Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

RECEPT. Een pasta vol pompoen

20/10/2020 - 19:44
"De herfst is - mede dankzij Halloween op 31 oktober - hét seizoen van de pompoenen. Zin om ze op die dag in de kijker te zetten op tafel? Wij vroegen aan Karel Roels, groentechef van Aardig in Gent, hoe je ermee aan de slag gaat. Hij deelt het recept voor een seizoenspasta met pompoen en een pikante toets."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. RECEPT. Een pasta vol pompoen (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)

De herfst is - mede dankzij Halloween op 31 oktober - hét seizoen van de pompoenen. Zin om ze op die dag in de kijker te zetten op tafel? Wij vroegen aan Karel Roels, groentechef van Aardig in Gent, hoe je ermee aan de slag gaat. Hij deelt het recept voor een seizoenspasta met pompoen en een pikante toets. [naar artikel]


2. Halloweenrecept: uitgeholde pompoen gevuld met stoofvlees (en zo hol je een pompoen dus uit) (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]


3. Chris vestigt record met pompoen van 490 kg, zijn zwaarste pompoen bewaart hij voor het Belgisch kampioenschap (02/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Zondag 1 oktober hield KWB Kattenbos de 9de editie van de ‘Zwaarste pompoen van Kattenbos’. Er waren een 25-tal deelnemers met reuzegrote pompoenen. De namiddag werd gevuld met de pompoenweging, spelletjes voor de kinderen en een drankje en een hapje onder een stralende zon. De winnaar van de zwaarste pompoen werd Chris Vanderstichelen met een pompoen van 490 kg. Dit was meteen een nieuw record op Kattenbos. Het vorige record van 484 kg stond op naam van Robbie Janssens. Luiz Vanderstichelen (10) werd tweede met een pompoen van 300,3 kg en Liz Vanderstichelen (11) werd derde met haar pompoen van 264,3 kg. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt winnaar Chris. ”Heel wat van mijn collega’s hadden tegenslag met veel rotte pompoenen. Spijtig. Ik had het hen ook gegund. Ik had gelukkig geen enkele rotte pompoen. Ik heb gewoon een topseizoen. Thuis heb ik nog een pompoen liggen met een gewicht tussen de 700 en 750 kg. Daarmee neem ik zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap. Ik heb voor mijn pompoenkwekerij een topseizoen achter de rug.” KWB Kattenbos kijkt al vooruit naar de 10de editie in 2024. “We hopen volgend jaar voor ons 10-jarig bestaan op nog meer enthousiaste deelnemers.”  [naar artikel]


4. 4x proeven van pompoen: in deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post (03/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]


5. VIDEO RECEPT. Heerlijke start van de herfst met pompoen-saffraanrisotto (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Angelo Dorny heeft één heel grote passie: de moestuin. Zijn nieuwe boek 'De tuin op tafel' is een ode aan de seizoenen. Speciaal voor ons brengt de... [naar artikel]


6. RECEPT. Daarom gooi je de pitten van een pompoen beter niet weg (06/05/2021 - Metro)

Pompoenen herinneren ons steevast aan Halloween, maar dat is eigenlijk volledig onterecht. De groente is doorheen het hele jaar een handig extraatje in de keuken, al helemaal omdat hij erg makkelijk te bewaren is. Eén oogst in de herfst is voldoende om het jaar rond van het oranje goedje te genieten. Wie weleens een pompoen […] Het bericht RECEPT. Daarom gooi je de pitten van een pompoen beter niet weg verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


7. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


8. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]


9. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!