Onze Billie-huiskok Jeroen Meus begint het paasweekend met een stevig ontbijt, schuift vervolgens aan voor uitgebreide paasbrunch en sluit af met een luchtig paasdessertje. En dat allemaal op z’n paasbest met eieren, asperges en lam. [naar artikel]
Je wilt graag een taart bakken maar je hebt geen idee hoe dat je de bodem moet blind bakken (help, wat is blind bakken?!). Dankzij deze lifehacks [naar artikel]
Er gaat niets boven een lekker eitje bij het ontbijt. Al durft de ochtendspits thuis wel eens roet in dat ontbijtvoornemen strooien. Moet het [naar artikel]
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen. [naar artikel]
Niets zit zo ingebakken in ons voedingssysteem als dat we niet te veel eieren mogen eten: maximaal drie per week. De cholesterol, zoals u weet. Een nieuwe wetenschappelijke studie bewijst het tegendeel: zelfs wie 12 (!) eieren per week eet heeft geen hoger cholesterolgehalte, geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bereikt tijdens een gezond voedingspatroon eenzelfde gewichtsverlies als wie maar twee eieren per week eet. [naar artikel]
Weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet soms bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]
Lang weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet tegenwoordig vaak bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]
Op zondagochtend mag het allemaal trager. Wat langer uitslapen én uitgebreid ontbijten: zalig. Deze drie heerlijke ontbijt- of brunchrecepten maak... [naar artikel]
Een gezond ontbijt geeft je energie om je dag mee te beginnen én geeft je een verzadigd gevoel, zodat je minstens tot de lunch niet hoeft te snacken. Havermout of yoghurt met wat fruit zijn alleszins gezondere opties dan een sneetje wit brood met choco of een kom cornflakes, maar wat met eieren? Kunnen die deel uitmaken van een evenwichtig ontbijt? Diëtist Pieter Brughmans legt uit én deelt vijf ontbijtjes met een ei die je snel kan klaarmaken. [naar artikel]
Een gezond ontbijt geeft je energie om je dag mee te beginnen én geeft je een verzadigd gevoel, zodat je minstens tot de lunch niet hoeft te snacken. Havermout of yoghurt met wat fruit zijn alleszins gezondere opties dan een sneetje wit brood met choco of een kom cornflakes, maar wat met eieren? Kunnen die deel uitmaken van een evenwichtig ontbijt? Diëtist Pieter Brughmans legt uit én deelt vijf ontbijtjes met een ei die je snel kan klaarmaken. [naar artikel]
Vorige week haalde federaal Voedselagentschap FAVV de eieren van een aantal Vlaamse pluimveebedrijven uit de handel, nadat uit testen was gebleken dat ze besmet waren met fipronil. Deze week kregen ook Nederlandse consumenten een waarschuwing in de bus. [naar artikel]
"Bakken is dé nieuwe hobby in coronatijden", blokletterde onze website afgelopen weekend. Eraan toevoegend: "Een gezellige namiddag wafels, pannenkoeken of een heerlijke chocoladecake bakken met het hele gezin. Het kunnen kleine lichtpuntjes zijn." Maar die kleine lichtpuntjes kunnen wel eens volledig de mist ingaan, wanneer het resultaat van al dat bakken duidelijk wordt. Want bakken is iets wat men moet leren, met vallen en opstaan dus. En dat er dan 'gevallen' kan worden, is evident. Gelukkig zijn er dan sociale media om de 'misbaksels' met de nodige humor en zelfrelativering aan de wereld te tonen. [naar artikel]
Niets zit zo ingebakken in ons voedingssysteem als dat we niet te veel eieren mogen eten: maximaal drie per week. De cholesterol, zoals u weet. Een nieuwe wetenschappelijke studie bewijst het tegendeel: zelfs wie 12 (!) eieren per week eet heeft geen hoger cholesterolgehalte, geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bereikt tijdens een gezond voedingspatroon eenzelfde gewichtsverlies als wie maar twee eieren per week eet. [naar artikel]
Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Een... [naar artikel]
De Amerikaanse inflatie mag dan al de goede richting opgaan, de schuldenberg die gezinnen na de pandemie hebben opgebouwd, blijft groeien. Voor het eerst ooit hebben Amerikanen meer dan 1.000 miljard dollar aan creditcardschulden, met een achterstandspercentage van 3,8 procent. Ook de wanbetalingen voor autoleningen en consumentenleningen bevinden zich op het hoogste niveau in 10 […] [naar artikel]
Heb je je overslapen, maar wil je toch uitgebreid ontbijten met eitjes en spek? Daar zorgt deze machine van Lego wel voor! YouTuber The Brick Wall heeft al verschillende werkende voertuigen uit Lego gemaakt, zoals tractors en onderzeeërs, maar deze breakfast machine is zijn meesterwerk. Zijn creatie breekt eieren, bakt ze in een pan, draait […] Het bericht VIDEO. Machine van Lego maakt je ontbijt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nederland is al enkele dagen in de ban van Fipronil, het insecticide dat zou aangetroffen zijn in eieren. Ook in België loopt er momenteel onderzoek om te zien of onze eieren besmet zijn met de stof. Maar waarvoor wordt het middel nu eigenlijk gebruikt? En hoe komt het in de eieren terecht? [naar artikel]
Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het... [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
Ons land is al meer dan een week in de ban van een eierschandaal. Want in een aantal eieren is er fipronil aangetroffen, een pesticide dat gebruikt wordt voor luizenbestrijding. Maar hoe is het zo ver kunnen komen? En moeten we ons veel zorgen maken? Een overzicht. [naar artikel]
De hype met het eetbare goud is nog niet voorbij: na steak en panini met bladgoud, kan je vanaf vandaag ook decadent ontbijten in de Hasseltse ontbijtbar BBC. Daar hebben ze de kip met de gouden eieren gevonden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.