op een paaslunch. [naar artikel]
De eenheid Kamp van Beverlo nodigt jaarlijks een 60-tal plaatselijke ouderlingen uit voor een paasfeest in villa Astrid. “Een traditie waarmee we de banden met onze burgerbevolking willen bewaren. Voor onze gasten is het tegelijk een verzetje om in een andere omgeving te vertoeven. Voor sommigen is het tegelijk een beetje terug de legersfeer opsnuiven, want bij de Kampenaren is defensie nooit ver weg”, weet korpscommandant Marc De Wachter. Ook de paashaas was van de partij en in de desserts zat een boon verstopt waarmee een nieuw koningskoppel werd aangeduid. [naar artikel]
Op 1 april organiseerde Neos Bree een paaslunch ter vervanging van het uitgestelde kerstfeest en de nieuwjaarsreceptie. 87 leden schreven in voor deze activiteit. [naar artikel]
In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]
Er is meer duidelijkheid over welke horecazaken in Brussel wel of niet moeten sluiten gedurende een maand. Daar was wat verwarring rond maar het kabinet van minister-president Vervoort heeft nu duidelijk gemaakt dat alleen restaurants open mogen blijven. Eetcafés moeten dus ook dicht. [naar artikel]
Na de feesten en bij de start van het nieuwe jaar is het tijd voor goede voornemens. Ons voornemen: meer groenten eten. Goed voor je gezondheid en voor het milieu. Bij deze restaurants zit je alvast goed. [naar artikel]
Verpleegster Patricia Corstjens uit Houthalen-Helchteren roept restaurants op om na te denken over maaltijden die aangepast zijn aan mensen met een maagverkleining. Zelf kreeg ze vorig jaar een gastric bypass en sindsdien heeft ze moeite met grote porties. "Klanten met allergieën krijgen aangepaste gerechten, maar voor klanten met een maag ter grootte van een kiwi lijkt er minder begrip." [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
In Rome zijn minstens vijftig restaurants betrapt op het gebruik van valse olijfolie. Door een tegenvallende olijfoogst worden flessen aangeboden die eigenlijk zaadolie bevatten, vermengd met bètacaroteen en chlorofyl, en als authentieke extra vierge olijfolie worden verkocht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.