Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over: “Toen ik de papieren tekende, vloeiden er tranen”

23/05/2022 - 15:03
"Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


2. Deze oude bekende neemt De Vork van Luc Bellings over: “Een jongensdroom die uitkomt” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami neemt restaurant De Vork van Luc Bellings over. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik had nooit gedacht dat ik die kon realiseren”, zegt de 31-jarige chef, die begin vorig jaar De Stadt van Luijck verliet om aan de slag te gaan in Château de Mirwart in Saint-Hubert. Bajrami nam ook deel aan de kookprogramma’s Snackmasters en Ja, Chef!, waar vooral zijn luide stem opviel. [naar artikel]


3. Chef Pajtim Bajrami na de topscore voor zijn Otoro: “Prijzen verhogen? Dat is het domste wat je kan doen” (09/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Met een score van 15,5 was het Hasseltste restaurant Otoro van chef Pajtim Bajrami (33) dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. “Ik ben hier gestart met 700 euro op mijn rekening.” [naar artikel]


4. GEPROEFD. Onze mond viel open in nieuwe zaak van Pajtim Bajrami: “Ik ben de enige chef in België die dit doet” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Ik ben héél gelukkig”, lachte Pajtim Bajrami zaterdagavond na de eerste service in zijn pas geopend restaurant Otoro. We schoven mee aan en stelden vast dat de zaak van de 32-jarige chef zonder twijfel sterrenpotentie heeft. [naar artikel]


5. Chef Pajtim Bajrami opent restaurant Otoro: “Ja, we dromen van een ster”’ (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]


6. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Hier is nog nooit iemand opgestapt” (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


7. Schreeuwende topkok Pajtim Bajrami wordt kasteelkok in de Ardennen (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami heeft zijn bistroplannen opgeborgen en trekt naar de Ardennen. Hij gaat aan de slag in Château de Mirwart, een tiende-eeuws kasteel waarin deze zomer een restaurant, hotel en wellness worden geopend. [naar artikel]


8. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Tijdens de service verander ik. Vier uur lang is er maar één iets dat er echt toe doet” (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


9. Pajtim Bajrami mikt steeds op perfectie in de keuken: “Op dit niveau moet je tegen een stootje kunnen” (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]


10. Topkok Pajtim Bajrami niet langer chef van De Stadt van Luijck (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]


11. Truiense ‘tierende’ chef in ‘Snackmasters’: “Kan even geen chocolade zeevruchten meer zien” (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Snackmasters is terug. In de aflevering van maandag probeert Truiens keukengeweld Pajtim Bajrami drie perfecte replica’s te maken van Guylian-zeevruchten. “Dit bezorgde me veel stress. Aan mij moet je ook niet vragen om een huis te metsen”, zegt Bajrami. [naar artikel]


12. Topchef Luc Bellings levert Michelin-ster zelf in: “Ik stop ermee” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Maandag worden de Michelin-sterren uitgedeeld, maar Luc Bellings zal er alvast geen krijgen. De topchef van het Hasseltse De Vork van Luc Bellings stopt naar eigen zeggen deze zomer en bedankt voor de eer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


13. Topchef Luc Bellings uit Hasselt stopt en levert Michelinster in (23/05/2022 - VRT NWS)

Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]


14. Truiense chef Pajtim over afwezigheid van vader: “Hij komt pas eten als ik een Michelinster heb” (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]


15. Truiense topchef Pajtim Bajrami laat op VIER in zijn potten kijken (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


16. Sterrenrestaurant Bellings wordt boekhoudkantoor (15/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Het vroegere tweesterrenrestaurant Aan Tafel bij Luc Bellings heropent in december de deuren als boekhoudkantoor. De keuken is al ontmanteld, na de bouwvakantie wordt het restaurant vertimmerd tot bureaus en vergaderzalen. Zelf is Bellings drie huizen verder op de Luikersteenweg aan de slag: op 11 augustus start hij in de vroegere Marjac met ‘De Vork van Luc Bellings’. “Neen, geen frituur of brasserie maar topgastronomie.” [naar artikel]


17. Het ‘afscheidsinterview’ van Luc Bellings: “Ik zal perfect gelukkig zijn zònder restaurant” (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie Luc Bellings zélf recensiegewijs het vuur aan de schenen wil leggen, heeft nog tot 20 augustus de tijd. Want dan gaat zijn Hasseltse sterrenrestaurant ‘De Vork’ onherroepelijk dicht en ruilt de bekende/beruchte chef-kok én gedreven wielrenner zijn amuse-gueules en gourmandises in voor sportgelletjes en energierepen: “Ik tel de dagen letterlijk af.” [naar artikel]


18. Gefrustreerde broer barst in tranen uit wanneer hij zusje wiskunde probeert te leren: “Ik heb het antwoord al gezegd” (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De stelling van Pythagoras, vierkantswortels, vermenigvuldigen, verminderen, vermeerderen en ga zo door: wiskunde is voor vele studenten een uitdaging die weleens voor tranen kan zorgen. Al vloeiden er deze keer geen tranen bij de student. Een Chinese jongen probeerde zijn zus enkele opsommingen aan te leren toen zijn moeder het al had opgegeven, maar ook hij stond voor een onmogelijke taak. [naar artikel]


19. Oekraïne in tranen na mislopen van WK-ticket: “We willen ons verontschuldigen” (06/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Geen WK voor Oekraïne. Roman Yaremchuk en co. verloren zondagavond (1-0) hun barragewedstrijd tegen het Wales van Gareth Bale. Na de wedstrijd vloeiden de tranen volop. “Maar als we ons volk met ons hebben kunnen laten meeleven, is onze missie geslaagd.” [naar artikel]


20. VIDEO. Lotte Kopecky in tranen na derde wereldtitel in een week: “Het is een fantastisch jaar, maar ook een heel zwaar” (13/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

We hebben een Belgische wereldkampioene op de weg en haar naam is Lotte Kopecky. Ze knalde alles en iedereen uit het wiel in Glasgow. Na afloop vloeiden de tranen bij Kopecky: “Nooit gedacht ik zo goed zou worden”. [naar artikel]


21. Dieter Coppens opent samen met mensen met jongdementie een restaurant :“Na de opnames in tranen naar huis” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Al vloeiden er ook tranen van geluk.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!