Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zo maak je de lekkerste puree volgens chef-kok: “Dit is het ultieme ingrediënt”

04/12/2023 - 17:01
"Stoemp is een klassieker in de Vlaamse keuken: naast frieten is puree het populairste aardappelgerecht. “Bloemkoolstoemp met worst en vleesjus kan zó goed smaken”, doet chef-kok Vadim Vesters van Bistro Monroe (Antwerpen) ons watertanden. Maar hoe maak je een smeuïge en egale puree?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dankzij deze hack maak je de lekkerste puree van je leven (21/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Puree maken? Dan is aardappelen koken in een kom water de eerste stap, maar net daar loopt het al mis. Volgens Tyler Florence, chef bij het Amerikaanse kookkanaal Food Network, laat je het water beter achterwege. [naar artikel]


2. Hoe maak je van granola een energiebom zonder overdosis suiker? Sandra Bekkari legt uit. “Ga niet én mango én banaan én appel toevoegen aan je mix” (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]


3. Is granola een energie- of een suikerbom? Sandra Bekkari legt uit. “Ga niet én mango én banaan én appel toevoegen aan je mix” (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]


4. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


5. Zo maak je de lekkerste appelmoes volgens Sofie Dumont: “Er is maar één regel die ik kan meegeven” (05/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Een appel is een prachtig ingrediënt van bij ons. Je kan er niks mis mee doen.” Sofie Dumont is een grote fan van de vrucht. Ze legt uit welke soorten appels je voor welk gerecht gebruikt en deelt veel kookinspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan. Kers op de (appel)taart? Een recept waarmee zelfs de grootste keukenkluns een lekkere pot dampende compote op tafel kan toveren. “Je hebt er maar één ingrediënt voor nodig.” [naar artikel]


6. “Laat ze na het paneren even rusten”: zo maak je zelf de lekkerste kroketten mét krokant korstje (18/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kroketjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen: je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar wie echt wil scoren, maakt ze helemaal zelf. “Zorg dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn”, tipt Nico Troch, oprichter van krokettenmerk Stuff’d. Hij legt uit hoe je stap per stap de lekkerste kroketten op tafel tovert én deelt twee recepten. “Dit is belangrijk om geen lopende vulling te krijgen.” [naar artikel]


7. Chef Luc Bellings proeft 15 verschillende purees uit de supermarkt en deelt een 2/10 én een 10/10 uit: “Smeuïge en romige puree” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]


8. Zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (11/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd: uit het vuistje als snelle lunch of samen met een salade - en saus - als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. Dat is moeilijker dan het lijkt, want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je echt een smeuïge kaaskorst? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultieme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


9. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


10. Zo maak je eenvoudig de lekkerste dimsum volgens HLN-chef Jelle Beeckman: “De gouden middenweg tussen gezond en heel vettig” (29/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]


11. “Alles staat of valt met goede roomboter": patissier deelt tips om zelf de lekkerste koekjes voor bij de koffie te bakken (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu al vol zit na de aperitiefhapjes of niet: tijdens de feestdagen eet je ook nog een dessert en een koekje bij de koffie. Zin om zelf eentje te bakken dit jaar? Dan heeft patissier Sander Goossens van patisserie Leo in Antwerpen de ultieme baktips. “Alles begint bij de ingrediënten”, vertelt de expert. Welke koekjes bak je makkelijk zelf? En waar moet je op letten bij de ingrediënten? Hij deelt tips voor gevorderde én beginnende bakkers, samen met een exclusief recept. [naar artikel]


12. Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze” (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


13. “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.” [naar artikel]


14. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


15. Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]


16. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


17. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


18. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


19. Kinderen leren kokkerellen met gezonde ingrediënten (29/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Kinderen bewust maken voor gezonde ingrediënten in de keuken, was het motto van een uitdagend kookkamp van de afdeling Vrije Tijd van de stad Halen samen met De Kleine Chef. “We werkten rond het thema België”, legt grote chef Jordy Geuens uit. “Keuze aan gerechten te over. Denk maar aan frietjes, maar wel met zelf geklopte mayonaise of balletjes met krieken. En er is natuurlijk ook ons Belgisch fruit.” Als apotheose sloegen de kinderen aan het kokkerellen om voor de ouders een leuke receptie te bereiden. “We hebben pizza gebakken, meer bepaald pizza Hawaï”, vertelt Kaithlyn Vanloffelt. Stijn kan een andere lekkernij voorschotelen: “Pannenkoekjes, maar ze zijn groen”, vertelt hij. ? [naar artikel]


20. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


21. 3 topchefs onthullen het lievelingsgerecht van hun mama: “Ze maakt altijd heerlijk smeuïge puree met een royale klont hoeveboter” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. “Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama’s exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef. [naar artikel]


22. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


23. “Spelt is geen synoniem voor gezond”: hoe maak je de slimste keuzes in de supermarkt? Sandra Bekkari deelt 6 tips om etiketten te lezen (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]


24. Fish-and-chips day: zo maak je de lekkerste versie volgens vorige chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


25. “Zo krijg je een zacht en smeuïg roerei”: HLN-chef Sandra Bekkari legt 10 eibereidingen voor de paasbrunch uit (30/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als het geen chocolade-eieren zijn met Pasen, dan zijn het wel gewone eibereidingen. Maar hoe maak je zelf een gepocheerd ei? En zijn er nog andere bereidingen dan een klassieke omelet? HLN-chef Sandra Bekkari zet 10 varianten op een rijtje en deelt 10 ultieme tips om er een succes van te maken. Van een klassieke omelet tot eggs benedict en eimuffins: zo maak je ze. “Met dit trucje zorg je ervoor dat je gepocheerd ei samenblijft, geen makkelijke bereiding.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!