Het summum van comfortfood: dat zijn ovenschotels voor Wim Ballieu. Deze drie recepten met camembert, witlof en kriekjes vrolijken gegarandeerd elke sombere, koude dag op. [naar artikel]
Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. [naar artikel]
Corona of niet, Wim Ballieu (37) blijft ondernemen. Het brein achter de restaurantketen Balls & Glory brengt sinds deze week naast gehaktballen ook ovenschotels op de markt. “Al mijn personeel op non-actief zetten, zou zonde zijn”, zegt de gekende tv-kok. De maaltijden maakt hij klaar in de slagerij van zijn ouders in Gent. [naar artikel]
Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu is veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel voor hygiëne-inbreuken in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel. ‘Ik kan enkel maar benadrukken: we hebben nooit muizen gehad in onze keuken’, zegt Ballieu. [naar artikel]
De Gentse kok Wim Ballieu stond dinsdag voor de rechter omdat er bij een controle in de Brusselse Balls & Glory muizen en bedorven producten werden aangetroffen. Ballieu was zelf aanwezig in de rechtbank: “Tweewekelijks kwam de ongediertebestrijding langs. Wat kan je nog meer doen?” [naar artikel]
Er is een overnemer gevonden voor het failliete hotdogrestaurant Würst. Als meest geciteerde kandidaat-overnemer valt de naam van Wim Ballieu... [naar artikel]
Zijn missie voor Balls & Glory is duidelijk: Wim Ballieu wil de spirit en de boerderij van zijn ‘metje’ naar de stadsjungle brengen. Met eerlijke... [naar artikel]
Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]
Impossible Foods, de Amerikaanse producent van plantaardige vleesvervangers, verlaagt de supermarktprijzen van haar plantaardige burgers met 20 procent. Zo willen ze de consument overtuigen om vaker naar vleesvervangers terug te grijpen. Het is de tweede prijsverlaging op een maand tijd. De markt voor plantaardige voeding mag dan wel groeiend zijn – mede dankzij de coronacrisis […] The post Impossible Foods maakt plantaardige burgers 20% goedkoper appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel. [naar artikel]
Om in de storm nog je nek uit te steken, moet je ballen hebben. De Gentse kok Wim Ballieu verdient al maanden niets meer aan zijn succesverhaal... [naar artikel]
Ook de restaurants van de bekende Oost-Vlaamse chefs Wim Ballieu (Balls & Glory) en Peter Goossens (Hof van Cleve) heropenen maandag de deuren na de beslissing van de Veiligheidsraad. De verplichte sluiting was een harde dobber, maar had ook positieve gevolgen. "Het heeft het beste in het personeel naar boven gehaald", getuigt Ballieu. [naar artikel]
Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel. [naar artikel]
Wim Ballieu is kok en ondernemer. Zijn restaurantconcept Balls&Glory werd bekroond met de Mercurius-handelsprijs. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 25 minuten en 11 seconden nodig. [naar artikel]
Als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau, zijn de cocktails van NIO Cocktails mogelijk een optie. Het Italiaanse bedrijf is al populair in het buitenland, maar nu zijn de kant-en-klare cocktails ook verkrijgbaar in België. Het concept is simpel: je gemixte cocktail zit al klaar in een doosje, enkel nog ijs toevoegen en klaar. Geen gegoochel meer met flessen dus. [naar artikel]
Hoe de tafelschikking er tijdens de komende feestperiode zal uitzien, weet voorlopig nog niemand. Wat wél zeker is dat je op Kerstmis en Nieuwjaar zal kunnen proeven van een Nutella-dessert van Wim Ballieu. [naar artikel]
Een maand later dan normaal en aangepast aan de coronavoorschriften ging de openingsvergadering van Markant Houthalen door in de grote balzaal van CC Casino in Houthalen. Zo'n 34 leden namen deel aan deze activiteit. Het werd een leuke avond met cocktails en mocktails van Bargenius. [naar artikel]
Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Wie is tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) in het diepst van zijn gedachten? [naar artikel]
Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]
Dat tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) op mannen valt, is al lang geen geheim meer. Maar toch heeft hij lang getwijfeld over zijn... [naar artikel]
Dat tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) op mannen valt, is al lang geen geheim meer. Maar toch heeft hij lang getwijfeld over zijn... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.