Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Thuisgeleverde cocktails, ovenschotels van Wim Ballieu en een plantaardige pionier: 5x nieuw in foodland

07/11/2020 - 14:33
"Je weet wat ze zeggen: lekker eten is de beste troost. En zeker in coronatijden kan een smakelijk bord of heerlijk kokkerellen de perfecte afleiding zijn. Dus alsjeblieft: vijf keer nieuws uit foodland voor vijf keer meer plezier in de keuken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Camembert, witlof of krieken: met deze drie ovenschotels komt Wim Ballieu de winter door (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het summum van comfortfood: dat zijn ovenschotels voor Wim Ballieu. Deze drie recepten met camembert, witlof en kriekjes vrolijken gegarandeerd elke sombere, koude dag op. [naar artikel]


2. Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenschotels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]


3. Grijs weer, kou en nood aan comfortfood: deze 3 ovenschotels van Wim Ballieu helpen je opwarmen vanavond (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]


4. Gratin met zalm, pompoen met spekjes en spinazieknoedels: verwarmende ovenrecepten van Wim Ballieu (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]


5. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. [naar artikel]


6. Tv-kok Wim Ballieu start nieuw concept in slagerij van zijn ouders: “Ons ma kon moeilijk neen zeggen” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Corona of niet, Wim Ballieu (37) blijft ondernemen. Het brein achter de restaurantketen Balls & Glory brengt sinds deze week naast gehaktballen ook ovenschotels op de markt. “Al mijn personeel op non-actief zetten, zou zonde zijn”, zegt de gekende tv-kok. De maaltijden maakt hij klaar in de slagerij van zijn ouders in Gent. [naar artikel]


7. Opmerkelijke solidariteitsactie Wim Ballieu: "Schenk een gehaktbal aan een hulpverlener!" (17/03/2020 - VRT NWS)

Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]


8. Tv-kok Wim Ballieu veroordeeld voor muizenuitwerpselen in Brussels restaurant: ‘Nooit muizen gehad in keuken’ (18/05/2021 - De Standaard)

Chef-kok Wim Ballieu is veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel voor hygiëne-inbreuken in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel. ‘Ik kan enkel maar benadrukken: we hebben nooit muizen gehad in onze keuken’, zegt Ballieu. [naar artikel]


9. Wim Ballieu van Balls & Glory voor rechter voor “muizen en vervallen producten” (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

De Gentse kok Wim Ballieu stond dinsdag voor de rechter omdat er bij een controle in de Brusselse Balls & Glory muizen en bedorven producten werden aangetroffen. Ballieu was zelf aanwezig in de rechtbank: “Tweewekelijks kwam de ongediertebestrijding langs. Wat kan je nog meer doen?” [naar artikel]


10. Neemt Wim Ballieu (Balls & Glory) Würst over? (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er is een overnemer gevonden voor het failliete hotdogrestaurant Würst. Als meest geciteerde kandidaat-overnemer valt de naam van Wim Ballieu... [naar artikel]


11. Ondernemen met ballen: 6 tips van Wim Ballieu (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Zijn missie voor Balls & Glory is duidelijk: Wim Ballieu wil de spirit en de boerderij van zijn ‘metje’ naar de stadsjungle brengen. Met eerlijke... [naar artikel]


12. VIDEO. Wim Ballieu bakt gehaktballen in Antwerpen-Centraal (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]


13. Impossible Foods maakt plantaardige burgers 20% goedkoper (04/02/2021 - Express)

Impossible Foods, de Amerikaanse producent van plantaardige vleesvervangers, verlaagt de supermarktprijzen van haar plantaardige burgers met 20 procent. Zo willen ze de consument overtuigen om vaker naar vleesvervangers terug te grijpen. Het is de tweede prijsverlaging op een maand tijd. De markt voor plantaardige voeding mag dan wel groeiend zijn – mede dankzij de coronacrisis […] The post Impossible Foods maakt plantaardige burgers 20% goedkoper appeared first on Business AM. [naar artikel]


14. Tv-kok Wim Ballieu krijgt geldboete met uitstel voor gevonden muizenproducten en vervallen producten in Balls & Glory (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel. [naar artikel]


15. Wim Ballieu (Balls & Glory) wil ondanks corona niet in hoekje kruipen: “Afbouwen? We openen twee nieuwe filialen” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Om in de storm nog je nek uit te steken, moet je ballen hebben. De Gentse kok Wim Ballieu verdient al maanden niets meer aan zijn succesverhaal... [naar artikel]


16. Ook bekende chefs Wim Ballieu & Peter Goossens heropenen maandag: "Al konden we wel wat meer voorbereidingstijd gebruiken” (04/06/2020 - VRT NWS)

Ook de restaurants van de bekende Oost-Vlaamse chefs Wim Ballieu (Balls & Glory) en Peter Goossens (Hof van Cleve) heropenen maandag de deuren na de beslissing van de Veiligheidsraad. De verplichte sluiting was een harde dobber, maar had ook positieve gevolgen. "Het heeft het beste in het personeel naar boven gehaald", getuigt Ballieu. [naar artikel]


17. Tv-kok Wim Ballieu krijgt boete met uitstel voor muizenkeutels en vervallen producten in Balls & Glory (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel. [naar artikel]


18. Chef-kok Wim Ballieu: 'Zonder zinvol werk kunnen we nooit echt gelukkig worden' (25/11/2018 - Knack)

Wim Ballieu is kok en ondernemer. Zijn restaurantconcept Balls&Glory werd bekroond met de Mercurius-handelsprijs. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 25 minuten en 11 seconden nodig. [naar artikel]


19. Origineel kerstcadeau: deze cocktails in een doosje zijn klaar in 5 seconden (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau, zijn de cocktails van NIO Cocktails mogelijk een optie. Het Italiaanse bedrijf is al populair in het buitenland, maar nu zijn de kant-en-klare cocktails ook verkrijgbaar in België. Het concept is simpel: je gemixte cocktail zit al klaar in een doosje, enkel nog ijs toevoegen en klaar. Geen gegoochel meer met flessen dus. [naar artikel]


20. Wim Ballieu maakt dessert met Nutella voor de feestdagen (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Hoe de tafelschikking er tijdens de komende feestperiode zal uitzien, weet voorlopig nog niemand. Wat wél zeker is dat je op Kerstmis en Nieuwjaar zal kunnen proeven van een Nutella-dessert van Wim Ballieu. [naar artikel]


21. Markant Houthalen trapt nieuw jaar af met cocktails (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Een maand later dan normaal en aangepast aan de coronavoorschriften ging de openingsvergadering van Markant Houthalen door in de grote balzaal van CC Casino in Houthalen. Zo'n 34 leden namen deel aan deze activiteit. Het werd een leuke avond met cocktails en mocktails van Bargenius. [naar artikel]


22. Tv-kok Wim Ballieu: ‘Eerlijk? Ik vind het leven niet makkelijk’ (28/07/2019 - De Morgen)

Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Wie is tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) in het diepst van zijn gedachten? [naar artikel]


23. Slagerszoon Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]


24. Wim Ballieu worstelde met zijn geaardheid: “Paar keer verliefd geweest op een vrouw ook” (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dat tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) op mannen valt, is al lang geen geheim meer. Maar toch heeft hij lang getwijfeld over zijn... [naar artikel]


25. Wim Ballieu worstelde met zijn geaardheid: “Paar keer verliefd geweest op een vrouw” (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dat tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) op mannen valt, is al lang geen geheim meer. Maar toch heeft hij lang getwijfeld over zijn... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!