Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties. [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Deens merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen. [naar artikel]
De bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone was bijna 55.000 euro aan chocolade kwijt door een groep Franse oplichters. Die deden zich op het internet voor als medewerkers van winkelketen Action in Frankrijk en bestelden bij zijn bedrijf, The Chocolate Line, een grote hoeveelheid chocolade als relatiegeschenk. De chauffeur die de bestelling moest leveren rook gelukkig onraad en keerde met de chocolade terug. [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
Dominique Persoone schaart zich achter de dieren die het slachtoffer zijn geworden van de extreme overstromingen in Wallonië. De chocolatier verkoopt honden en katten uit chocolade in zijn winkels, en stort de opbrengst integraal door naar het goede doel. [naar artikel]
De Brugse chocolatier Dominique Persoone gaat chocolade maken in de vorm van katten en honden, waarvan de opbrengst naar de organisatie “Natte snoetjes” zal gaan. Die organisatie focust zich op de getroffen dieren uit de overstroomde gebieden in Wallonië. [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone gaat in Congo een chocoladefabriek bouwen. In het nationale park "Virunga" wil Persoone de lokale bevolking hun eigen cacaobonen laten bewerken tot volwaardige chocolade. Het is vooral de bedoeling om werk te creëren en de armoede te doen dalen. [naar artikel]
Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]
Als het van de befaamde Brugse chocolatier Dominique Persoone afhangt, eten we straks massaal (melk)chocolade uit het Congolese Virunga National Park. Niet om hem rijk te maken, wel om de mensen daar een leven te bieden. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone is in Congo, waar hij samen met prins Emmanuel de Merode een chocoladefabriek uit de grond stampt. De eerste repen chocolade kwamen er vanmiddag uit de mallen. De helft van de opbrengst van de chocoladefabriek wordt gebruikt voor de bescherming van de bedreigde dieren in het Virungapark, de andere helft gaat naar de mensen in de regio. [naar artikel]
Plots kreeg Dominique Persoone een ongewone uitnodiging in de bus: niemand liever dan de paus vroeg hem op audiëntie. En niet alleen omdat die zijn chocolade kan smaken. “Een mooie erkenning.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen. [naar artikel]
De nieuwe show van Cirque Du Soleil heet 'Amaluna' en is volgens de creator een ode aan de vrouw. Een eerbetoon dat vanaf nu ook eetbaar is, want chocolatier Dominique Persoone creëerde een jurk uit 36 kilo Belgische chocolade, geïnspireerd op de kostuums van de Valkyries die in de voorstelling in een razend tempo over het publiek vliegen. Drie personen werkten drie dagen aan de jurk en hij is nog tot en met 19 augustus te bewonderen in de ontvangsttent van Cirque Du Soleil in Knokke-Heist. [naar artikel]
De Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick heeft in het Britse stadje Hull een fotoshoot gehouden met 3.200 mensen. De deelnemers verschenen naakt en helemaal in het blauw geschilderd voor de lens. Het blauw verwijst naar de maritieme geschiedenis van Hull. [naar artikel]
De Belgische kunstverzamelaar Stéphane Janssen (80) reist de wereld rond om te poseren voor zijn lievelingsfotograaf/kunstenaar Spencer Tunick. Zaterdag was hij er weer bij in Hull, met een blauw verflaagje op zijn blote vel. Voor de kunstminnaar is dat het hoogste genot: “Zélf deel uit maken van een kunstwerk, wie wil dat niet?” [naar artikel]
Of hij nu jureert in ‘Junior Bake Off’ of scheepskok is op een zeilboot in ‘Over De Oceaan’ - beide op VIER - er hangt altijd een zweem rock-’n-roll rond topchocolatier Dominique Persoone (52). De drang om buiten de lijntjes te kleuren gaf hij, net als z’n liefde voor chocolade, fijntjes door aan zoon Julius (21). “‘Je gaat nooit zo goed worden als je pa’, zei een leraar ooit. Meer heb ik niet nodig om het tegendeel te bewijzen”, aldus Julius. [naar artikel]
De overbekende Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick doet het weer. Bij een buitentemperatuur van 9° Celsius, want het is winter in Australië, zette hij zo'n 400 naakte mensen onder rood doorzichtig gaas op het dak van een bedrijf. "Koud, dat wel, maar ik voelde me wel heel verbonden met de anderen," zegt één van de modellen na de shoot. [naar artikel]
Dominique Persoone (52) heeft een hart voor dieren, en dat laat hij blijken ook. De Brugse chocolatier heeft een inzamelactie opgestart om geld op te halen voor alle dieren die getroffen werden door de zware overstromingen in ons land. Zo gaat Persoone nu aan de slag met chocolade in vormpjes van katten en honden, waarvan de opbrengt integraal naar het goede doel gaat. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.