Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

25 restaurants serveren week lang geen vlees tijdens ‘Week zonder Vlees’: 4 Limburgse deelnemers

23/10/2023 - 09:01
"Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dagen Zonder Vlees beleeft avant-première met culinair festival (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)

In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]


2. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]


3. Na Dagen Zonder Vlees, nu 21 dagen zonder vlees, vis, eieren, kaas en melk? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]


4. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


5. Boeren zijn boos op ‘Dagen zonder vlees’ (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)

De boerenorganisatie ABS is de onophoudelijke negatieve berichtgeving over vlees en meer in het bijzonder rood vlees meer dan beu. De ‘dagen zonder vlees’, die vanaf volgende week weer massaal zullen gevolgd worden, zijn voor ABS een stap te ver. De organisatie waarschuwt ook voor de financiële gevolgen voor de landbouwers en prijsstijgingen van voedsel. [naar artikel]


6. Schepen Gorissen zoekt deelnemers aan Dagen Zonder Vlees (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]


7. Vervang deze week vlees door veggie voor #WorldMeatFreeWeek (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In ons land kent iedereen natuurlijk Dagen Zonder Vlees. Wel, World Meat Free Week is zowat het internationale broertje van de Belgische campagne.... [naar artikel]


8. Greenpeace opent nieuwe aanval op Studio 100 (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de Internationale Week zonder Vlees zet Greenpeace de schadelijke gevolgen van de overconsumptie van vlees voor het milieu, het klimaat en... [naar artikel]


9. Greenpeace lanceert nieuwe video over kindercharcuterie (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de Internationale Week zonder Vlees zet Greenpeace de schadelijke gevolgen van de overconsumptie van vlees voor het milieu, het klimaat en... [naar artikel]


10. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


11. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


12. OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]


13. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


15. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


16. OPROEP. Doe met Het Belang van Limburg mee aan Dagen Zonder Vlees (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]


17. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


18. Brusselse school schrapt vis en vlees van menu (14/04/2019 - De Morgen)

De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer. [naar artikel]


19. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


20. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


21. Belg eet gemiddeld 4 keer per week vlees: hoe vul je die porties het best in? En is kip écht gezonder dan biefstuk? (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


22. ‘Helemaal geen niche meer’: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)

Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]


23. “Kijk verder dan vleesvervangers”: hoe maak je een gezonde maaltijd zonder vlees of vis zodat je geen voedingstekorten hebt? (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!