Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. “Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis”, zegt diëtiste

04/01/2021 - 10:30
"Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Amerikaanse diëtiste: “Pizza is een beter ontbijt dan cornflakes” (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]


2. Glas fruitsap bevat makkelijk 3 klontjes suiker, maar is het ene merk gezonder dan het andere? Diëtiste proeft 10 soorten: “Wat een rare, muffe geur” (05/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. “Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola.” [naar artikel]


3. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


4. Nestlé pakt uit met chocolade die enkel van cacao wordt gemaakt (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]


5. Diëtiste: “pizza is een beter ontbijt dan cornflakes” (02/02/2018 - Metro)

Wilde feestvierders die bij het ochtendgloren nog graag pizza eten zullen het beamen: de Italiaanse delicatesse is een pico bello ontbijt. Dat wordt nu (voor een deel toch) bevestigd door de Amerikaanse diëtiste Chelsey Amer.  “Het is misschien een verrassing, maar één pizzapunt bevat evenveel calorieën als een kom ontbijtgranen met volle melk”, zo begint Amer […] [naar artikel]


6. Chocolade met de helft minder suiker is in de maak (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: voedselgigant Nestlé beweert een methode te hebben gevonden om de suiker in chocolade met maar liefst 40% [naar artikel]


7. Afvallen versus ontbijten: is ‘s ochtends eten nu wel of geen must? Diëtiste Sanne Mouha geeft advies (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Steeds meer mensen slaan het ontbijt over, vaak omdat het een makkelijke manier is om periodiek te vasten (interemittent fasting). Maar wat dan met het gezondheidsadvies dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? En wat is het best voor het getal op je weegschaal? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt de feiten en fabels. [naar artikel]


8. Handig om mee te nemen: breakfast in a jar (24/11/2016 - De Morgen)

Het is super hip, maar eigenlijk is het vooral heel handig: een slaatje, dessert of zelfs een hele maaltijd in een bokaal. Heb jij 's ochtends vroeg nog geen honger? Ontbijt dan iets later en neem dit zalig, gezond en voedzaam ontbijt gewoon mee, naar school of naar het werk. [naar artikel]


9. 5 voedingsleugens ontmaskerd: “Suiker is niet slecht” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]


10. Zon zee én chocolade! ‘s Werelds eerste chocoladecruise gaat van wal in Italië (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed - misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste... [naar artikel]


11. “Ontbijt liever met pizza dan met cornflakes” (07/09/2019 - Metro)

Soms heb je van dat nieuws dat je maar al te graag wil geloven. Zeker als je na een iets te uitbundig avondje uit heel graag pizza als ontbijt wil. Een Amerikaanse diëtiste claimt dat het in elk geval een stuk gebalanceerder is dan een kom vol cornflakes. Chelsey Amer is de dame die deze […] Het bericht “Ontbijt liever met pizza dan met cornflakes” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. Deze zoete alternatieven zijn (ietsje) beter dan suiker (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]


13. Honger of gewoon goesting? Deze diëtiste heeft een eenvoudig trucje om verleidingen te weerstaan (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Soms is er geen ontkomen aan: dan willen we die hele zak paprikachips, die overheerlijke vettige pizza of doos koekjes met chocolade helemaal naar... [naar artikel]


14. Hersenhonger? Mondhonger? Honger komt in 8 soorten, maar schijn bedriegt. “Niet alle hongergevoelens zijn écht” “Via onze zintuigen worden we de hele dag tot eten verleid. Maar dat gevoel is geen honger”: diëtiste gidst je door 8 soorten honger die je k (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]


15. “Veroordeeld voor legaal iets” (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)

HOUTHALEN Franco werd veroordeeld voor iets wat wettelijk gezien mag. “Ik had mijn auto op naam van mijn zoon van tien gezet”, zegt hij. “Ik heb de rechter uitgelegd waarom. Hij geloofde me niet. Omdat ik Aquino heet, misschien.” [naar artikel]


16. “We nemen te weinig tijd om rustig te tafelen.” Diëtiste Sanne Mouha geeft 5 tips om mindful te eten (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]


