Belgen kunnen via een vrije donatie pakketten vol groenten en fruit sponsoren voor personeel van zorginstellingen. Dat is het opmerkelijke initiatief van de Gentste start-up Kadonation en Vitadesk uit Gingelom. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” [naar artikel]
Slechts een op de vijf producten met een prominente afbeelding van fruit op de verpakking bevat minstens 50 procent fruit. Dat blijkt uit een studie door Freshfel, de Europese associatie voor verse groenten en fruit, waarbij 188 producten uit 33 Europese landen werden onderzocht. De resultaten staan in het gezondheidsmagazine Bodytalk. [naar artikel]
Zakjes gepureerd fruit voor onderweg. Hoe zinvol, duurzaam of gezond is dat? [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
Het Limburgse bedrijf Fruit at Work levert dit schooljaar gratis fruit aan 50.000 leerlingen. Ze doen dat in het kader van het Oog voor Lekkers-project van de Vlaamse overheid en de Europese Unie. Dankzij die subsidies kunnen lagere scholen één dag per week gratis fruit aanbieden aan de leerlingen. En dat is meer dan ooit nodig, want maar al te vaak sturen ouders hun kinderen zonder gezond tussendoortje naar school. [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Die appel per dag zorgt er spreekwoordelijk voor dat we niet te snel bij de dokter belanden, maar wie daar nog wat fruit en groenten aan toevoegt [naar artikel]
De inwoners van Oostende hebben geen excuus meer om groenten en fruit van hun bord te weren. Het stadsbestuur heeft duizenden planten met eetbare vruchten in de bloembakken van de stad geplant. Wie wil, mag ze oogsten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.