Mooi weer. De barbecue aan, een lekkere pizza in de houtgestookte oven buiten, of mosseltjes op het kampvuur. Zo ziet een staycation er nog zo slecht niet uit. Wij deden alvast inspiratie op in vijf Limburgse buitenkeukens. [naar artikel]
De jonge kok Sieben Dierckx (24) uit Gierle (Lille) lanceert deze week met zijn zaak Richard en z’n bruur een nieuwe kookformule. Met gerechten op een ofyr of vuurschaal wil hij gastronomie tot bij de mensen thuis brengen. Door de coronamaatregelen beperkt Sieben Dierckx zich voorlopig tot afhaalgerechten. [naar artikel]
Binnen mogen we zo goed als geen mensen uitnodigen, maar in de frisse buitenlucht kunnen we met vier mensen afspreken. En daar maken we het beste van: met een deken, glühwein en een sfeervol vuurtje. Vuurschalen en korven zijn ondertussen booming business. De co-owner van een tuincentrum vertelt hoe je het beste exemplaar uitkiest, een partyplanner hoe je voor sfeer zorgt en een prof hoe je op een veilige manier een vuurtje stookt. “Kies niet voor het duurste model, want nadat je een schaal enkele keren gebruikt hebt, begint deze sowieso te roesten.” [naar artikel]
Liefhebbers van de kookkunsten van Sieben Dierckx (25) kunnen voortaan terecht in de foodbar Bar Bruur op Lozijde in Gierle (Lille). Elke woensdag en zondag serveert de jonge kok daar zijn gerechten die zijn klaargemaakt op een ofyr of vuurschaal. [naar artikel]
In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgische gerecht. Geen Belg die 's zomers niet van een potje... [naar artikel]
In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgische gerecht. Geen Belg die 's zomers niet van een potje... [naar artikel]
Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop... [naar artikel]
Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]
Wij Belgen zijn echte gewoontedieren. Als we mosselen eten kiezen we haast zonder nadenken voor een klassieke bereiding met witte wijn. Terwijl er... [naar artikel]
Staat op visdag bij jou standaard kabeljauw op het menu? Dan lust je ongetwijfeld ook de seizoensvis skrei die erop lijkt. Het vel ervan is even crispy als dat van krokant gebakken kipfilet en de vis zelf is op zijn best gebakken in de pan. “Skrei is fijner van smaak, minder vettig en heeft een stevigere bite dan kabeljauw”, klinkt het bij chef Sean Uytterhaegen van het nieuwe visrestaurant Marineau in Antwerpen. De chef tipt hoe je die skrei het best klaarmaakt. Aan tafel! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.