Knolseldersoep of lasagne afhalen in een sterrenzaak? Dat kan in De Mijlpaal in Tongeren. Maar chef Jan Menten biedt ook gerechten met tarbot, hazenrug, kreeft en andere topingrediënten aan. Kortom: voor elk wat wils. [naar artikel]
Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]
In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]
Wie tijdens de feesten een lekker, duurzaam en goedkoop menu wil afhalen, kan daarvoor terecht bij een aantal Limburgse buurtrestaurants. “Via buurtopjebord.be kan je voor 10 à 15 euro een feestmenu bestellen en daarmee meteen ook de sociale tewerkstelling steunen.” [naar artikel]
Michelin heeft Limburg beloond met een nieuwe ster: Restaurant ‘La Source’ in Neerharen (Lanaken) mag zich vanaf nu de trotse bezitter van twee Michelinsterren noemen. Hiermee blijft het totaal van Limburgse tweesterrenrestaurants echter gelijk met vorig jaar omdat ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ eerder dit jaar de deuren sloot. Zijn nieuwe restaurant ‘De Vork van Luc Bellings’ is wel meteen goed voor één ster. Een andere nieuwkomer aan het gastronomisch firmament is het Tongerse ‘Altermezzo’. [naar artikel]
HasseltNiets nieuws onder de zon voor de Limburgse restaurants bij de uitreiking van de Michelinsterren gisterenavond. Net als vorig jaar telt onze provincie elf sterrenrestaurants, waarvan Slagmolen (Opglabbeek) en La Source (Lanaken) twee sterren tegen hun gevel mogen laten hangen. Opvallend is wel dat ons land voor het eerst in veertig jaar nog maar één driesterrenrestaurant heeft, een eer die is weggelegd voor Peter Goossens en zijn Hof van Cleve in Kruishoutem. [naar artikel]
Hoewel veel Limburgers ouderjaarsavond morgen thuis vieren zijn de sterrenrestaurants in onze provincie volgeboekt. Op middernacht zal er geen exclusieve fles champagne ontkurkt worden, want de horeca moet nog steeds dicht om 23u ‘s avonds. Maar dat laten we duidelijk niet aan ons hart komen. Heel wat sterrenzaken bereiden ook afhaalgerechten voor wie thuis wil genieten. Onze reporter Dirk Billion trok naar Vivendum in Dilsen-Stokkem waar sterrenchef Alex Clevers bezig is met de voorbereidingen. [naar artikel]
Onze warme zomer schreeuwt om ijsjes en die smaken nergens beter dan op een echte boerderij. Ook zin in ijscrème van versgemolken melk tussen de loeiende koeien? Wij lijsten de Limburgse adresjes op. [naar artikel]
Atlanta United is een Amerikaanse voetbalclub die nog maar bestaat sinds 2014 en dat is er aan te merken. De fans in de MLS zijn nog volop bezig [naar artikel]
De Franse keuken mag dan een voortreffelijk imago hebben, bij onze zuiderburen eet je toch niet altijd even goed. Dat zegt de Franse regering zelf, die nu op de proppen komt met een zwarte lijst van onhygiënische restaurants. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.