Witte wijn drink je ijskoud, soms zelfs met ijsblokjes voor het ultieme verfrissende zomergevoel. En daar gaan we blijkbaar massaal mee in de [naar artikel]
Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]
Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
Onze lezers stelden afgelopen week hun stoutste vragen over wijn drinken, bewaren en wat voor een invloed het heeft op de gezondheid. Of wijn met... [naar artikel]
Witte wijn en rosé zet je in de koelkast, rode wijn drink je op kamertemperatuur. Dat is de schaarse basiskennis die de amateursommelier in [naar artikel]
Er zijn tientallen verschillende diëten, maar welke afslankmethode helpt nu echt om kilo’s blijvend te verliezen? De mensen achter het wetenschappelijke YouTube-kanaal AsapSCIENCE doen een poging om het kaf van het koren te scheiden in een geanimeerde video. [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je allemaal over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst?... [naar artikel]
Sushi blijft aan populariteit winnen, en zeker tijdens de pandemie met z’n afhaalcultuur, belandt het op steeds meer tafels. Maar welke wijn drink je daarbij? Tempura – Alvarinho Technisch gezien niet echt sushi, maar desalniettemin een van de populairste bestelling in Japanse restaurants en bij afhaalrestaurants. De Alvarinho (Portugal) of Albariño (Spanje) is een witte […] [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
'Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep, kom terug.' Die gouden raad zette Spinvis op de kaart. Dankzij Griet Op de Beecks Vele hemels boven de zevende hebben die levenswijsheden uit 'Kom terug' een nieuw leven gekregen. [naar artikel]
Van diëten word je dik. Lichaamsbeweging is overroepen. Calorieën tellen werkt niet. En ook koolhydraatarme diëten maakt hij met de grond gelijk. Dokter Luc Evenepoel schiet in zijn boek ‘Van Diëten word je dik’ zowat elke dieethype aan flarden. Belangrijker: hij geeft ook tips hoe slank worden en blijven volgens hem wél kan. [naar artikel]
CittA gaat elke week op zoek naar zeven topadresjes. Deze week: wijnbars en restaurants waar wijn minstens zo belangrijk is als wat er op je bord komt. [naar artikel]
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]
Met twee glazen wijn heb je jouw dagelijkse suikerlimiet al bereikt. Dat blijkt uit Brits onderzoek van de ngo Alcohol Health Alliance. De onderzoekers analyseerden verschillende soorten wijn zoals rood, rosé, wit en schuimwijn. Daarin vonden ze veel verborgen suikers en calorieën. De ngo vindt het absurd en zelfs gevaarlijk dat dit niet verplicht op het etiket vermeld moet worden. [naar artikel]
Heerlijke wijn en lekkere tapas: méér moeten Neos-leden van Hasselt niet hebben om gelukkig te zijn. [naar artikel]
Opvallend veel mensen hebben last van hoofdpijn na een glaasje rode wijn. Wetenschappers denken de schuldige op het spoor te zijn. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.