Corona-angst! Een nieuw woord in ons woordenboek. [naar artikel]
Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]
Met dit heerlijke feestmenu van As Cooked by Ginger tover je drie heerlijke gangen op tafel zonder dat daar veel gedoe aan te pas komt. Zodat je vooral kan genieten van het feestgedruis. [naar artikel]
Nog op zoek naar een lekker, feestelijk kerstmenu? Voor NINA bedacht foodstyliste en culinair meesterbrein Sonja Peeters drie gangen die je makkelijk vooraf klaarmaakt, en die tegelijk stijlvol en kindvriendelijk zijn: een cappuccino van broccoli, een gevulde rollade van kalkoen en een cake van chocolade met rood fruit. Drie parels voor op de feestdis, die je bovendien met een kleine twist vegetarisch maakt. [naar artikel]
Zelfs al heb je meer dan genoeg gegeten op Kerstmis: ook doorheen de week is het belangrijk om normaal te blijven eten als anders. Sla zeker geen maaltijden over, want daar heeft je lichaam geen baat bij. Nog nood aan inspiratie omdat je even geen idee meer hebt wat nog op het menu te zetten? Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt helpen je opnieuw uit de nood. Smakelijk! [naar artikel]
Nog op zoek naar originele recepten voor je feesttafel? Met chips kan je zoveel meer doen dan enkel in een kommetje serveren als borrelhapje. Van [naar artikel]
Wetenschappers vrezen dat we dicht bij de uitroeiing staan van de eerste grote walvis. Volgens tellingen zwemmen nog maximaal vijfhonderd exemplaren van de noordkaper rond en neemt dat aantal razendsnel af. De grote boosdoener? De vangst van krabben en kreeften voor de Noord-Amerikaanse kust. En net die laatste lekkernij staat rond de kerstperiode massaal op ons feestmenu. [naar artikel]
In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.