Je verzint het niet: doelman scoort in 94ste minuut de gelijkmaker, maar ziet zijn team tóch nog verliezen

02/11/2020 - 13:40
"De doelman van de bescheiden Spaanse club Vinaròs CF dacht zondag geschiedenis te schrijven toen hij ver in blessuretijd op fraaie wijze de gelijkmaker produceerde tegen ACD Peñiscola. Dat deed hij ook, maar niet zoals hij had gehoopt."

1. 1-4 na 89 minuten, maar doelman Ivo Spobeck scoort in minuut 99(!) de 4-4: “Wat was me dat!” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)

1-4 (!) was de stand na 89 minuten, maar uiteindelijk eindigde de match ’s Herenelderen-DH Jeuk in tweede provinciale A toch nog op 4-4. De gelijkmaker in minuut 99 (!) kwam van Ivo Spobeck, de... doelman van de thuisploeg. “Dit had ik nog nooit meegemaakt op een voetbalveld. Wat was me dat allemaal?” [naar artikel]

2. Fenomenale Thibaut Courtois stopt strafschop van Messi, maar wordt in 94ste minuut toch geklopt door Mbappé (16/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Bij de Koninklijke was er vanavond maar één koning en dat was doelman Thibaut Courtois. Onze landgenoot stopte in de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League een strafschop van Messi en hield Mbappé meermaals van de 1-0. De avond eindigde alsnog op een anticlimax, want in de 94ste minuut wist Mbappé toch Courtois te kloppen. [naar artikel]

3. Arsenal-doelman loopt horrorblessure op, dader ontsnapt aan rood… en scoort winnende treffer in 94ste minuut (21/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Bernd Leno heeft zaterdag in het duel met Brighton & Hove Albion mogelijk een zeer ernstige knieblessure opgelopen. De Arsenal-doelman werd tijdens een sprong uit balans gebracht door Brighton-spits Neal Maupay en kwam daarna slecht neer. Over zijn toestand is nog niks geweten, maar er wordt gevreesd voor een ernstige knieblessure. Leno maakte zijn gevoelens tegenover Maupay zeer duidelijk terwijl hij met een stretcher van het veld werd gedragen. Diezelfde Maupay scoorde, ironisch genoeg, de winnende treffer voor Brighton in de 94ste minuut. [naar artikel]

4. Limburgse doelman scoort gelijkmaker in minuut 88... vanop de eigen helft (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Doelman Ruud Boffin speelt tegenwoordig met zijn ploeg Eskisehirspor in de Turkse tweede klasse. Een serieuze vergeetput dus, maar daar bracht de Limburger zondag eigenhandig verandering in. [naar artikel]

5. Strafste goal van het weekend? Doelman Vandijck scoort in alles-of-niets-offensief van Peer SV gelijkmaker (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De strafste goal van het Limburgse voetbalweekend viel zaterdagavond wellicht op het veld van Koersel B (vierde provinciale B). De gelijkmaker van Peer SV in minuut 92 kwam immers van… doelman Dries Vandijck, die in een alles-of-niets-offensief mee ten aanval trok. [naar artikel]

6. Doelman Ben Mertens scoort in minuut 94 voor Reppel: “Hier droomt elke keeper van” (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Nooit eerder had hij gescoord. Maar doelman Ben Mertens (33) van Reppel (2A) deed het op een magisch moment. Tegen Turkse FC trapte hij de 2-2 binnen in minuut 94, terwijl zijn 2,5-jarig dochtertje Lisa voor het eerst kwam supporteren voor de voetballende papa. “Mooier kan toch niet”, geniet Mertens na. [naar artikel]

7. VIDEO. “Dit is ongelofelijk!”: doelman pakt in 90ste minuut panenka en kopt even later zelf gelijkmaker binnen (07/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor de zotste ontknopingen moet je niet altijd in de Premier League of Ligue 1 zijn. In het ‘Championnat National’, de derde divisie van het Franse voetbal, zorgde doelman Anthony Beuve ongetwijfeld voor de strafste slotfase van het weekend. In de 90ste minuut pakte hij nog een panenka, om even later in de toegevoegde tijd de gelijkmaker binnen te koppen. “C’est incroyable”, zo schreeuwden de commentatoren het uit. [naar artikel]

