Geen zin om bij de bakker worstenbroodjes en appelbollen te kopen op een verloren maandag? Met deze recepten maak je ze gewoon zelf. [naar artikel]
Het is vandaag 'verloren maandag' en dan staan in Antwerpen appelbollen en worstenbrood op het menu. Maar waar komt die traditie vandaan? VTM... [naar artikel]
Heel wat liefhebbers van traditie trekken deze maandag naar de plaatselijke bakker om hun porties worstenbrood en appelbollen te kopen. “Voor verloren maandag”, klinkt het. Die “feestdag” vieren heel wat mensen uit de provincie Antwerpen op de maandag na de zondag na Driekoningen. Maar hoe komen we eigenlijk aan die traditie? Verschillende stadsverhalen geven een antwoord. [naar artikel]
Verloren Maandag is de dag dat bijna iedereen worstenbrood of appelbollen eet. Toch in ieder geval in Antwerpen. En omdat we met zijn allen ieder jaar opnieuw vergeten waar deze smakelijke traditie over gaat, zet Gazet van Antwerpen alles nog een keer op een rijtje. [naar artikel]
Verloren maandag, tijd voor worstenbroodjes en appelbollen thuis of op kantoor. Vanwaar komt eigenlijk de traditie? En voor wie (nog) niet bij de bakker is geraakt of zin heeft om zelf de keuken in te duiken: wij geven jullie graag enkele recepten mee. [naar artikel]
Het is verloren maandag, de maandag na de eerste zondag na Driekoningen en dan worden er worstenbroden en appelbollen geserveerd. Een traditie in de provincie Antwerpen die al lang bestaat. De bakkers worden steeds creatiever met worstenbrood. Zo experimenteert Bakkerij L'ornoir in Schilde en Oelegem dit jaar met kreeftenworstenbrood. [naar artikel]
Op Verloren Maandag, de eerste maandag na Driekoningen, worden in het Waasland steeds meer appelbollen en worstenbroden gegeten. Verloren Maandag is een Antwerpse traditie, maar steeds meer Waaslanders nemen de traditie over. Bakker Filip uit Kemzeke bakte vannacht maar liefst 2.000 appelbollen en worstenbroden. [naar artikel]
Zoals de traditie het wil, trakteert Linda Van Heymbeeck (67) haar klanten in Den Engel ook dit jaar opnieuw op gratis worstenbrood en appelbollen. Linda zelf staat niet in het café. Zij herstelt nog verder van haar coronabesmetting. “Eind januari weet ik of mijn longen blijvende schade opliepen.” [naar artikel]
Ook anno 2022 staat de traditie van Verloren Maandag nog overeind in onze contreien. Getuige daarvan de met worstenbroden en appelbollen in alle vormen en maten gevulde vitrines van bakkerijen. Ook als je Facebook of Twitter opent lijkt de worstenbroden je om de oren te vliegen. Ook - misschien niet toevallig veelal Vlaamsgezinde - politici houden de traditie in ere. [naar artikel]
De eerste maandag na Driekoningen worden er in de groot-Antwerpse regio traditioneel worstenbrood en appelbollen gegeten. Voor de bakkers is dit een heuse topdag, zij kloppen dan ook stevig wat overuren. [naar artikel]
Het is vandaag Verloren Maandag. Op bedrijven wordt het personeel getrakteerd op worstenbroden of appelbollen en ook in cafés krijgen de klanten de lekkernij voorgeschoteld. [naar artikel]
Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt. [naar artikel]
Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt. [naar artikel]
Twee jaar geleden hadden Salma en Hassan van bakkerij Mosaiq in Merksem nog geen flauw benul van de traditie van Verloren Maandag. Dit jaar konden hun klanten drie soorten appelbollen en negen soorten worstenbrood bestellen. [naar artikel]
Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt [naar artikel]
Rudi Lavreysen schrijft een column over het dagelijkse leven in Lommel. [naar artikel]
Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt. [naar artikel]
Op verloren maandag, de eerste maandag na Driekoningen, eten heel wat mensen appelbollen en worstenbroden, vooral in de provincie Antwerpen. Bij bakkerij Wouters in Kalmthout is het al enkele dagen alle hens aan dek. Daar worden in totaal 64.400 appelbollen en worstenbroden gebakken. Er zijn dit jaar door corona wel minder bestellingen van bedrijven. [naar artikel]
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” [naar artikel]
De Landelijke Gilde van Zandhoven serveerde naar goede gewoonte op zondag al lekkere worstenbroden en appelbollen in afspanning Sint-Christoffel naar aanleiding van Verloren Maandag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.