Trakteren voor je verjaardag is niet meer wat het geweest is. Je ene collega eet geen suiker, de andere is lactose-intolerant, je baas verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch. Hoe bak je dan een cake? Kun je de ingrediënten vervangen en is je cake dan nog lekker? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een vier-vierdencake en verving ei, boter, suiker en gluten. [naar artikel]
Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De [naar artikel]
Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
De drie grote supermarkten hebben vorig jaar ruim 360 ton suiker uit hun huismerken gehaald, schrijft Het Laatste Nieuws. Ze volgen daarmee de voedingsindustrie die het suikergehalte in haar merkprodukten al langer heeft afgebouwd. Maar die inspanningen maken weinig verschil in wat consumenten aan suiker binnenkrijgen, zegt voedingsexpert Patrick Mullie. [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. De Haspengouwse bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
Er zit te veel suiker in allerlei kinderdrankjes. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop. De consumentorganisatie onderzocht bijna 500 vruchtensappen, water, zuiveldranken en plantaardige drankjes. 42 procent van de drankjes gericht op kinderen bevat te veel suiker. De risico's zijn niet te onderschatten. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
14:39 Greenyard heeft last van teveel bananen. En Floridienne van te weinig boter. [naar artikel]
Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]
Herk-de-StadHonderden Vlamingen hebben het voorbije weekend de Brennerpas vervloekt. De grensovergang tussen Oostenrijk en Italië in de Alpen zat potdicht en verbrodde de terugreis voor veel sneeuwklassers. Ook voor 65 leerlingen uit twee basisscholen in Herk-de-Stad. Hun bus zat zaterdag twaalf uur lang geblokkeerd. “Na 21 uren in de bus hadden we welgeteld tien kilometer afgelegd”, zegt schooldirecteur Ronny Michiels. “Dat krijg je aan geen enkel kind uitgelegd. Gelukkig waren er suikerwafels.” [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
Hoewel de meeste mensen geen of weinig verschil zien tussen echte boter en makkelijk smeerbare margarine, is dat verschil qua productieproces en samenstelling wel groot. Terwijl boter minstens 80 procent vetstof moet bevatten, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse consumentenbond dat smeerbare margarine meer water dan vet bevat. En dat is sowieso beter voor je gezondheid, aldus diëtiste Sanne Mouha, die ook de samenstelling van veel verkochte margarines onderzocht. [naar artikel]
Mensen met een slecht gebit kunnen de schuld niet afschuiven op ‘slechte genen’. Volgens Amerikaanse onderzoekers is wat je eet veel belangrijker. Om tot die conclusie te komen, bestudeerden ze het gebit van 280 twee-eiige en 205 eeneiige tweelingen tussen de 5 en 11 jaar oud. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat hoewel het type bacteriën […] [naar artikel]
Halleluja: van deze koekjes mag je zo veel eten als je wil. Geen suiker, wel een beetje honing en veel pompoen (ja, echt) zorgen voor zoetigheid.... [naar artikel]
Dat we met z’n allen (veel) te veel suiker eten, is bekend: gemiddeld 100 gram per dag en viermaal zo veel als goed voor ons is, aldus de... [naar artikel]
Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]
Er is een verband tussen suiker en de groei van een kankertumor, zo blijkt uit een 9-jarig onderzoek van de KU Leuven bij gistcellen. [naar artikel]
Is suiker vermijden, kanker vermijden? En mag je nog suiker eten tijdens je behandeling? Het zijn vragen die oncologen geregeld krijgen en kankerpatiënten elke dag bezighouden. Borstkankerchirurg Ann Smeets doet onderzoek naar de complexe relatie tussen suiker, levensstijl en kanker. Zij scheidt voor ons feiten van fabels: “Je hebt weinig controle over het verloop van je ziekte, probeer dat kleine deeltje waar je wel de touwtjes in handen hebt ter harte te nemen.” [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier-M in Knokke proeft tien paashazen van melkchocolade uit de supermarkt. Hij kijkt uit naar een romige volle chocoladesmaak, maar proeft ... suiker, heel veel suiker. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.