Sommige wijnsnobs halen hun neus misschien op voor wijnen zonder houten kurk, maar onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ziet ook de voordelen van... [naar artikel]
“Intussen bestaat er voor elk type wijn wel een eigen glas én is het haast onbegonnen werk die allemaal in huis te halen.” Vergeet die jarenlange... [naar artikel]
Hoeveel wijn doe je in je glas om correct te kunnen proeven? Wat is de ideale omgeving om dat te doen? Vergeet die jarenlange opleiding aan de... [naar artikel]
“Intussen bestaat er voor elk type wijn wel een eigen glas én is het haast onbegonnen werk die allemaal in huis te halen.” Vergeet die jarenlange... [naar artikel]
De natuurkurk, die toch een vaste waarde in het wijnschap leek, verloor in de vroege jaren 2000 aan populariteit. Het natuurproduct kan schimmels bevatten, waardoor de wijn bederft en muf begint te smaken. Schroefdoppen en plastic kurken hebben een kleinere kans op bederf en zijn ook nog eens goedkoper. Wat betekent dat voor je wijn? [naar artikel]
Ietwat wijnliefhebber kent het teleurstellende gevoel. Dan krijg je op restaurant of in de bar een knoert van een wijnglas voorgeschoteld en vult... [naar artikel]
Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]
Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]
Over het oogstjaar op een fles wordt door wijnkenners al eens gewichtig gedaan, maar dat is niet zonder reden. “Een regenachtig jaar zal vaak voor... [naar artikel]
De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.” [naar artikel]
Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]
Sommelier Warner Boin vertelt op TikTok waarom je nooit een wijnfles opnieuw mag sluiten met een kurk. Volgens de wijnkenner zit er te veel lucht tussen de kurk en de wijn in de fles, een kurk is ook nog eens poreus waardoor er nog meer zuurstof bij kan. Boin zweert bij een confituurpot. In bovenstaande video legt ze uit hoe je wijn zolang mogelijk kan bewaren. [naar artikel]
Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feestwijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit. [naar artikel]
Een kurk kan weerbarstig zijn. Mooier beschreven zeggen ze dat zo: “het komt voor dat kurken zich koppig blijven verzetten.” Eén zin, maar plots voelde ik mij 100 procent verwant met de kurk. Misschien is het wel net leuk, dat de kurk wat koppig doet, om daarna de beste wijn die er in een fles […] [naar artikel]
Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]
Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]
Over wijn doen een aantal hardnekkige misverstanden de ronde. Sommelier Alexander De Beck van The Winetist uit Gent wil er een aantal voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. "Een van de grootste mythes is dat de term kurksmaak verwijst naar het feit dat er kurk in de wijn zit." [naar artikel]
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]
Vijf supermarktketens serveerden ons hun geliefde barbecuewijnen.?Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia hakt de knoop door.? [naar artikel]
Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. [naar artikel]
Geen geslaagd mosselfestijn zonder bijpassende wijn. Nu de mosselen op hun smakelijkst raken, schotelen wij Sepideh Sedaghatnia tien mosselwijnen... [naar artikel]
Vergeet die jarenlange opleiding aan de wijnschool. Dankzij sommelier Sepideh Sedaghatnia kan het ook gewoon vanuit je luie tuinzetel: elke dag... [naar artikel]
Een goede thuissommelier is van alle markten thuis. Om met glans te slagen in onze ‘Sommelier in 3 weken'-Challenge moet je dus niet alleen de... [naar artikel]
De kans is groot dat u na de feestdagen nog kurken van wijn-of champagneflessen hebt liggen. Vaak verdwijnen die bij het restafval. Daar horen ze eigenlijk niet thuis want kurk is een duurzaam materiaal. In de sociale werkplaats De Vlaspit in Scherpenheuvel geven ze de kurken een nieuw leven als isolatiemateriaal en bodembedekker. 80 ton per jaar wordt er verwerkt. [naar artikel]
Bubbels zonder alcohol: smaakt dat als mierzoete Kidibul of als duur spuitwater? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia heeft met ‘365 wijnen die... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.