Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Vandaag op het menu: koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, heeft immers een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep en legt uit hoe je ‘de goeie’ herkent. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.” [naar artikel]
Onze eigen koffiemachine heeft die van de werkvloer tijdelijk vervangen, en dan willen we onszelf liefst wel wat verwennen tijdens de voor- en namiddagpauzes. De koffiebonen die je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, hebben sowieso een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.” [naar artikel]
7 op de 10 Belgen drinken elke dag een kop koffie: ons land staat dus niet voor niks in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Naast koffie in capsule blijft ook de klassieke gemalen koffie populair, maar welke kies je dan in de supermarkt? Koffie-expert Art Peter Hernou test tien merken van voorverpakte gemalen koffie ‘Dessert’ uit de supermarkt, legt uit hoe je goede koffie herkent én deelt een ultieme bewaartip. “Met deze koffie doe je ongetwijfeld véél mensen een plezier.” [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.