8. Sensatie op Copa America: Colombiaan scoort wereldgoal, discutabele gelijkmaker van Brazilië en winning goal in 100ste (!) minuut (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Brazilië heeft ook zijn derde wedstrijd op de Copa America gewonnen, maar dat ging niet gepaard zonder slag of stoot. Alle doelpunten hadden wel iéts om het lijf. Colombia opende de score met een fabelachtige omhaal, de gelijkmaker van Firmino was voer voor heel wat discussie én de winning goal van Casemiro viel pas in de tiende (!) minuut van de extra tijd. [naar artikel]

9. QPR-doelman sleept in extremis punt uit de brand tegen Sunderland … door zelf te scoren in de 92ste minuut (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die matchwinnaar wordt of punten redt voor zijn ploeg door geweldige saves, dat is niet uitzonderlijk genoeg moet de 27-jarige Senegalees Seny Dieng zaterdagmiddag gedacht hebben. Op bezoek bij Sunderland stond QPR op de derde speeldag van de Championship 2-0 in het krijt tot en met de 87ste minuut, maar doelman Dieng brachten met een doelpunt in de 92ste minuut de eindstand op het nippertje toch nog tot 2-2. [naar artikel]

10. VIDEO. Onwaarschijnlijk: 35-jarige spits van Cagliari scoort winnende treffer na prachtige omhaal in 99ste (!) minuut én dat is niet de eerste keer (12/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Cagliari heeft een onwaarschijnlijke zege geboekt in de Serie A-wedstrijd tegen Sassuolo. Na negentig minuten stond de ploeg van Claudio Ranieri 0-1 achter, maar met doelpunten in de 94ste en de 99ste minuut pakte Cagliari alsnog een 2-1-zege. De tweede goal was bovendien een prachtige omhaal van Leonardo Pavoletti, die niet aan zijn proefstuk toe was. [naar artikel]

11. Tijdrekken doe je zo: middenvelder rolt zelf van draagberrie in minuut 94 (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hilariteit tijdens de topper tussen PFC Balkan Botevgrad en Belasitsa Petrich in de Bulgaarse Derde Klasse. Thuisspeler Yordan Apostolov heeft dringend verzorging nodig, of zo lijkt het toch. Zijn ploeg staat 2-1 voor in de 94ste minuut en hij ziet zijn kans om wat tijd te rekken. Plots rolt de 32-jarige middenvelder van Botevgrad van de draagberrie, tot ergernis van de bezoekers. [naar artikel]

12. “Ik zeeg neer, op mijn knieën. Zoals het hoort als je sterft op het veld. ” (12/11/2019 - Het Nieuwsblad)

U bent het misschien al vergeten. Nieuws gaat snel en voetbalnieuws nog sneller. Ik blijf ze maar terugzien. Die goal van Standard tegen Frankfurt. Lestienne die scoort in de 94ste minuut. [naar artikel]

13. Sevilla kan op de valreep nog nederlaag vermijden dankzij… hun mee opgerukte doelman (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die diep in de blessuretijd nog een belangrijke goal scoort: eens om de zoveel tijd gebeurt het wel een keertje in het voetbal. Zaterdagavond was het prijs voor Yassine Bounou, de doelman van Sevilla. De 29-jarige Marokkaan kwam in de 93ste minuut mee naar voren voor een corner in de match tegen Real Valladolid en slaagde er ook nog in om te scoren toen hij pardoes de bal in de voeten gescoord kreeg. Daarmee bracht hij de stand op 1-1 en bezorgde hij zijn team nog een puntje. [naar artikel]

14. Ploegmaats nemen Nuytinck in bescherming en zien geen defensieve problemen bij Anderlecht (15/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Davy Roef moest in de 20e minuut een onnodig doelpunt slikken tegen Qabala, na een misverstand in de Anderlecht-verdediging. Toch ziet de doelman geen defensief probleem bij zijn team. [naar artikel]

15. Sensatie op Mexicaanse velden: doelman van 44 (!) maakt zich onsterfelijk met gelijkmaker in blessuretijd (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een doelman die scoort, het is eens iets anders. In onze Jupiler Pro League zagen we het ooit Silvio Proto doen in zijn tijd bij Beerschot én ook [naar artikel]

