Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]
Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. “Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola.” [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]
Wilde feestvierders die bij het ochtendgloren nog graag pizza eten zullen het beamen: de Italiaanse delicatesse is een pico bello ontbijt. Dat wordt nu (voor een deel toch) bevestigd door de Amerikaanse diëtiste Chelsey Amer. “Het is misschien een verrassing, maar één pizzapunt bevat evenveel calorieën als een kom ontbijtgranen met volle melk”, zo begint Amer […] [naar artikel]
Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: voedselgigant Nestlé beweert een methode te hebben gevonden om de suiker in chocolade met maar liefst 40% [naar artikel]
Steeds meer mensen slaan het ontbijt over, vaak omdat het een makkelijke manier is om periodiek te vasten (interemittent fasting). Maar wat dan met het gezondheidsadvies dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? En wat is het best voor het getal op je weegschaal? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt de feiten en fabels. [naar artikel]
Het is super hip, maar eigenlijk is het vooral heel handig: een slaatje, dessert of zelfs een hele maaltijd in een bokaal. Heb jij 's ochtends vroeg nog geen honger? Ontbijt dan iets later en neem dit zalig, gezond en voedzaam ontbijt gewoon mee, naar school of naar het werk. [naar artikel]
Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]
Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed - misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste... [naar artikel]
Soms heb je van dat nieuws dat je maar al te graag wil geloven. Zeker als je na een iets te uitbundig avondje uit heel graag pizza als ontbijt wil. Een Amerikaanse diëtiste claimt dat het in elk geval een stuk gebalanceerder is dan een kom vol cornflakes. Chelsey Amer is de dame die deze […] Het bericht “Ontbijt liever met pizza dan met cornflakes” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Soms is er geen ontkomen aan: dan willen we die hele zak paprikachips, die overheerlijke vettige pizza of doos koekjes met chocolade helemaal naar... [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
HOUTHALEN Franco werd veroordeeld voor iets wat wettelijk gezien mag. “Ik had mijn auto op naam van mijn zoon van tien gezet”, zegt hij. “Ik heb de rechter uitgelegd waarom. Hij geloofde me niet. Omdat ik Aquino heet, misschien.” [naar artikel]
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]
Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]
“Misschien proberen we wel iets nieuws met het oog op play-off 1.” Philippe Clement liet het zich tussen neus en lippen ontglippen, mogelijk bepaalt ook de beschikbaarheid van Alejandro Pozuelo voor een laatste kunstje de plannen van de Genkse coach aan de Gaverbeek. Eén ding stelt hem gerust: “Ik zag heel veel honger op training, zelfs in de modder.” [naar artikel]
Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]
Als je in de gevangenis zit, is het kerstmenu misschien nóg meer iets om naar uit te kijken. De Amerikaanse website TMZ kon de hand leggen op de... [naar artikel]
Pasen is traditioneel een hoogdag voor chocoladeliefhebbers. Maar klopt het dat wie veel chocolade eet ook een groter risico loopt op puistjes? De wetenschap is er nog niet helemaal over uit, "maar er zijn indicaties dat de grote hoeveelheid suiker in chocolade een effect kan hebben op de huid", zegt professor dermatologie Jan Gutermuth (VUB). [naar artikel]
Heb je ongelooflijk veel zin in chocolade, maar heb je al genoeg gesnoept de afgelopen week? Toch moet je niet te streng zijn voor jezelf, volgens diëtiste Julie Upton. Als je bepaalde guilty pleasures helemaal van het menu schrapt, zorg je er juist voor dat je er méér van gaat eten. Diëtiste Julie Upton verklapte […] Het bericht Zo kan jij je vreetbuien beperken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
06:00 De voedingsgroep Cargill bouwt in Moeskroen een 'house of chocolate'. 'Daar maken we chocolade met minder suiker en andere innovaties', zegt Inge Demeyere, Cargills chocoladedirecteur voor Europa. [naar artikel]
Na een uurtje zwemmen ontbijt ik graag met iets warm om mijn lichaam weer op temperatuur te brengen. Havermoutpap (het recept staat op de verpakking van Damhert) met wat kaneel en stukjes Jonagold-appel (het hele jaar door te koop in de supermarkt). Suiker is dan zelfs overbodig en de verse koemelk maakt het lekker romig want dat is volle melk. De vruchtenthee van blauwe bessenplantage Schijnwerkers bevalt enorm. Ik hou niet van alle thee. Deze is lekker zoet en fruitig, zonder industrieel te proeven zoals die zakjes van Lipton. Je ziet de gedroogde bessen en hibiscus in het theemandje zwemmen, en dat proef je natuurlijk ook in de thee. Zoeten met honing kan, maar is totaal overbodig bij een fruitige thee, lijkt mij. [naar artikel]
Nutella – vijftig jaar geleden op de markt gebracht door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero – is voor velen iets goddelijks. Van kleine kinderen tot aan volwassenen, jongens en meisjes en je oma, het maakt niet uit: iedereen houdt van de chocolade-hazelnootpasta. Misschien weten we wel dat het niet echt gezond is, al doen de […] The post De pot Nutella ontleed: 58% suiker appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.