Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Is bruin brood echt zoveel gezonder dan wit?

29/01/2021 - 10:10
"De keuze tussen verschillende broden is groot, maar welke sneetjes zijn nu het gezondst? En is bruin brood überhaupt wel zo bruin als het lijkt? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, maakt je wegwijs."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is bruin brood echt zoveel gezonder dan wit? (29/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

De keuze tussen verschillende broden is groot, maar welke sneetjes zijn nu het gezondst? En is bruin brood überhaupt wel zo bruin als het lijkt? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, maakt je wegwijs. [naar artikel]


2. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


3. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


4. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


5. "Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam": bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


6. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


7. Diëtiste Sanne Mouha over de feiten en fabels over brood: “Brood is géén dikmaker” (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Is brood broodnodig? En is de ene soort zoveel ­gezonder dan de andere? Tijd voor een update met ­diëtiste Sanne Mouha over wat er nu wel en niet... [naar artikel]


8. Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


9. Is brood echt slecht voor ons? (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Gezondheidsfreaks mijden brood als was het gif op hun bord. Anderen krijgen buikpijn van een boterham. Het oergraan spelt zou gezonder zijn dan tarwe. Maar wat is daar nu allemaal van waar? De verontwaardigde gezondheidsprofessor Fred Brouns heeft eind 2019 wetenschappelijke antwoorden. Op de Universiteit Maastricht is hij gestart met een internationaal onderzoek naar ons dagelijks brood. [naar artikel]


10. In dit brood zit één flesje bier: santé (18/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Bakkerij Painture in Oedelem heeft sinds deze week een wel heel bijzonder brood in de aanbieding. Zotje, zoals het brood gedoopt werd, is gemaakt op basis van Brugse Zot Bruin. “In één brood zit één flesje bier”, zegt bakker Brecht Van Poucke. [naar artikel]


11. Beperk het risico op kanker en bak het niet te bruin (23/01/2017 - De Redactie)

Bak, rooster of frituur chips, aardappelen en brood tot ze een goudgele kleur hebben in plaats van bruin. Op die manier vermijd je een te hoge inname van acrylamide, een stof die mogelijk kankerverwekkend is. [naar artikel]


12. Wit brood is niet noodzakelijk slechter dan bruin brood (07/06/2017 - De Morgen)

Wat is gezonder? Witbrood of toch de volkoren variant? Het antwoord: dat verschilt per persoon. [naar artikel]


13. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


14. Zijn frietjes uit Airfryer echt zo krokant als uit gewone friteuse? En zijn ze gezonder? (08/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Knapperige frietjes, krokante kip en zelfs groenten: met dank aan de airfryer kan je tegenwoordig heel wat gerechten klaarmaken zonder olie. Maar zijn die frietjes wel echt zo krokant en lekker als uit een gewone friteuse? En is frituren zonder olie echt zoveel gezonder? Wij vergeleken de twee toestellen met elkaar. [naar artikel]


15. Gezond brood bakken in het Heempark (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)

De vzw Heempark Genk pakt weer uit met zomerse zondagen. De opkomst was overweldigend. De ouders en de kinderen hebben de weg gevonden naar dit evenement. Onder deskundige leiding van warme bakker van dienst Pierre Cuypers werd er zondag wit en bruin brood gebakken. [naar artikel]


16. Middel dat echt bruin kleurtje geeft, kan mogelijk huidkanker voorkomen (14/06/2017 - De Redactie)

Wetenschappers hebben een geneesmiddel ontwikkeld dat zonlicht nabootst en de huid bruin maakt, zonder dat er schadelijke uv-straling aan te pas komt. [naar artikel]


17. Is sorbetijs echt gezonder dan roomijs? (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de zomer snakken we vaak naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan omdat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt gezonder dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Diëtist Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]


18. Afvallen door koud te douchen? Volgens deze bruin vet-onderzoekers helpt het echt (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Bruin vet is goed, het kan het ‘slecht’ wit vet doen slinken. Hoe zet je je bruine vet aan het werk? Een koude douche kan helpen, koffiedrinken... [naar artikel]


19. Is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]


20. Beestenboel: is het bruin blauwtje nu bruin of blauw? (01/05/2021 - Knack)

Het bruin blauwtje is een vlindertje dat profiteert van de klimaatopwarming. Maar is het nu bruin of blauw? [naar artikel]


21. Is dieetvoeding nu echt gezonder? (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

De zomer komt eraan, en dan willen we misschien hier of daar wel een kilootje minder of een centimetertje eraf. Dus gaan we gezonder eten: een [naar artikel]


22. Waarom eten we weer bruin brood? (08/12/2019 - Knack)

Rijke mensen eten caviaar, foie gras en wagyu-steak. Wie met minder moet rondkomen, eet diepvries-frikandellen en fastfood. Zo kort door de bocht is het nu ook weer niet, maar het onderliggende idee is waar: wat je eet, reflecteert je sociale status. En dat geldt ook voor brood! Prof. Peter Scholliers (VUB) duikt in de geschiedenis van deze dagelijkse kost. [naar artikel]


23. De volkswijsheid zegt het al jaren, maar nu is het eindelijk bewezen: zeelucht is écht gezonder (10/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Ja, de zilte zeelucht is écht gezonder dan duffe binnenlandlucht. Baanbrekend onderzoek van de UGent is goed op weg om dat voor eens en voor altijd wetenschappelijk vast te leggen. En het is allemaal te danken aan een klein beetje gif in de algen in het zeewater. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!