Binnen mogen we zo goed als geen mensen uitnodigen, maar in de frisse buitenlucht kunnen we met vier mensen afspreken. En daar maken we het beste van: met een deken, glühwein en een sfeervol vuurtje. Vuurschalen en korven zijn ondertussen booming business. De co-owner van een tuincentrum vertelt hoe je het beste exemplaar uitkiest, een partyplanner hoe je voor sfeer zorgt en een prof hoe je op een veilige manier een vuurtje stookt. “Kies niet voor het duurste model, want nadat je een schaal enkele keren gebruikt hebt, begint deze sowieso te roesten.” [naar artikel]
De jonge kok Sieben Dierckx (24) uit Gierle (Lille) lanceert deze week met zijn zaak Richard en z’n bruur een nieuwe kookformule. Met gerechten op een ofyr of vuurschaal wil hij gastronomie tot bij de mensen thuis brengen. Door de coronamaatregelen beperkt Sieben Dierckx zich voorlopig tot afhaalgerechten. [naar artikel]
Mooi weer. De barbecue aan, een lekkere pizza in de houtgestookte oven buiten, of mosseltjes op het kampvuur. Zo ziet een staycation er nog zo slecht niet uit. Wij deden alvast inspiratie op in vijf Limburgse buitenkeukens. [naar artikel]
Liefhebbers van de kookkunsten van Sieben Dierckx (25) kunnen voortaan terecht in de foodbar Bar Bruur op Lozijde in Gierle (Lille). Elke woensdag en zondag serveert de jonge kok daar zijn gerechten die zijn klaargemaakt op een ofyr of vuurschaal. [naar artikel]
Een gezellige kerst is te koop. Tuincentra puilen uit van de lichtjes, ballen en natuurlijk materiaal. De Nederlandse keten Intratuin die ook... [naar artikel]
De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn. [naar artikel]
In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]
In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het gebruik van vuurwerk. Met de campagne ‘Gebruik je verstand of verlies een hand!’ roept de vzw op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.