Gazet van Antwerpen

COMMENTAAR. Altijd penalty

28/12/2020 - 05:37
"Na twee weken zonder volwaardige groepstrainingen moesten de troepen van Hernan Losada koud het veld in tegen Anderlecht. Vooraf gaf de Argentijn zijn elftal nul procent kans. Gezien de omstandigheden niet onlogisch. Enkele van zijn jongens hadden niet één training in de benen. En ook: Beerschot komt niet graag op bezoek in het Astridpark. De scheidsrechters vertolkten in het verleden namelijk iets te vaak een hoofdrol als Anderlecht en Beerschot elkaar tegenkwamen. "

1. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

2. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

3. COMMENTAAR. Altijd penalty (28/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Na twee weken zonder volwaardige groepstrainingen moesten de troepen van Hernan Losada koud het veld in tegen Anderlecht. Vooraf gaf de Argentijn zijn elftal nul procent kans. Gezien de omstandigheden niet onlogisch. Enkele van zijn jongens hadden niet één training in de benen. En ook: Beerschot komt niet graag op bezoek in het Astridpark. De scheidsrechters vertolkten in het verleden namelijk iets te vaak een hoofdrol als Anderlecht en Beerschot elkaar tegenkwamen. [naar artikel]

4. Termont bijzonder misnoegd: "Als ik zeg geen commentaar, geef ik geen commentaar. Volg een cursus Nederlands" (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Uittredend burgemeester Daniël Termont (sp.a) verliet het Gentse stadhuis vanmiddag bijzonder misnoegd. “Geen commentaar. Begrijpt u dat niet? Dat... [naar artikel]

5. COMMENTAAR. Alsof de VAR in blessuretijd een penalty fluit voor een fout die in de eerste minuut gebeurde (27/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Nils Eekhoff is niet de nieuwe wereldkampioen wielrennen op de weg in de beloftencategorie. De Nederlander spurtte in Harrogate het snelst van een kopgroep van zeven. Eén uur na de vreugde volgde de ontnuchtering. De jury besloot de wereldkampioen te diskwalificeren voor een wedstrijdfeit op meer dan honderdtwintig kilometer van de finish. [naar artikel]

6. Verdiende Club vlak voor tijd een penalty na hands? Onze huisref Tim Pots: “Geen penalty” (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vier minuten voor tijd consternatie op Jan Breydel. Na een goede combinatie tussen Vormer en Diatta bracht de jonge Senegalees de bal voor doel.... [naar artikel]

7. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

8. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

9. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

10. COMMENTAAR. KV Mechelen kijkt nog altijd meer achter zich dan voor zich (21/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Geen historische vijfde over­winning op rij voor KV Mechelen. Fi Vanhoof blijft tot nader order de Mechelse zegekoning in ­eerste klasse, met zes over­winningen op rij in 1991. Tegen Standard begon KV nochtans niet slecht. [naar artikel]