16. VIDEO. Van schlemiel naar held: Romelu Lukaku is de redder voor AS Roma in de 94ste minuut nadat hij eerder penalty miste (05/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

AS Roma heeft met 2-1 gewonnen van Lecce dankzij een doelpunt van Romelu Lukaku in de 94ste minuut. De Rode Duivel zette zo zijn vroege misser recht, want na vijf minuten liet hij een unieke kans liggen om AS Roma vroeg op voorsprong te brengen tegen Lecce. [naar artikel]

17. VIDEO. Monza-speler komt Rabiot uitlachen bij late gelijkmaker, maar Fransman helpt Juventus nog aan zege met assist in 94ste minuut (02/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Juventus heeft vrijdagavond gedaan wat het moest op bezoek bij middenmoter Monza. De Oude Dame won met 1-2 en springt zo (voorlopig) over Inter naar de leiding in de Serie A. [naar artikel]

18. KV Oostende slikt late gelijkmaker en is nu echt degradatiekandidaat (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een nieuw drama voor KV Oostende: de kustjongens hadden 93 minuten de eerste zege in bijna drie maanden te pakken, maar in de 94ste minuut kopte Moeskroen nog raak: 2-2. Door de zeges van Cercle en Waasland-Beveren is KVO nu ook echt een kandidaat-zakker. [naar artikel]

19. Keeper slaat medespeler tegen de grond na gelijkmaker en krijgt rood (17/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De Ierse traditieclub Glentoran Football Club speelde zaterdagavond 2-2 gelijk tegen Coleraine. De gelijkmaker in de 80e minuut van Coleraine viel niet in goede aarde bij Glentoran-doelman Aaron McCarey. Die ging driftig verhaal halen bij zijn eigen ploegmakker Bobby Burns die dom balverlies leed en verkocht hem een flinke stomp. Burns ging neer en kwam niet meer recht, doelman McCarey werd met rood van het veld gestuurd. [naar artikel]

20. Iniesta en Podolski slikken met Vissel Kobe in 104de minuut gelijkmaker van scorende doelman waarna poppetjes aan het dansen gaan (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Niet Andrés Iniesta of Lukas Podolski stapte op het voorplan op de voorlaatste speeldag van de Japanse eerste klasse. Wel Yuji Rokutan. De doelman... [naar artikel]

21. Thibaut Courtois stopt strafschop van Lionel Messi, maar verliest in extremis nog van PSG (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)

22. Dodi Lukebakio en Hertha Berlijn geven in 94ste minuut nog zege weg (17/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Dodi Lukebakio heeft vrijdag met Hertha Berlijn op de zevende speeldag van de Bundesliga een overwinning door de vingers zien glippen. Op het veld van Mainz stond het de hele wedstrijd op voorsprong, maar kreeg het in de laatste minuten alsnog de 1-1 gelijkmaker op de neus. [naar artikel]

23. Teixeira bezorgt STVV in slotseconden puntje tegen Waasland-Beveren (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Waasland-Beveren. De Kanaries leken lang op een nederlaag af te stevenen na een doelpunt van Tuur Dierckx, maar Jorge Teixeira trapte de gelijkmaker in de 94ste minuut knap binnen. [naar artikel]

24. Antwerp geeft stuntzege in blessuretijd uit handen (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft in de blessuretijd van een doldwaze match een stunt uit handen gegeven in Frankfurt. Het werd 2-2. Samatta had The Great Old met een knappe treffer in de slotminuten op 2-1 gezet, maar in de 94ste minuut scoorde Paciencia nog tegen. Eerder had Nainggolan de gelijkmaker gescoord en zag De Laet een doelpunt afgekeurd door de VAR, die nipt buitenspel had gezien. [naar artikel]

25. Hamont-keepster Swennen kopt gelijkmaker binnen in minuut 96 (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)

In eerste provinciale vrouwen pakte Hamont in extremis een punt tegen Bilzen: 1-1. Opmerkelijk was vooral dat die gelijkmaker in minuut 96 op naam kwam van... doelvrouw Fleur Swennen! “Ik kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Dat hebben we goed gevierd”, lacht Swennen. [naar artikel]