Volgend weekend nodigen Daniël Medarts en zijn echtgenote Evi van wijndomein Kitsberg je uit om wijn te komen proeven uit hun wijngaard van 1,25 ha. [naar artikel]
Wijndomein Kitsberg uit Heers won twee gouden medailles voor beste Belgische wijn. Het domein van 1,25 hectare produceert 7 à 8.000 flessen per jaar, maar die zijn telkens snel uitverkocht. “Commercieel heb ik die wedstrijd niet meer nodig, maar het blijft plezant om te winnen”, lacht wijnmaker Daniël Medarts (54). [naar artikel]
Wijndomein Kitsberg viel vorige week weer in de prijzen bij de verkiezing van de beste Belgische wijn van 2018. Voor wijnmaker Daniel Medarts uit Klein-Gelmen is 2018 nu al een topjaar. [naar artikel]
De Chardonnay 2018 van Daniel Medarts (53) van wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen is opnieuw in Amerongen bekroond als producent van de beste witte wijn van België en Nederland. De jury ‘Weinbauambt Neustadt’ een Duitse organisatie die jaarlijks duizenden wijnen beoordeelt, bekroond zijn Chardonnay met een gouden medaille. [naar artikel]
07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]
Hoeveel wijn doe je in je glas om correct te kunnen proeven? Wat is de ideale omgeving om dat te doen? Vergeet die jarenlange opleiding aan de... [naar artikel]
Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Vele honderden wijnliefhebbers zakten zondag 20 augustus af naar het wijnterras in kasteelhoeve De Klee. Ze kwamen proeven van de wijn die door de Loonse Wynluyden is gemaakt. [naar artikel]
Sepideh wil de kandidaten tonen dat niet elke wijn zomaar bij elk soort gerecht past. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie wiskunde verafschuwt, maar op regelmatige basis wel een lekker wijntje lust. Volgens neurowetenschapper Gordon Shepherd, verbonden aan de Yale School of Medicine, traint het proeven van wijn de hersenen meer dan het oplossen van een wiskundeprobleem. Dat komt omdat er bij het proeven meer grijze materie wordt aangesproken. [naar artikel]
De Nobertijnen van Averbode hebben wijn aan hun assortiment van dranken toegevoegd. Het gaat om wijn van druiven die geteeld worden op het domein van een voormalige Nobertijnenabdij in Frankrijk. Per fles die verkocht wordt, gaat 1 euro naar een goed doel. [naar artikel]
Op zoek naar leuke plekken om van wijn te genieten, kom ik al eens in zaken waar wijnverkoop gecombineerd wordt met andere activiteiten. Op de Gentse Kouter runt Bart Van Aken een boek- en mediawinkel waar je ook kunt lunchen en wijn proeven. [naar artikel]
Het gaat hard voor Dirk en Patricia van Domein Ravenstein. Wijngaard aangelegd in 2017, de eerste wijn in 2019 en nu pakt het koppel uit Kruiseke uit met mousserende wijn. “Kwaliteit die er ook zo uitziet. We willen echt een merk neerzetten.” [naar artikel]
In een escape room is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de weg naar buiten vindt door puzzels op te lossen. In Parijs pakken ze het iets anders aan. Bij Wine Gaming ontsnap je enkel door zoveel mogelijk wijn te proeven. Schol! Parijs is de stad van de liefde, de mode en… wijn. […] Het bericht Uit deze escape room ontsnap je enkel door wijn te drinken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.” [naar artikel]
Maak kennis met een aantal streekproducten zoals stroop, forel, wijn, sleedoornjenever, .... Lekkernijen die nog soms nog op ambachtelijke wijze kleinschalig geproduceerd worden. Ervaar hoe ze met liefde en passie door vakmensen bereid worden. Tijdens de wandeling op zaterdag 22 juli om 10.00 uur kan je proeven én kopen! [naar artikel]
Wim Wagemans keert even terug naar zijn geboortestreek. Tien jaar geleden verliet hij Ravels om zich in Frankrijk om te scholen tot maker van bijzondere natuurwijn. Proeven? Dat kan woensdag op de jaarmarkt in Hoogstraten. [naar artikel]
In Teuven konden Voerbezoekers proeven van streekproducten. Samen met gids Johan Meermans trok een select groepje op pad. In het centrum, op de Mostert en in Green Valley stonden ambachtelijke streekproducten in de kijker: stroop, honing, sleedoornjenever, trip, (appel)wijn, appelsap... . [naar artikel]
Limburgse wijnen winnen opnieuw goud op de verkiezing Beste Belgische Wijnen in Brugge. Het wijndomein Gloire de Duras in Wilderen won goud op de verkiezing. Ook domein Aldeneyck in Maaseik ging met de eerste prijs lopen. Kitsberg in Heers wint zelfs dubbel goud. [naar artikel]
Je bent een gerespecteerd cardioloog, maar op je 57ste beslis je het roer om te gooien en wijn te gaan maken. De ene dag heb je een lucratieve baan, de andere dag ben je blij als je uit de kosten komt. Dat is het verhaal van Albert Meijer, de nieuwe eigenaar van het Pietershof in Voeren. [naar artikel]
Bezoekers van hoevehotel Karrehof kunnen proeven van de eerste witte wijn van het nieuwe wijndomein ‘Marsnil’ langs de Batsheersstraat. De familie Vanmarsenille-Cornelis zette er enkele jaren geleden de stap naar teelt van witte en rode druiven. [naar artikel]
Bij de wijnkeuring van Nederlandse en Belgische wijnen (waar 188 wijnen zijn gekeurd), hebben vier van de wijnen van wijndomein De Planck een medaille gewonnen. Er waren ook tweemaal twee gouden medailles weggelegd voor de wijnen van domein Pietershof (Teuven) en domein Crutzberg (Sint-Martens-Voeren). [naar artikel]
België is veel meer dan bier, frieten en kermiskoersen. Vorige jaar kende ons land zelfs een topjaar in de wijnbouw. Maar liefst twee miljoen liter wijn vloeide voort uit onze bodem, een absoluut record. Gianluca Di Taranto, beste sommelier van het land, bespreekt samen met "De ideale wereld"-reporter en amateurwijnbouwer Luc Haekens de opkomst en plotse succes van Belgische wijn in "Vandaag" op Eén. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.