17. Chocoladefabrikant Barry Callebaut verandert recept: meer cacao, minder suiker (en hogere prijs) (28/10/2022 - VRT NWS)

Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]


18. KRC Genk met mes tussen de tanden naar Zulte Waregem: "Misschien proberen we wel iets nieuws" (17/03/2019 - Het Belang van Limburg)

“Misschien proberen we wel iets nieuws met het oog op play-off 1.” Philippe Clement liet het zich tussen neus en lippen ontglippen, mogelijk bepaalt ook de beschikbaarheid van Alejandro Pozuelo voor een laatste kunstje de plannen van de Genkse coach aan de Gaverbeek. Eén ding stelt hem gerust: “Ik zag heel veel honger op training, zelfs in de modder.” [naar artikel]


19. We verdragen geen lactose, gluten zijn te mijden en suiker is slecht? “Allemaal leugens” (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]


20. Melkbroodjes, bonenburger en een waardebon voor chocolade: dit is het kerstmenu van bekende gevangenisklanten (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Als je in de gevangenis zit, is het kerstmenu misschien nóg meer iets om naar uit te kijken. De Amerikaanse website TMZ kon de hand leggen op de... [naar artikel]


21. Het weekend van paaseitjes en... "paaspuistjes": krijg je echt puistjes van chocolade?  (09/04/2023 - VRT NWS)

Pasen is traditioneel een hoogdag voor chocoladeliefhebbers. Maar klopt het dat wie veel chocolade eet ook een groter risico loopt op puistjes? De wetenschap is er nog niet helemaal over uit, "maar er zijn indicaties dat de grote hoeveelheid suiker in chocolade een effect kan hebben op de huid", zegt professor dermatologie Jan Gutermuth (VUB). [naar artikel]


22. Zo kan jij je vreetbuien beperken (28/09/2018 - Metro)

Heb je ongelooflijk veel zin in chocolade, maar heb je al genoeg gesnoept de afgelopen week? Toch moet je niet te streng zijn voor jezelf, volgens diëtiste Julie Upton. Als je bepaalde guilty pleasures helemaal van het menu schrapt, zorg je er juist voor dat je er méér van gaat eten. Diëtiste Julie Upton verklapte […] Het bericht Zo kan jij je vreetbuien beperken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


23. Amerikanen bouwen chocoladecentrum in België (17/04/2021 - De Tijd)

06:00 De voedingsgroep Cargill bouwt in Moeskroen een 'house of chocolate'. 'Daar maken we chocolade met minder suiker en andere innovaties', zegt Inge Demeyere, Cargills chocoladedirecteur voor Europa. [naar artikel]


24. Marij kookt Limburgs: “Suiker is zelfs overbodig” (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Na een uurtje zwemmen ontbijt ik graag met iets warm om mijn lichaam weer op temperatuur te brengen. Havermoutpap (het recept staat op de verpakking van Damhert) met wat kaneel en stukjes Jonagold-appel (het hele jaar door te koop in de supermarkt). Suiker is dan zelfs overbodig en de verse koemelk maakt het lekker romig want dat is volle melk. De vruchtenthee van blauwe bessenplantage Schijnwerkers bevalt enorm. Ik hou niet van alle thee. Deze is lekker zoet en fruitig, zonder industrieel te proeven zoals die zakjes van Lipton. Je ziet de gedroogde bessen en hibiscus in het theemandje zwemmen, en dat proef je natuurlijk ook in de thee. Zoeten met honing kan, maar is totaal overbodig bij een fruitige thee, lijkt mij. [naar artikel]


25. De pot Nutella ontleed: 58% suiker (28/01/2017 - Express)

Nutella – vijftig jaar geleden op de markt gebracht door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero – is voor velen iets goddelijks. Van kleine kinderen tot aan volwassenen, jongens en meisjes en je oma, het maakt niet uit: iedereen houdt van de chocolade-hazelnootpasta. Misschien weten we wel dat het niet echt gezond is, al doen de […] The post De pot Nutella ontleed: 58% suiker appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!