Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Wat zegt de schroefdop of kurk over de wijn? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier

02/07/2020 - 07:56
"Sommige wijnsnobs halen hun neus misschien op voor wijnen zonder houten kurk, maar onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ziet ook de voordelen van..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Ruikt de wijn naar nat karton of vochtige kelder? Bouchonné!" Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier van het land (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sommige wijnsnobs halen hun neus misschien op voor wijnen zonder houten kurk, maar onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ziet ook de voordelen van... [naar artikel]


2. “Mijd zoveel mogelijk 'wijnglazen' zonder steeltje": Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Intussen bestaat er voor elk type wijn wel een eigen glas én is het haast onbegonnen werk die allemaal in huis te halen.” Vergeet die jarenlange... [naar artikel]


3. "Wijn proeven doe je altijd éérst met je neus": Sepideh stoomt jou op 3 weken klaar tot de beste thuissommelier van het land (27/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Hoeveel wijn doe je in je glas om correct te kunnen proeven? Wat is de ideale omgeving om dat te doen? Vergeet die jarenlange opleiding aan de... [naar artikel]


4. Kies je beter voor kristallen wijnglazen of volstaat gewoon glas? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Intussen bestaat er voor elk type wijn wel een eigen glas én is het haast onbegonnen werk die allemaal in huis te halen.” Vergeet die jarenlange... [naar artikel]


5. Schroefdop of kurk: wat het betekent voor je wijn (23/01/2019 - De Morgen)

De natuurkurk, die toch een vaste waarde in het wijnschap leek, verloor in de vroege jaren 2000 aan populariteit. Het natuurproduct kan schimmels bevatten, waardoor de wijn bederft en muf begint te smaken. Schroefdoppen en plastic kurken hebben een kleinere kans op bederf en zijn ook nog eens goedkoper. Wat betekent dat voor je wijn? [naar artikel]


6. Hoe vol mag je een wijnglas schenken? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ietwat wijnliefhebber kent het teleurstellende gevoel. Dan krijg je op restaurant of in de bar een knoert van een wijnglas voorgeschoteld en vult... [naar artikel]


7. Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren (03/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]


8. Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Sepideh legt uit hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren (03/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]


9. Hoe belangrijk is dat oogstjaar nu écht? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Over het oogstjaar op een fles wordt door wijnkenners al eens gewichtig gedaan, maar dat is niet zonder reden. “Een regenachtig jaar zal vaak voor... [naar artikel]


10. Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Onze huissommelier Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren (03/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.” [naar artikel]


11. Altijd keuzestress in het wijnrayon? Onze huissommelier legt uit uit hoe je de beste wijn vindt voor je valentijnsdiner (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]


12. KIJK. Sommelier onthult waarom je wijnfles niet terug moet afsluiten met kurk: “Gebruik een confituurpot” (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sommelier Warner Boin vertelt op TikTok waarom je nooit een wijnfles opnieuw mag sluiten met een kurk. Volgens de wijnkenner zit er te veel lucht tussen de kurk en de wijn in de fles, een kurk is ook nog eens poreus waardoor er nog meer zuurstof bij kan. Boin zweert bij een confituurpot. In bovenstaande video legt ze uit hoe je wijn zolang mogelijk kan bewaren. [naar artikel]


13. Betaalbare wijnen uit de supermarkt: de keuze van topsommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)

Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feest­wijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit.  [naar artikel]


14. Als kurken zich koppig verzetten, welke trekker kies je dan best? (21/01/2023 - Express)

Een kurk kan weerbarstig zijn. Mooier beschreven zeggen ze dat zo: “het komt voor dat kurken zich koppig blijven verzetten.” Eén zin, maar plots voelde ik mij 100 procent verwant met de kurk. Misschien is het wel net leuk, dat de kurk wat koppig doet, om daarna de beste wijn die er in een fles […] [naar artikel]


15. Chocolatier Neuhaus en sommelier Sepideh ontwikkelden pralines die perfect bij wijn passen: “Niet iedereen is fan van zoete dessertwijn” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]


16. Gedaan met twijfelen in het wijnrayon: zo kies je de geschikte fles wijn voor je valentijnsdiner (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]


17. 4 mythes over wijn: "Kurksmaak heeft niets te maken met de kurk" (26/12/2023 - VRT NWS)

Over wijn doen een aantal hardnekkige misverstanden de ronde. Sommelier Alexander De Beck van The Winetist uit Gent wil er een aantal voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. "Een van de grootste mythes is dat de term kurksmaak verwijst naar het feit dat er kurk in de wijn zit." [naar artikel]


18. Daarom bewaar je wijn het best horizontaal (23/11/2017 - Metro)

Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]


19. Welke wijn op de tuintafel? Sepideh kiest haar favorieten uit 25 wijnen voor minder dan 10 euro (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vijf supermarktketens serveerden ons hun geliefde barbecuewijnen.?Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia hakt de knoop door.? [naar artikel]


20. De beste wijnen onder 10 euro. Tips om je wijn optimaal te bewaren. En nog veel meer wijntips (23/01/2019 - De Morgen)

Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. [naar artikel]


21. Huissommelier Sepideh proeft 10 mosselwijnen onder 12,50 euro (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen geslaagd mosselfestijn zonder bijpassende wijn. Nu de mosselen op hun smakelijkst raken, schotelen wij Sepideh Sedaghatnia tien mosselwijnen... [naar artikel]


22. “Snel wijn koelen in de diepvries? Slecht idee!”: Huissommelier Sepideh geeft een stoomcursus wijnproeven (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet die jarenlange opleiding aan de wijnschool. Dankzij sommelier Sepideh Sedaghatnia kan het ook gewoon vanuit je luie tuinzetel: elke dag... [naar artikel]


23. Van frangipane tot peer en vlierbloesem: Sepideh verklapt wat je kan ruiken en proeven in een glas bubbels (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een goede thuissommelier is van alle markten thuis. Om met glans te slagen in onze ‘Sommelier in 3 weken'-Challenge moet je dus niet alleen de... [naar artikel]


24. Creatief met kurk: De Vlaspit verwerkt per jaar 80 ton kurk tot isolatiemateriaal en bodembedekker (02/01/2020 - VRT NWS)

De kans is groot dat u na de feestdagen nog kurken van wijn-of champagneflessen hebt liggen. Vaak verdwijnen die bij het restafval. Daar horen ze eigenlijk niet thuis want kurk is een duurzaam materiaal. In de sociale werkplaats De Vlaspit in Scherpenheuvel geven ze de kurken een nieuw leven als isolatiemateriaal en bodembedekker. 80 ton per jaar wordt er verwerkt. [naar artikel]


25. Topsommelier Sepideh testte 5 alcoholvrije schuimwijnen en was aangenaam verrast door de spotgoedkope wijn van Aldi (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bubbels zonder alcohol: smaakt dat als mierzoete Kidibul of als duur spuitwater? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia heeft met ‘365 wijnen die... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!