IJskoffie is booming. Geen zin om naar de dichtstbijzijnde koffiebar te hollen of ben je op je centen aan het letten? Dan maak je het gewoon lekker... [naar artikel]
IJskoffie, café frappé of iced coffee. Heel wat landen hebben hun eigen variant op de welbekende verfrissende drank. In Vietnam hebben ze het over Ca phe sua da en voegen ze er gecondenseerde melk aan toe. Zo maak je eentje. [naar artikel]
Het seizoen van de ‘iced coffee’, of ijskoffie, is geopend. En hoewel het op papier zeer eenvoudig lijkt, is het toch niet zo gemakkelijk om die perfect te maken. Maar met deze drie tips van Joke Deconinck, barista van de Antwerpse koffiebar ‘Black & Yellow’, is het een fluitje van een cent. [naar artikel]
Crazy like a fool, onze Billie Cool. Voor de perfecte ijskoffie heb je niet veel meer nodig dan een flinke portie geduld. Overheerlijk fris bij zomerse temperaturen. productie BurpVoor 1 persoon5 min. + tijd om te trekken [naar artikel]
Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop... [naar artikel]
Mis jij ook je favoriete koffiebar op weg naar en van het werk? Niet getreurd, met enkele kleine ingrepen kan je thuis zelf voor barista spelen. Een vleugje goede raad om het perfecte bakje troost op tafel te toveren. [naar artikel]
Door de temperaturen van de laatste dagen is een hete kop koffie net iets minder aantrekkelijk geworden. Gelukkig kwam een geniaal brein ooit op... [naar artikel]
Er is weer een nieuwe trend geboren op TikTok, namelijk koffie-ijsblokjes. Die houden je ijskoffie koud en fris, maar maken de smaak niet waterig wanneer ze smelten. Ideaal voor in de zomer. Ijskoffie maak je meestal zo: koffie, een beetje melk, ijsblokjes en eventueel wat siroop. Maar vaak blijft er na het opdrinken nog water […] Het bericht Deze nieuwe koffietrend verovert TikTok verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
In de zomer is een dampende hete kop koffie toch net een tikje minder aantrekkelijk. Gelukkig kwam een geniaal brein ooit op het idee voor... [naar artikel]
Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok [naar artikel]
Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok on! [naar artikel]
Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit. [naar artikel]
De Amerikaanse actrice Reese Witherspoon (47) krijgt heel wat reactie op een filmpje dat ze deelde op TikTok. Daarin maakt ze met sneeuw ijskoffie. “Is dit slecht? Mag ik geen sneeuw eten?” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Vakantie: dat doet dromen van Spanje, Frankrijk en Italië. Raar genoeg hebben vooral die laatsten restaurants geopend bij ons. Daarom nemen we u graag mee naar de lekkerste Italianen van de stad, of beter: de lekkerste Italiaanse restaurants. [naar artikel]
Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]
Is de pizza in jouw favoriete zaakje écht buonissimo? Samen met jou gaat Goesting op zoek naar de lekkerste pizza van Limburg. Stem mee via de gratis HBVL-nieuwsapp en maak kans op één jaar lang gratis pizza in jouw favoriete pizzeria. [naar artikel]
Een gepocheerd eitje op de weekendbrunch is net wat origineler dan een zacht gekookt of spiegelei. En het staat ook zo mooi op Instagram (ja, wij [naar artikel]
Voor een verwenontbijt, een extra lekker vieruurtje, of gewoon als zalig tussendoortje: probeer eens een fruitcroissant. De lekkerste manier om [naar artikel]
Stoemp is een klassieker in de Vlaamse keuken: naast frieten is puree het populairste aardappelgerecht. “Bloemkoolstoemp met worst en vleesjus kan zó goed smaken”, doet chef-kok Vadim Vesters van Bistro Monroe (Antwerpen) ons watertanden. Maar hoe maak je een smeuïge en egale puree? [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.