Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]
Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]
In onze reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. “Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding.” [naar artikel]
Fuenlabrada kan promotie naar de hoogste klasse in Spanje vergeten. De laatste competitiewedstrijd van de club, tegen Deportivo La Coruña, was vanwege een corona-uitbraak afgelast en wordt niet meer ingehaald. Dat heeft de Spaanse voetbalbond laten weten. [naar artikel]
Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco De regering van de Spaanse regio Valencia heeft aan paella een speciale wettelijke bescherming verleend. Opgemerkt wordt dat het gerecht een cruciaal onderdeel vormt van het regionale culturele erfgoed. Valencia hoopt dat de wettelijke bescherming uiteindelijk ook in een internationale erkenning zal uitmonden. De regionale bescherming van het gerecht gaat gepaard met een aantal omkaderende […] Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco [naar artikel]
In deze challenge neem ik je mee naar Thailand. Met Bangkok als bruisende hoofdstad kon deze parel niet ontbreken in de HLN Zomer Challenges. Ook... [naar artikel]
Japan, een uniek land gevormd door meer dan 6.000 eilanden in de Grote Oceaan. De specialiteit bij uitstek? Onigiri ofte de boterhammetjes van... [naar artikel]
Griekenland, gekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen, verrast me telkens opnieuw met lekkere gerechten. Op RTL-TVI nam ik deel... [naar artikel]
Ik herinner mij het telefoontje dat ik naar mijn vriend Abdel deed. Wij voetballen samen en hij stoeft al jaren dat zijn mama de beste tajine... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.