Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Driesterrenchef Peter Goossens razend om sluiting: “Wat een bende kiekens toch, daar in Brussel. Denken die dat wij een 'bollenwinkel' runnen of zo?”

16/10/2020 - 21:49
"Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Driesterrenchef Peter Goossens razend om sluiting: “Wat een bende kiekens toch, daar in Brussel. Denken die dat wij een 'bollenwinkel' runnen of zo?” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]


2. Driesterrenchef Peter Goossens razend om sluiting: “Wat een bende kiekens toch, daar in Brussel” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]


3. Tussen ster en corona. Peter Goossens van Hof van Cleve***: “Nadat ik de politici ‘een bende kiekens’ had genoemd, belde de premier” (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Moet Peter Goossens (56) van Hof van Cleve een nieuwe driesterrenchef naast zich dulden? Dat is de enige vraag die er maandag bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren écht toe doet. “Ik zal de eerste zijn om die mens te feliciteren, maar ik zal vooral blij zijn als ik mijn eigen drie sterren behoud.” Ook voor de godfather van de Belgische gastronomie zou dat meteen het eerste lichtpuntje zijn na vele donkere maanden. “Ik begrijp nog altijd niet goed waarom wij dicht moesten.” [naar artikel]


4. Driesterrenchef Peter Goossens op visite bij Frans president Macron (21/09/2019 - De Morgen)

Afgelopen week nodigde de Franse president Macron alle Franse driesterrenchefs uit op het Elysée, en daar mocht Goossens als enige Belgische driesterrenchef bij zijn. Een bijzonder eerbetoon, vertelt hij dit weekend in De Morgen Magazine. [naar artikel]


5. Peter Goossens blijft enige driesterrenchef (18/11/2019 - De Tijd)

14:44 Michelin heeft zijn culinaire gids voor 2020 voorgesteld. Geen enkele nieuwkomer kon drie sterren verzilveren. [naar artikel]


6. Marc Coucke en Bart Versluys halen driesterrenchef Peter Goossens naar de keuken van het iconische hotel La Réserve in Knokke (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

In augustus 2021 werd aangekondigd dat hotel La Réserve in handen komt van Bart Versluys en Marc Coucke. Zij spraken hun ambitie uit om van La Réserve “één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België” en “het ultieme visitekaartje van Knokke te maken”. Het hotelrestaurant onder leiding van driesterrenchef Peter Goossens moet daar mee voor zorgen, klinkt het in een mededeling. [naar artikel]


7. Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes over nakend afscheid Peter Goossens van Hof van Cleve: “Niet onlogisch dat hij die stap zet” (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuws dat Peter Goossens eind 2023 stopt als chef van het Hof van Cleve heeft ook bij zijn collega’s indruk gemaakt. Want Peter Goossens, dat is de Paul Bocuse van ons land. Het zijn de woorden van de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes van Zilte, die zegt te begrijpen waarom zijn gewaardeerde collega uit Kruisem die beslissing heeft genomen. [naar artikel]


8. INTERVIEW. (Bijna ex-)driesterrenchef Peter Goossens en opvolger Floris Van der Veken (34) voor het eerst over overname: “We hadden al jaren beslist er eind 2023 mee op te houden” (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.” [naar artikel]


9. INTERVIEW. (Bijna ex-)driesterrenchef Peter Goossens en opvolger Floris Van der Veken (34) voor het eerst over overname: “Ik moest mijn eerste jaar overdoen, want ik was gebuisd voor koken” (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.” [naar artikel]


10. EXCLUSIEF. Wij zaten aan de eerste dis van de eerste dag bij ‘La Rigue’, de nieuwe hotelbrasserie van driesterrenchef Peter Goossens (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Enkele Bentleys en Rolls-Royces vlak voor de deur, wat exemplaren van Delvaux en Louis Vuitton op het bijzettafeltje. Ook ‘le grand chique’ uit Knokke en omstreken tekende vanmiddag massaal aanwezig in het vernieuwde Knokse luxehotel ‘La Réserve’ om er de veelbesproken brasserie van Peter Goossens eindelijk in alle mogelijke geuren en kleuren te kunnen keuren. Ook wij wisten in ‘La Rigue’ een tafeltje te bemachtigen voor de eerste shift van de allereerste dag. Terwijl grote baas Bart Versluys de hele tijd discreet toekeek vanop een barkruk, kirden de tafelgasten van verbazing, verrukking en vakmanschap in de derde graad. Net als wij. Tot we de rekening kregen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!